Ευρωπαϊκό τρίποντο με Λάζαρ - Βιεϊρίνια! (2011)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Την πρώτη του νίκη στη φάση των ομίλων του Europa League της περιόδου 2011-2012, πανηγύρισε σαν σήμερα στις 20/10/2011 ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε των Ιρλανδών της Σάμροκ Ρόβερς με 2-1!
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ευρωπαϊκό τρίποντο με Λάζαρ - Βιεϊρίνια! (2011)

Με τη νίκη αυτή ο Δικέφαλος ανέβηκε στη 2η θέση, μετά τη νίκη της Τότεναμ απέναντι στην Ρούμπιν.

Έχοντας να βρει λύσεις στα αρκετά προβλήματα απουσιών (Πάμπλο Γκαρσία, Φωτάκης, Κοντρέρας, Μπαλάφας) ο Λάζλο Μπόλονι, κατέβασε την ομάδα με 4-2-3-1 έχοντας αμυντικά χαφ τους Λάζαρ και Αρίας, με τον Ρουμάνο να κάνει πολύ καλό παιχνίδι.

O ΠΑΟΚ λοιπόν κέρδισε αν και καρδιοχτύπησε τον κόσμο που έδωσε το παρόν στην Τούμπα (12.776 τα εισιτήρια), όταν είδε την ανύπαρκτη επιθετικά ιρλανδική ομάδα να ισοφαρίζει στο 48' μετά από μεγάλη ολιγωρία της άμυνάς μας που άφησε αμαρκάριστο στη μικρή περιοχή τον Σέπαρντ.

Ασφαλώς αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί τους οποίους ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαια απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ομάδα, η οποία ήταν πολύ καλά στημένη και διαβασμένη στο γήπεδο. Η ομάδα μας είχε σε καλή μέρα τον Βιεϊρίνια, τον Μαλεζά, τον Λάζαρ και τον Ίβιτς που κάλυψαν τις απουσίες συμπαικτών τους -λόγω τραυματισμών- που είχε εκείνη τη μέρα ο Δικέφαλος.

Οι παίκτες του Μπόλονι χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση, σε γενικές γραμμές είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφόρησαν την μπάλα και αν ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα θα πετύχαιναν μια ακόμα πιο εύκολη νίκη.

Στο παιχνίδι τώρα, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο γήπεδο και αφού τον αισθάνθηκε 1-2 φορές η άμυνα της Σάμροκ, πέτυχε στο 12' να ανοίξει το σκορ με δυνατό σου του Λάζαρ έξω από την περιοχή.

Λίγο αργότερα (21'), ο ίδιος παίκτης μόνος με την εστία των Ιρλανδών, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μάρεϊ. Το 1-1 ήρθε στο 48' με κεφαλιά του Σέπαρντ, σε μια φάση που εκτέθηκε η άμυνά μας.

Τον κόσμο αλλά και τους συμπαίκτες του λύτρωσε ο Βιεϊρίνια στο 63' με ένα άπιαστο σουτ λίγο έξω από την περιοχή των Ιρλανδών, ένα γκολ που έμελλε να δώσει το πρώτο τρίποντο στους ομίλους του Europa League

Στη συνέχεια οι παίκτες του Ο' Νιλ ανέβηκαν κάποια μέτρα στο γήπεδο χωρίς να απειλήσουν τον Χαλκιά, ενώ ο ΠΑΟΚ μπορούσε, αν πρόσεχε περισσότερο τα τελειώματα των φάσεων που δημιούργησε, να ανεβάσει και άλλο το δείκτη του σκορ.

Το άσχημο, πάντως, για τον Μπόλονι, είναι ο τραυματισμός του Λίνο αλλά και του Αθανασιάδη, έγιναν αναγκαστικές αλλαγές και οι δύο, οπότε οι απώλειες για το ματς της Κυριακής με τον αρη, έγιναν πλέον πέντε.

{dailymotion}xltox3{/dailymotion}

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο (29' Σνάουτσνερ), Ετό, Αρίας, Ίβιτς, Λάζαρ, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (88' Παπάζογλου), Αθανασιάδης (61' Γεωργιάδης)

Σάμροκ Ρόβερς: Τόμσον, Σάλιβαν, Στήβενς, Μάρει, Ράις, Ο' Ντόνελ, Σέπαρντ, Ομάν, Τιούρνερ, Ντένεχι, Πάτερ

Δηλώσεις:

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε δίκαιη την επικράτηση του Δικεφάλου και υποστήριξε ότι με μια ακόμη νίκη στην Ιρλανδία ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης.

Τα όσα είπε:

"Ήταν μία αγχωτική νίκη. Προσπαθήσαμε καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια. Αν κερδίσουμε και στην Ιρλανδία, έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Μέχρι όμως να τελειώσουν αυτά τα παιχνίδια τίποτα δεν είναι σίγουρο".

