Ο... νεοσύλλεκτος που έγινε αρχηγός

Από gazzeta: Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έβαλε και πάλι τη σφραγίδα του σε μια νίκη του ΠΑΟΚ επί του Άρη στο PAOK SPORTS ARENA και το gazzetta.gr γράφει για την πορεία και τον ρόλο του ανθρώπου που ήρθε δοκιμαστικά κι έγινε αρχηγός του Δικεφάλου.
Πηγή: gazzeta.gr
Ο... νεοσύλλεκτος που έγινε αρχηγός

 Από εκείνον τον Ιούνιο του 2012 (όταν με τη φόρμα του… νεοσύλλεκτου στην Α1 πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του PAOK SPORTS ARENA) μέχρι σήμερα φρόντισε να κερδίσει πολλά γαλόνια. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης δεν ήταν ποτέ – και ούτε θα γίνει ασφαλώς στα 36 του χρόνια του – ο εντυπωσιακός παίκτης, αυτός που θα προσφέρει highlights στη διάρκεια ενός αγώνα. Του ταιριάζει περισσότερο ο τίτλος του τίμιου εργάτη γιατί αποτελεί την προσωποποίηση του παίκτη που θυσιάζεται για την ομάδα, διαθέτοντας την ανθεκτικότητα προσαρμογής σε κάθε ρόλο.

Αυτό κάνει εδώ και περίπου έναν μήνα. Μετά τη διαδικασία συγκρότησης της φετινής ομάδας, πολλοί αναρωτήθηκαν για τον ρόλο του στην ομάδα. Κατέληξαν στην άποψη ότι θα δίνει βοήθειες στη φροντ λάιν. Από τη διάρκεια της προετοιμασίας όμως φάνηκε ότι και πάλι η παρουσία του θα είναι καταλυτική καθώς οι επιλογές στους ψηλούς παραμένουν υπό αμφισβήτηση.

Μετά από πέντε αγωνιστικές, ο έμπειρος φόργουορντ είναι ο δεύτερος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 10.4 πόντους, με ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα που ξεπερνάει το 60% και φυσικά ο καλύτερος «κλέφτης». Επί του τελευταίου βέβαια έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα έξι κλεψίματα που έκανε στο ντέρμπι με τον Άρη. Αν κάποιος προσπαθήσει να προσωποποιήσει την αιτία των πολλών αιφνιδιασμών του ΠΑΟΚ, θα καταλήξει στον συγκεκριμένο αθλητή. Ανέκαθεν είχε τον ρόλο του παίκτη που «δένει» την άμυνα του Δικεφάλου, χθες απέδειξε ότι διατηρεί αυτόν τον ρόλο.

Η αλήθεια είναι ότι τα ντέρμπι με τον Άρη στο PAOK SPORTS ARENA είναι η… σπεσιαλιτέ του Βαγγέλη Μαργαρίτη. Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί μέσω οπτικοακουστικού υλικού αλλά και με τη βοήθεια των αριθμών. Χθες τελείωσε τον αγώνα με 11 πόντους, έξι κλεψίματα και τέσσερα ριμπάουντ. Γυρνώντας τη μηχανή του χρόνου ένα έτος πίσω, στην περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων και πάλι ήταν ο καταλύτης της νίκης της ομάδας του με 62-58. Γιατί πολύ απλά πέτυχε (περίπου) το 1/4 των πόντων του ΠΑΟΚ. Όταν τελείωσε ο αγώνα η στατιστική του έγραψε 15 πόντους (με 5/8 σουτ) και οκτώ ριμπάουντ. Πιο πίσω. Την περίοδο 2014-15 με 11 πόντους και 19 βαθμούς στο ranking ήταν εκ των κορυφαίων του ΠΑΟΚ ασχέτως του ότι δεν κατάφερε να αποτρέψει τη νίκη.

Γενικώς είναι παίκτης που βάζει τη σφραγίδα του στα μεγάλα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου, το καλοκαίρι του 2013 ο Βαγγέλης Αγγέλου (ως προπονητής του Άρη) είχε κάνει τα πάντα για να τον φέρει στο Nick Galis Hall σε μια ιστορία που προκάλεσε παρεξηγήσεις μεταξύ του έμπειρου τεχνικού με τον ατζέντη του παίκτη καθώς όταν κλήθηκε να πάρει την τελική απόφασή του, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης επέλεξε να παραμείνει στον ΠΑΟΚ.

Σήμερα, ο άνθρωπος που είχε δοκιμαστεί το καλοκαίρι του 2012 (σ. σ. η αλήθεια είναι βέβαια ότι η δική του συμμετοχή στα work outs του Δικεφάλου είχε περισσότερο τυπικό χαρακτήρα) ξεπέρασε τον Ουόλτερ Μπέρι και βρίσκεται στην 4η θέση των κορυφαίων ριμπάουντερ του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος είχε ερωτηθεί για το συγκεκριμένο κατόρθωμα αλλά και για το ότι συμπλήρωσε 200 επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. «Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ δεν είχα στο μυαλό μου όταν θα καταφέρω να παίξω σε τόσα ματς. Τώρα που το σκέφτομαι, κάτι πρέπει να έχω κάνει γιατί (οι 200 αγώνες) δεν είναι μικρό νούμερο».

Διαβάστε ακόμη...