Αριθμοί: ΠΑΟΚ – Προμηθέας

Από esake.gr: Στο PAOK Sports Arena θα γίνει το τελευταίο χρονικά παιχνίδι της πρώτης μέρας της πρεμιέρας της Stoiximan.gr Basket League.
Πηγή: esake.gr
Αριθμοί: ΠΑΟΚ – Προμηθέας

Ο ΠΑΟΚ περιμένει τον Προμηθέα (7/10, 19:00) στην τρίτη συνάντηση των δύο ομάδων στην κατηγορία.

Στην περσινή, παρθενική σεζόν των Πατρινών σε αυτήν, ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε το 2/2 με δύο πολύ δύσκολες πάντως νίκες σε ματς που κρίθηκαν στο ένα σουτ. Ειδικότερα στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, στις 25 Μαρτίου, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 78-75 αν και βρέθηκε πίσω με 13 στο τέλος της 3ης περιόδου (49-62). Χάρη σε εκείνη την επικράτηση, ο Σούλης Μαρκόπουλος έγινε ο 3ος πολυνίκης προπονητής από καταβολής Α' Εθνικής ξεπερνώντας τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Θαντ ΜακΦάντεν είχε 18 πόντους, όμως καθοριστικός ήταν στο ντεμπούτο του για τον ΠΑΟΚ ο Άιβαν Άσκα που παίζοντας μόνο στην τελευταία περίοδο είχε εννιά πόντους και τέσσερα ριμπάουντ. Για τον Προμηθέα ο Λάκι Τζόουνς που πλέον φοράει τα ασπρόμαυρα είχε φτάσει στο «double-double» με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

*Ένα ριμπάουντ θα κάνει τον Βαγγέλη Μαργαρίτη τον 5ο μόλις παίκτη στην ιστορία του ΠΑΟΚ στην κατηγορία στα χρόνια του ΕΣΑΚΕ, που θα φτάσει τα 600.

*Με δύο πόντους ο Θοδωρής Ζάρας θα φτάσει τους 1.500 στη Stoiximan.gr Basket League.

*Με πέντε πόντους ο Απόλλων Τσόχλας θα μπει στην πρώτη 20άδα των σκόρερ του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα (από το 1992). Έχει 669 και μπροστά του με 673 βρίσκονται οι Ευθύμης Ρεντζιάς και Νόρμαν Νόλαν.

*Δύο εύστοχα δίποντα χρειάζεται ο Νίκος Γκίκας για να φτάσει τα 100 στην κατηγορία.

Διαβάστε ακόμη...