...............................................................

Στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά το τέλος του αγώνα, ο Μάικλ Ο' Νιλ παρουσιάστηκε στενοχωρημένος από το γεγονός ότι η ομάδα του δε μπόρεσε να κρατήσει την ισοπαλία, ενώ υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ έχει καλές πιθανότητες για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Τα όσα είπε ο τεχνικός των Ιρλανδών:

"Η απόδοση μας ήταν καλή αλλά μας στεναχωρεί ότι δεν πήραμε κάτι καλό. Δεχθήκαμε δυο γκολ από μακρινή απόσταση αλλά επιμένω ότι μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι".

Για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν αντέδρασε μετά το 2-1, ανέφερε: "Η ομάδα έδωσε το 55ο ματς γι' αυτή τη χρονιά κι αυτό δεν πρέπει να το προσπερνάμε. Έχουμε καταφέρει να μπούμε στους ομίλους, που δεν το έχει καταφέρει άλλη ιρλανδική ομάδα. Σαφώς και έχουμε πνεύμα μέσα στο παιχνίδι αλλά δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες μου διότι προσπάθησαν. Κάθε παιχνίδι σε τέτοιο επίπεδο είναι δύσκολο. Είπα στα παιδιά στα αποδυτήρια ότι δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι. Έχουμε άλλα τρία ματς στην Ευρώπη και πρέπει να τα απολαύσουμε".

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, υποστήριξε: "Ο ΠΑΟΚ έχει εξαίρετους παίκτες όπως ο Βιερίνια, ενώ μου άρεσε και ο Αρίας. Έχει καλές πιθανότητες να προκριθεί, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να κερδίσει την Καζάν στην Τούμπα. Αυτό θα είναι το καθοριστικό παιχνίδι για την πρόκριση. Θα είναι σημαντικό φυσικά να μην χάσει από εμάς και στο Δουβλίνο".

..............................................................

Ο Ντιέγκο Αρίας παραχώρησε δηλώσεις κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο της Τούμπας και μίλησε για το χθεσινό αγώνα με τους Σάμροκ Ρόβερς, ενώ τόνισε πως ο Δικέφαλος παει για τη νίκη στο "Κλ. Βικελίδης".

Τα όσα είπε ο Κολομβιανός:

"Αισθάνομαι χαρούμενος γιατί η νίκη μας βάζει σε μια καλή θέση στον όμιλο και αυτό είναι που έχει σημασία".

Για τις απουσίες που είχε σήμερα η ομάδα, σημείωσε: "Υπάρχουν παίκτες σημαντικοί που απουσιάζουν αλλά υπάρχουν παίκτες που δεν έπαιζαν, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και έπαιξαν καλά".

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει αβαντάζ για την πρόκριση στους "32", υποστήριξε: "Οι τρεις πόντοι είναι σημαντικοί για μας, αλλά πρέπει να πάρουμε και άλλους. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τον μέγιστο αριθμό πόντων".

Για το παιχνίδι που έρχεται με τον άρη, είπε: "Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και θέλουμε να το κερδίσουμε και για εμάς αλλά και για τον κόσμο μας και να παραμείνουμε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα".

................................................................

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια παραχώρησε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα και αναφέρθηκε στο γεγονός πως η χθεσινή νίκη επί των Ιρλανδών θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα του ενόψει το ντέρμπι με τον συμπολίτη.

Τα όσα είπε ο Πορτογάλος:

Για το ματς με τους Σάμροκ Ρόβερς, τόνισε: "Είχαμε μεγάλη ανάγκη τη νίκη. Για τρία λεπτά υποφέραμε (την στιγμή της ισοφάρισης), αλλά μετά το 2-1 όλα έγιναν καλύτερα."

Για το αν κρίνει ικανοποιητικούς τους 5 βαθμούς που έχει ΠΑΟΚ στον όμιλο, τόνισε: "Στα παιχνίδια με Τότεναμ και με Ρουμπίν εκτός έδρας είμαστε ικανοποιημένοι από τους βαθμούς."

Για το γκολ που σημείωσε, ανέφερε: "Είχα ανάγκη αυτό το γκολ και θέλω να συνεχίσω να σκοράρω."

Για το ματς με τον αρη, υποστήριξε: "Την Κυριακή παίζουμε κόντρα στον αρη και η σημερινή νίκη θα βοηθήσει για το ματς αυτό".

Για το τι πρέπει να προσέξει στην Ιρλανδία ο ΠΑΟΚ, επεσήμανε: "Είδαμε μια ομάδα καλή στα στημένα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά σ' αυτό. Για την ώρα εμάς μας ενδιαφέρει το ματς της Κυριακής με τον αρη."

...............................................................

Ο Λάσλο Μπόλονι στις δηλώσεις του εμφανίστηκε ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα του αγώνα, στάθηκε όμως στα τελειώματα των παικτών του, που και σήμερα δεν ήταν τα καλύτερα...

