Ludwigsburg: Εδώ που έγινε πρωταθλητής Ευρώπης ο Μπάνε Πρέλεβιτς!

Από paokbc.gr: H ευρύτερη περιοχή της Στουτγάρδης αριθμεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό Ελλήνων και αναπόφευκτα είναι εντυπωσιακά έντονο και το ασπρόμαυρο χρώμα.
Πηγή: paokbc.gr
Ludwigsburg: Εδώ που έγινε πρωταθλητής Ευρώπης ο Μπάνε Πρέλεβιτς!

Αυτό ακριβώς ισχύει και για το Ludwigsburg, την μικρή και όμορφη πόλη που φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ και στην οποία γράφτηκε μία ιδιαίτερα ιστορική στιγμή πριν από 34 χρόνια. Καλοκαίρι του 1983, Ευρωμπάσκετ παίδων (σε Tubingen και Ludwigsburg) και η πρώτη μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του Μπάνε Πρέλεβιτς. Η πρώτη και λιγότερη γνωστή (στο ευρύ κοινό).

Ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν επέτρεψαν στον πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ να συνοδέψει την αποστολή της ομάδας στο Ludwigsburg και να επισκεφθεί για πρώτη φορά μετά από 34 ολόκληρα χρόνια την περιοχή, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Ως μέλος της Εθνικής ομάδας παίδων της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, ο Μπάνε Πρέλεβιτς δεν συμμετείχε απλά στο Ευρωμπάσκετ που διεξήχθη στη Γερμανία, αλλά το κατέκτησε!!

Στις 24 Ιουλίου του 1983, ο νυν πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ πέτυχε 8 πόντους στη νίκη της Γιουγκοσλαβίας με 89-86 επί της Ισπανίας, στον τελικό του Ευρωμπάσκετ παίδων και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης. Συμπαίκτες του σε εκείνη την ομάδα ήταν μεταξύ άλλων οι Zdovc, Pavisevic, Paspalj, Pecarski, Nakic...

Η συνοδευτική φωτογραφία του κειμένου ΔΕΝ είναι από εκείνη την Εθνική παίδων της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Πρόκειται για μία εξίσου σπάνια φωτογραφία, από τις ελάχιστες που υπάρχουν με τον Μπάνε Πρέλεβιτς σε αυτή την ηλικία. Πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια ομάδα, η οποία πήρε... προαγωγή, ένα χρόνο αργότερα ως Εθνική Εφήβων.

Εκτός του Μπάνε Πρέλεβιτς (πρώτος από αριστερά στην κάτω σειρά), διακρίνονται και οι Jure Zdovc (δίπλα στον Μπάνε Πρέλεβιτς), Velimir Perasovic (δεύτερος από δεξιά στην κάτω σειρά), Luka Pavisevic (πρώτος από δεξιά στην κάτω σειρά), Zarko Paspalj (πρώτος από δεξιά στην πάνω σειρά), Miroslav Pecarski (δεύτερος από δεξιά στην κάτω σειρά).

Διαβάστε ακόμη...