«Είναι πιο...ομάδα από τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ»

Από metrosport.gr : Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Αλέξης Αλεξίου, μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»
Πηγή: metrosport.gr
«Είναι πιο...ομάδα από τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Αλέξης Αλεξίου, μίλησε στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ με την Λαμία, για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον Βιεϊρίνια.

Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ απέναντι στην Λαμία: «Ήταν πάρα πολύ καλή εμφάνιση και μια άνετη νίκη. Ο ΠΑΟΚ αρχίζει και βρίσκει τα πατήματά του και θα πάει καλύτερα στην συνέχεια».

Για το τι άλλαξε στην ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια: «Ήταν πιο επιθετική η ομάδα με καλό passing game και πολύ κίνηση».

Για τον Μαουρίσιο και τον Ελ Καντουρί: «Είναι καινούργια παιδιά και πρέπει να έχουμε υπομονή. Να μην τους κρίνουμε και να περιμένουμε σιγά σιγά, γιατί ήρθαν σε ένα περιβάλλον ξένο, χωρίς να έχουν πολύ χρόνο. Ο περσινός ο κορμός υπάρχει και μαζί με τα νέα παιδιά η χημεία θα δέσει. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολλές δυνατότητες για τον τίτλο».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Αν συγκρίνουμε τον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ έχει έναν κορμό από πέρσι και αρχίζει να γίνεται σταθερός. Αυτή θα είναι και η δύναμη του ΠΑΟΚ φέτος, δηλαδή η ομοιογένεια. Ο Ολυμπιακός προβληματίζει και έχει πολλές ανακατατάξεις στο παιχνίδι του. Η αμυντική λειτουργία του δεν είναι καλή και γενικά έχει πολλές μεταπτώσεις στο παιχνίδι του. Δίνεται μια ευκαιρία στον ΠΑΟΚ την Κυριακή να εκμεταλλευτεί το ότι είναι πιο ομάδα αυτή τη στιγμή».

Για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι: «Πρέπει να λειτουργήσει σωστά στο μεσοαμυντικό κομμάτι και να κλέψει μπάλες. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ ευάλωτος στις κόντρα επιθέσεις και μπορούν να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα».

Για την πιθανή χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας: «Τον Βιεϊρίνια τον είχαμε συνηθίσει να παίζει δεξί χαφ – εξτρέμ και από τις δύο πλευρές, όπως και πίσω από τον φορ. Στην Βόλφσμπουρκ τον καθιέρωσαν σαν δεξί μπακ, όπως και ο Σάντος στην Εθνική ομάδα. Είναι ένα πολυεργαλείο και εύκολα παίζει στα άκρα, αν αποφασίσει ο Λουτσέσκου να τον βάλει εκεί. Μπορεί να κάνει καλή ανάπτυξη από πίσω και να βγαίνει μπροστά, κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα».

Για το αν είναι ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να κατακτήσει τον τίτλο: «Είναι μεγάλη ευκαιρία, καθώς έχει πάρα πολύ καλό υλικό και ο καθένας από τους παίκτες ξέρει το παιχνίδι του άλλου. Παιχνίδι με παιχνίδι θα ανεβαίνει και βλέποντας τις άλλες ομάδες πως παίζουν, του δίνεται μεγάλη ευκαιρία για την κατάκτηση του τίτλου».

Για το τι λείπει από τον ΠΑΟΚ για να καταφέρει να πάρει τον τίτλο: «Αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ είναι η διάρκεια. Δεν σε κάνουν πρωταθλητή τα ντέρμπι, αλλά όλα τα παιχνίδια. Να κερδίζεις μέσα έξω και τις υποθετικά μικρότερες ομάδες

Διαβάστε ακόμη...