«Αυτό το σύστημα μπορεί να εκτοξεύσει τον Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς μιλάει στο SDNA για τον νέο ήρωα των Σέρβων, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο ο «Πρίγιο» μπορεί να οδηγήσει και τον ΠΑΟΚ σε μεγάλες επιτυχίες.
Πηγή: sdna.gr
«Αυτό το σύστημα μπορεί να εκτοξεύσει τον Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ»

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο παρθενικό γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Σερβίας. Χθες βράδυ στο «Μαρακανά» ο φορ του ΠΑΟΚ με το πρώτο του τέρμα στην Εθνική ομάδα χάρισε τη νίκη με 1-0 επί της Γεωργίας, στέλνοντας τους Σέρβους στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο σερβικός Τύπος, όπως ήταν αναμενόμενο, πλέκει σήμερα το εγκώμιο του Πρίγιοβιτς. Δεν είναι και λίγο πράγμα άλλωστε να οδηγείς την Εθνική ομάδα της χώρας σου μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια ξανά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μιλώντας στο SDNA ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου και νυν τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα, Βλάνταν Μιλόγεβιτς τόνισε τη σπουδαιότητα της παρουσίας του Πρίγιοβιτς στην επίθεση της Σερβίας, ωστόσο στάθηκε στην ομαδική δουλειά που γίνεται και το σύστημα που βοηθά εξαιρετικά τον φορ του ΠΑΟΚ μέσα στο παιχνίδι.

«Το 3-4-3 είναι το σύστημα που ταιριάζει στον Πρίγιοβιτς»

Σύμφωνα με τον Μιλόγεβιτς το 3-4-3 του Σλάβολιουμπ Μούσλιν στην Εθνική Σερβίας είναι το «κλειδί» που κάνει τον Πρίγιοβιτς να φαίνεται ακόμα περισσότερο μέσα στο ματς, παίρνοντας σημαντικές βοήθειες από τα άκρα. Όπως υποστηρίζει ο Μιλόγεβιτς είναι το σύστημα που ταιριάζει γάντι για τον «Πρίγιο» ώστε να εκτοξεύσει την καριέρα του και στον ΠΑΟΚ με το φονικό ένστικτο που διαθέτει στην αντίπαλη περιοχή.

«Είναι συγκινητικό για τον ίδιο τον Πρίγιοβιτς που σημείωσε το πρώτο του γκολ με την Εθνική Σερβίας, αλλά το θέμα είναι ότι η ομάδα κατάφερε μετά από οκτώ χρόνια να πάρει μια μεγάλη πρόκριση. Είναι σπουδαίο για το σερβικό ποδόσφαιρο ότι κατάφερε να βρίσκεται ξανά στην κορυφαία διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε αυτό τον πιο σημαντικό ρόλο έχει παίξει ο Μούσλιν, ο οποίος έχει επιλέξει ένα 3-4-3, το οποίο ταιριάζει καλά στον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Διαθέτουμε δύο ισάξιους φορ, τον Μίτροβιτς και τον Πρίγιοβιτς. Είναι δύο μεγάλα όπλα και όταν ο ένας δεν μπορεί να αγωνιστεί, τότε έρχεται ο άλλος και καλύπτει το κενό του.

Στον ΠΑΟΚ ο Πρίγιοβιτς δουλεύει πολύ, σκοράρει, αλλά πρέπει να παίρνει και βοήθειες. Πρέπει να του δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει. Είναι ένας παίκτης περιοχής, δυνατός και καλός στο ψηλό παιχνίδι. Όταν βρίσκεται εκτός περιοχής δεν είναι τόσο επικίνδυνος. Το να μπορείς να σκοράρεις δεν είναι μόνο ατομικό προσόν, αλλά προέρχεται από την ομαδικότητα για να σου δοθούν οι ευκαιρίες μέσα στο παιχνίδι. Ο Πρίγιοβιτς αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Λουτσέσκου πρέπει να βρει το κατάλληλο σύστημα, ώστε ο Πρίγιοβιτς να πάρει βοήθειες από τα εξτρέμ. Στο 3-4-3, το οποίο παίζει η Σερβία, τον βοηθάνε τα εξτρέμ με τις σέντρες τους από τα πλάγια, κάτι που είναι βούτυρο στο ψωμί για τον Πρίγιοβιτς μέσα στην περιοχή», αναφέρει στο SDNA ο Μιλόγεβιτς.

