Μοιάζει διαφορετικός, καλείται να (απο)δείξει και πως είναι ...

Από novasports.gr: Η καλύτερη ομάδα σε εντός έδρας συνθήκες του φετινού πρωταθλήματος καλείται σήμερα στις 15.00 στη Νέα Σμύρνη (Novasports2HD), κόντρα στον Πανιώνιο, ν' αποδείξει πως αποφάσισε να θέσει ένα τέλος στην παρουσία της ανάμεσα στις χειρότερες κι αναποτελεσματικότερες μακριά από την έδρα τους.
Πηγή: novasports.gr
Μοιάζει διαφορετικός, καλείται να (απο)δείξει και πως είναι ...

Ο ΠΑΟΚ, περί ου ο λόγος, μετά τα όσα είχαν συμβεί στο ΟΑΚΑ αντιδρά και προσπαθεί να δείξει πως έχει εμπεδώσει το πρόβλημα που τον απασχολεί, το αντιμετωπίζει και πασχίζει να το επιλύσει. Επιχειρεί να διώξει από πάνω του την εντύπωση του ... απεγνωσμένου για το αποτέλεσμα, κάνει συνειδητές επιλογές, παίρνει ρίσκο κι ευθύνες για τις επιλογές που πιστεύει πως θα τον βγάλουν από τη συγκεκριμένη στενωπό, ίσως πλην μιας εξαίρεσης αλλά ακόμη και σ' αυτήν την περίπτωση ... ίδωμεν.

Ο «Δικέφαλος» μπορεί να βρίσκεται μεν στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως για να παραμείνει εκεί θα πρέπει να μεταφέρει την καλή και - κυρίως – αποτελεσματική του εικόνα και μακριά από την Τούμπα. Η νέα ευκαιρία που του δίνεται είναι στο ίδιο γήπεδο όπου σημείωσε την τελευταία του εκτός έδρας νίκης σε συνθήκες πρωταθλήματος, έστω κι αν ήταν τα πλέι οφ. Η Νέα Σμύρνη κι ο λαβωμένος Πανιώνιος τον περιμένουν. Κάτι βέβαια, που σε καμία περίπτωση δεν επισημαίνεται ως πλεονέκτημα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του. Γιατί ανάλογες συνθήκες συνάντησαν τόσο κόντρα στον Ολυμπιακό όσο και απέναντι στην ΑΕΚ με γνωστά τα όσα ακολούθησαν. Τα προβλήματα κι οι αδυναμίες συσπειρώνουν, πεισμώνουν κι ενισχύουν την προσπάθεια του εκάστοτε παθόντα. Γι' αυτό κι ο ΠΑΟΚ δε θα πρέπει να αποπροσανατολιστεί από τίποτα από όλα αυτά και με ειδοποιό διαφορά, σε σχέση με τις δυο προαναφερθείσες – εκτός έδρας – αναμετρήσεις, την παρουσία αρκετών φίλων του στις κερκίδες να κάνει την πρώτη του υπέρβαση, για να οπλιστεί με αυτοπεποίθηση εν όψει της δεύτερης διαδοχικής δοκιμασίας που ακολουθεί σε λιγότερο από μια εβδομάδα στα Πηγάδια, κόντρα στην Ξάνθη.

Εν αρχή, αίσθηση προκάλεσε την περασμένη Δευτέρα η επιλογή του Κουλούρη αντί του Πρίγιοβιτς στο αρχικό σχήμα. Της κατά τεκμήριο αποτελεσματικότερης λύσης στην κορυφή της επίθεσής του σε συνθήκες εντός έδρας. Ηταν σημαντικό ρίσκο, με το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώνει τον Ρουμάνο τεχνικό, ασχέτως αν τα δυο γκολ τα πήρε από ένα πέναλτι και από έναν εξτρέμ. Εξίσου ρίσκο ήταν η χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας, κάτι που επίσης του βγήκε και το πιστώνεται, όπως θα πιστωνόταν και την αποτυχία. Ο Πορτογάλος μάλιστα, που έχει δηλώσει δημόσια πως η θέση του είναι στα εξτρέμ, ανταποκρίθηκε ιδεατά τόσο εντός αγώνα όσο κι εκτός, γεγονός που μαζί με όλα τα υπόλοιπα που αφορούν την παρουσία του στην ομάδα, επιβραβεύτηκαν με το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Και για όσους τον γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται πως η κίνηση αυτή σημαίνει πολλά γι' αυτόν.

Ρίσκων συνέχεια και στην επικείμενη αναμέτρηση, με τον Μαουρίσιο αν και υγιή να μένει εκτός επιβραβεύοντας την προσπάθεια του Κάνιας, δίχως η εμφάνισή του με τον Ατρόμητο να χαρακτηρίζεται εξαιρετική, αλλά και του Λέοβατς καθώς με τον Λεβέκ μόνιμα και την πενιχρή εμπιστοσύνη στον Δεληγιαννίδη, δεν υπήρχε ως τώρα αντίπαλο δέος για τον Κροάτη που ειδικά ανασταλτικά έχει πολλά θέματα. Τέλος, στην ίδια κατηγορία εντάσσεται κι ο αποκλεισμός του Ζαμπράνο, εξαιτίας της αποβολής του στο ματς με την ΑΕΚ. Σκοπός να σταλεί ένα μήνυμα προς όλους για τις συνέπειες στις οποίες θα υπόκειται όποιος λειτουργεί επιπόλαια και αφελώς βλάπτοντας σοβαρά το ευρύτερο σύνολο. Το σωστό ή λάθος των αποφάσεων αυτών θα φανεί από το αποτέλεσμα, αν και είναι δεδομένο όπως αναφέρει ο θυμόσοφος λαός πως «αν δε σπάσεις αυγά ... ομελέτα δεν κάνεις».

Αυτό που σίγουρα δεν αλλάζει για τον «Δικέφαλο» είναι ο σχηματισμός του 4-2-3-1 κι η παρουσία του Ρέι κάτω από τα δοκάρια. Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Βιεϊρίνια αναμένεται να συνθέσουν την αμυντική γραμμή από δεξιά προς τ' αριστερά έχοντας και πάλι μπροστά τους ως δίδυμο αμυντικών χαφ τους Κάνιας – Τσίμιροτ. Μεσοεπιθετικά η τριπλέτα των Κάμπος, Ελ Καντουρί ή Πέλκα και Μακ δεν αλλάζει, με τους Κουλούρη – Πρίγιοβιτς να ερίζουν για μια θέση στην κορυφή της επίθεσης. Υπενθυμίζεται πως για διάφορους λόγους εκτός έμειναν οι Σιαμπάνης, Μπρκιτς, Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Ζαμπράνο, Πούγγουρας, Λέοβατς, Λεβέκ, Μαουρίσιο, Κάτσε, Μυστακίδης, Μπίσεσβαρ. Οι οριστικές αποφάσεις της τεχνικής ηγεσίας θα γίνουν γνωστές περίπου μια ώρα πριν από τη σέντρα του αγώνα, με την ανακοίνωση των επίσημων ενδεκάδων. Προς το παρόν, καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους ...

Διαβάστε ακόμη...