Πρόστιμο για το Καραϊσκάκη

Από inpaok.com: Η FIFA μοίρασε πρόστιμα σε όλον τον κόσμο!
Πηγή: inpaok.com
Πρόστιμο για το Καραϊσκάκη

Με πρόστιμο 30.000 ελβετικά φράγκα, τιμωρήθηκε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, για τα όσα συνέβησαν στο ματς με το Γιβραλτάρ, για τα προκριματικά του Μουντάλ 2018 που διεξήχθη στο «Γ. Καραϊσκάκης», όταν ένας οπαδός με φανέλα του Παναθηναϊκού ξυλοκοπήθηκε άγρια. Η υπόθεση αυτή πάντως ερευνάται και από την ελληνική δικαιοσύνη...

Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Μεξικό και Περού τιμωρήθηκαν με πρόστιμα ύψους 10.000 έως 40.000 ελβετικών φράγκων, στην προσπάθεια που επιχειρεί η FIFA να περιορίσει τα ομοφοβικά συνθήματα των οπαδών.

Αυτά είναι ευρέως διαδεδομένα σε αγώνες ποδοσφαίρου σε ορισμένες χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ειδικά όταν τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας, επιχειρεί να κάνει το ελεύθερο.

Η FIFA έχει ήδη επιβάλει πολυάριθμα πρόστιμα στις ομοσπονδίες της περιοχής κατά την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018.

Η ομοσπονδία της Χιλής δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι προσπάθησε να εκπαιδεύσει τους οπαδούς, αλλά το πρόβλημα ήταν βαθιά ριζωμένο και έπρεπε να αντιμετωπιστεί από άλλα μέρη της κοινωνίας. Η ομοσπονδία του Μεξικού διοργάνωσε πέρυσι μια εκστρατεία που παροτρύνει τους φιλάθλους της να σταματήσουν τα συνθήματα με ομοφοβικό περιεχόμενο.

Η FIFA δήλωσε επίσης ότι στην ομοσπονδία της Σερβίας επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 160.000 ελβετικών φράγκων για παραπτώματα σε δύο παιχνίδια.

Πρόστιμο ύψους 90.000 φράγκων για την ανάρμοστη συμπεριφορά των οπαδών, με πολιτικά συνθήματα και εμπρηστικά πανό κατά την 3-2 ήττα από την Αυστρία τον περασμένο μήνα και 70.000 ελβετικά φράγκα για παρόμοια αδικήματα στον αγώνα κατά της Γεωργίας τρεις ημέρες αργότερα, όπου η Σερβία κέρδισε 1-0 και προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Αυστρία τιμωρήθηκε με 10.000 φράγκα για κακή συμπεριφορά των οπαδών της στη Σερβία. Η Γαλλία (47.500 ελβετικά φράγκα), η Αίγυπτος (20.000 ελβετικά φράγκα), η Εσθονία (30.000 ελβετικά φράγκα) ήταν μεταξύ άλλων ομοσπονδιών που τους επιβλήθηκαν πρόστιμα από τη FIFA.

Διαβάστε ακόμη...