Αρχικά ανέφερε: "Είμαι χαρούμενος γιατί πήραμε τρεις βαθμούς. Έχουμε πέντε βαθμούς και αυτό είναι σημαντικό. Η νίκη ήταν μονόδρομος για εμάς. Αλλά είμαι εκνευρισμένος γιατί για μια ακόμη φορά ενώ είχαμε την κατοχή της μπάλας και αρκετά καλές επιθετικές ενέργειες δεν καταφέραμε να πετύχουμε το δεύτερο γκολ και να τελειώσουμε το ματς νωρίτερα. Πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε καλύτερα αυτού του είδους τις στιγμές. Έτσι μόνο μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά γιατί μέχρι να βάλεις το δεύτερο γκολ όλα μπορούν να συμβούν. Είμαι στεναχωρημένος γιατί είχαμε ξανά προβλήματα τραυματισμών. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα την επιθετικότητά μας για να τελειώνουμε νωρίτερα τα παιχνίδια".

Για το ότι σκόραρε ο Βιερίνια, δήλωσε: "Πάντα για έναν επιθετικό είναι σημαντικό να σκοράρει. Ένας επιθετικός έχει το πιο δύσκολο έργο που είναι το γκολ και χρειάζεται να έχεις καλή διάθεση και ψυχολογία. Και ήταν καλό που σκόραρε"

Για το ότι δέχθηκε γκολ η ομάδα από στημένη φάση: "Για μένα πιστεύω ότι ήταν χαζό φάουλ και θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει. Από εκεί θέλω να ξεκινήσω. Από εκεί και πέρα ναι υπάρχει ευθύνη γιατί έπρεπε να μαρκάρεις σωστά. Δεν πρέπει να δίνεις σε αυτή τη ζώνη εύκολα φάουλ και αυτό θέλω να επισημάνω. Πρέπει να είσαι πιο δυνατός από τον αντίπαλο και να μαρκάρεις".

Για τη συνέχεια του ομίλου, υπογράμμισε: "Συμφωνώ πως το ματς στο Δουβλίνο είναι σημαντικό αλλά μέχρι τότε εμείς έχουμε άλλα παιχνίδια πολύ σημαντικά".

Μιλώντας για τον προγραμματισμό που υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα, εμφανώς εκνευρισμένος, δήλωσε: "Πιστεύω ότι η Λίγκα πρέπει να σεβαστεί τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη γιατί κερδίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο από αυτές. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε παίξει εμείς 13 ματς και άλλες ομάδες τρία! Δεν είναι δυνατόν άλλες ομάδες να έχουν την ευκαιρία να προετοιμάζονται και εμείς να αναγκαζόμαστε να παίζουμε ντέρμπυ μέσα σε 36 ώρες όπως για παράδειγμα έγινε μετά το ματς με την Ρούμπιν όπου γυρίσαμε ξημερώματα στην Ελλάδα και έπρεπε να παίξουμε την Κυριακή. Γιστί δεν μπορούν να γίνουν ματς την Δευτέρα;"

...............................................................

O Κοστίν Λάζαρ με δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού με τους Ιρλανδούς, αναφέρθηκε στην δύναμη που τους έδωσε η ατμόσφαιρα της Τούμπας και τόνισε πως η σημερινή νίκη δίνει αυτόπεποίθηση στην ομάδα για τη συνέχεια με τον αρη στο πρωτάθλημα.

Τα όσα δήλωσε ο Ρουμάνος:

"Είμαι χαρούμενος για το γκολ αλλά περισσότερο για την νίκη και ελπίζω να κερδίσουμε και τον Αρη την Κυριακή. Μας δίνει αυτοπεποίθηση η νίκη αυτή και ενόψει της συνέχειας αφού έρχεται ένα δύσκολο ματς με τον Αρη που θέλουμε να κερδίσουμε".

Για το τι έκρινε τη σημερινή αναμέτρηση, υποστήριξε: "Ο ΠΑΟΚ είναι πιο τεχνική ομάδα και πήραμε δύναμη από την ατμόσφαιρα και αυτά μας έδωσαν την νίκη".

Για το ματς με τον αρη, ανέφερε: "Πρέπει να πάμε να παλέψουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε την νίκη με τον αρη".

...............................................................

Δείτε στα videos που ακολουθούν, εικόνες από την ατμόσφαιρα της Τούμπας, που μπορεί να μη γέμισε, όμως η παρουσία των φίλων της ομάδας ήταν εξαιρετική και βοήθησε στην κατάκτηση του τριπόντου!

H κερκίδα στην είσοδο των ομάδων

Πανηγυρισμοί στο γκολ του Λαζάρ

Πανηγυρισμοί στο γκολ του Βιεϊρίνια

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...