Ο σημερινός σερβικός Τύπος αποθεώνει τον φορ του ΠΑΟΚ μετά το χθεσινό γκολ του που έστειλε την Εθνική ομάδα της χώρας στο Μουντιάλ. Ο «Σέρβος Ζλάταν» και ο «Μέγας Αλέξανδρος» είναι μερικά από τα αποθεωτικά σχόλια των Σέρβων για τον «Πρίγιο». Μπορεί λοιπόν να αποτελέσει τον νέο ηγέτη αυτής της Εθνικής ομάδας;

«Σίγουρα οι δημοσιογράφοι είναι πάντα λίγο υπερβολικοί. Φυσικά χθες έβαλε αυτός το γκολ και ήταν επόμενο όλη η δόξα να πάει σε αυτόν. Το ποδόσφαιρο όμως είναι ένα ομαδικό άθλημα. Αναμφισβήτητα αυτό το γκολ θα τον βοηθήσει ψυχολογικά. Σκόραρε μέσα σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στο Μαρακανά, σε ένα γεμάτο γήπεδο, και το να σκοράρεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι αποτελεί όνειρο ζωής. Όμως έχουμε πολλούς καλούς παίκτες που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού σε αυτή την Εθνική ομάδα.

Η Εθνική Σερβίας δεν έχει ηγέτη, απλά πάντα κάποιος βγαίνει μπροστά. Είναι ένα ομαδικό σύνολο. Και στο παρελθόν είχαμε εξαιρετικούς παίκτες, αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά. Τώρα νομίζω ότι ο Μούσλιν χρησιμοποιεί το κατάλληλο σύστημα για τους παίκτες που διαθέτει. Αυτό το 3-4-3 ταιριάζει συνολικά στην ομάδα που έχει γρήγορους εξτρέμ, αξιόπιστους κεντρικούς αμυντικούς, δύο δυναμικά χαφ, τον Μάτιτς και τον Μιλιβόγεβιτς, ψηλά κορμιά που κάνουν την ομάδα να είναι καλυμμένη στις στημένες φάσεις. Δεν μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι ο Πρίγιοβιτς είναι ο ηγέτης, αλλά δεδομένα αποτελεί έναν πάρα πολύ καλό παίκτη για την Εθνική Σερβίας. Αλλά, όπως είπα έχουμε πολλά παιδιά. Σκεφτείτε ότι ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, το αστέρι της Λάτσιο, δεν κλήθηκε καν στην αποστολή», τονίζει ο Μιλόγεβιτς.

«Μεγάλη ευκαιρία το Μουντιάλ για τον Πρίγιοβιτς»

Σύμφωνα με τον τεχνικό του Ερυθρού Αστέρα, για τον Πρίγιοβιτς η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου στο μέλλον να κάνει μια μεγάλη μεταγραφή σε ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

«Σίγουρα η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ βοήθησε τον Πρίγιοβιτς, αλλά νομίζω ότι φάνηκε στην Εθνική ομάδα επειδή ήρθε η κατάλληλη στιγμή για τον ίδιο. Φυσικά αποτελεί μεγάλο πλήγμα το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ φέτος δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη, γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα και πρέπει να βρίσκεται στις κορυφαίες διοργανώσεις, κάτι που θα βοηθούσε πολύ τον Πρίγιοβιτς.

Στην επίθεση της Εθνικής Σερβίας υπάρχουν μεγάλοι παίκτες, όπως ο Μίτροβιτς, ο Πρίγιοβιτς ή και ο Πάβλοβιτς της Κοπεγχάγης που επίσης σκοράρει πολλά γκολ. Είναι παίκτες ψηλοί, δυνατοί που μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Σίγουρα όμως με τις εμφανίσεις του ο Πρίγιοβιτς έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και το Μουντιάλ το επόμενο καλοκαίρι αποτελεί τη μεγάλη του ευκαιρία σε προσωπικό επίπεδο».

«Έχει μεγάλο μέλλον αυτή η Εθνική Σερβίας»

Τέλος αναφορικά με την επιστροφή του σερβικού ποδοσφαίρου στο προσκήνιο, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θεωρεί πως ήταν κάτι αναμενόμενο από τη στιγμή που το ταλέντο στο ποδόσφαιρο της χώρας ξεχειλίζει. Και αυτό είναι κάτι που δίνει τη δυνατότητα στη Σερβία να έχει λαμπρό μέλλον.

«Φέτος είναι μια σεζόν για μεγάλα πράγματα. Και ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν πέρασαν στους ομίλους του Europa League, και τώρα η Εθνική ομάδα προκρίθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά και διαθέτουμε μια φουρνιά από καλούς ποδοσφαιριστές. Περιμένω οι ίδιοι που απαρτίζουν τώρα την αποστολή να πάνε και στα τελικά της Ρωσίας, αλλά σιγά σιγά θα αρχίσουν να αφήνουν τη θέση τους στους νεότερους.

Από πίσω έρχονται οι παίκτες που κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015 με την Εθνική κάτω των 20 ετών στη Νέα Ζηλανδία και πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουμε ακόμα καλύτερη ομάδα. Βρίσκονται σε εξαιρετική ηλικία μεταξύ 22 και 24 ετών και θεωρώ ότι θα αντικαταστήσουν κάποιες μονάδες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα αποτελέσει για ορισμένους την τελευταία διοργάνωση με την Εθνική».

Διαβάστε ακόμη...