Το ΠΑΟΚτσήδικο... βιβλίο του Άγγελου και η μάχη ζωής που δίνει

Από sdna.gr: Ο Άγγελος Αναστασιάδης δίνει εκτός γηπέδων την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, που αφορά στην αγαπημένη του γυναίκα, Βιβή και κατάφερε μέσα σε λίγο χρόνο να κινητοποιήσει τον κόσμο σε ότι αφορά τη δωρεά οργάνων.
Πηγή: sdna.gr
Το ΠΑΟΚτσήδικο... βιβλίο του Άγγελου και η μάχη ζωής που δίνει

Τα συγχαρητήρια του ΠΑΟΚ και το βιβλίο που κανονικά έπρεπε να γράψει, οπως δηλώνει.

Κρατώντας πάντα χαμηλό προφίλ, ο Άγγελος Αναστασιάδης δίνει έναν προσωπικό αγώνα ζωής και όλα όσα βιώνει σε οικογενειακό επίπεδο τον έκαναν να κινητοποιηθεί και να ξεκινήσει έναν αγώνα ενημέρωσης, μέσω δράσεων, της ελληνικής κοινωνίας στο θέμα της δωρεάς οργάνων.

Η σύζυγός του Βιβή που επίσης αγαπάει παθιασμένα τον ΠΑΟΚ, δίνει την δική της πάλη, αντιμετωπίζοντας εδώ και χρόνια ένα πρόβλημα με την καρδιά της. Ο Αναστασιάδης απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, στον Ιβάν Σαββίδη, συζήτησε το θέμα με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ενημερώνοντας σχετικά το Δημήτρη Μελισσανίδη.

Μάλιστα προτίθεται να μιλήσει με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και τις μεγαλύτερες προσωπικότητες από τον χώρο του μπάσκετ.

«Είμαστε η χώρα με το μικρότερο ποσοστό δωρητών οργάνων στο κόσμο. Το 95% των μοσχευμάτων έρχεται από την Ισπανία. Ο κάθε Ισπανός, από την ημέρα που γεννιέται, είναι αυτομάτως δότης. Είτε από άγνοια, είτε επειδή δεν το έχουμε συζητήσει, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να φτάσει μέχρι τη βουλή. Να σώσουμε ανθρώπινες ζωές!

Εμένα, η γυναίκα μου είναι στη λίστα. Πιστεύω ότι θα μπει. Εκεί περιμένει κόσμος... 250.000 άνθρωποι, και οι περισσότεροι εξ' αυτών είναι παιδιά! Δεν ξέρω αν η γυναίκα μου θα μπει σε αυτή τη λίστα. Εγώ είμαι υποχρεωμένος, γνωρίζοντας πλέον το πόσο μεγάλο είναι αυτό το πρόβλημα, να κάνω καμπάνια. Θα κινήσω γη και ουρανό. Ακόμα και αν καταφέρω να βρω έστω και έναν Έλληνα και να καταφέρω να τον κάνω δότη.

Η γυναίκα μου είναι δότης. Τώρα θα γίνω και εγώ. Και ελπίζω να γίνουμε όλοι δότες για να σώσουμε ζωές. Υπάρχει και ένα θέμα με την εκκλησία. Τη δική μου σχέση με την εκκλησία, την γνωρίζετε όλοι. Μου είπαν γιατροί ότι η εκκλησία είναι μια τροχοπέδη... Και θα πρέπει να δώσει η εκκλησία το έναυσμα. Δε λέει όχι, δε λέει και ναι. Πρέπει να πει "ναι"! Θα προσπαθήσω να κάνω έκκληση για να γίνει και αυτό. Θα ξεκινήσω μια καμπάνια και μέσω της εθνικής ομάδας. Και θα πρέπει να γίνει και συζήτηση στη βουλή. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό.

Θα σώζουμε ζωές με αυτό το πράγμα! Και παρακαλώ, όποιος έχει την δυνατότητα και όποιος μπορεί να δώσει λύση στο θέμα, να το κάνει και αυτό. Δεν είναι μόνο θέμα της συζύγου μου. Είναι θέμα ζωής, είναι θέμα μικρών παιδιών...», δήλωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκο Κυριάκο να αναφέρει:

"Μπράβο Άγγελε, σ 'αυτές τις προσπάθειες που αφυπνίζουν και ενώνουν. Όλα να πάνε καλά και για τη Βιβή και για όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα. Έστω και ένας να ευαισθητοποιηθεί, ο αγώνας σου θα έχει πετύχει.

Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει ως ταμπού ζητήματα ζωής, ελπίδας, υγείας... Καιρός είναι να τα σπάσουμε και αυτά..."

Ο Άγγελος Αναστασιάδης όμως μίλησε στη NOVA και για το παρελθόν.

Για τη διοίκηση Παντελάκη ο Αναστασιάδης είπε: "Αυτοί είχαν παντρευτεί τον ΠΑΟΚ και αυτό γαλούχησαν και εμάς. Δηλαδή εμείς στην ουσία παντρευτήκαμε τον ΠΑΟΚ. Ο Αποστολίδης, ο Κούδας όλα τα παιδιά που ξεκινήσαμε από μικροί και γνωρίζανε τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Έμπαιναν όλοι σε ένα καλούπι πάνω, σε μία φιλοσοφία που δεν μπορούσε να την ανοίξει κανείς. Διότι οι από πάνω αν τους άνοιγες την καρδιά έλεγε ΠΑΟΚ".

Για το όνειρο του να γίνει προπονητής του ΠΑΟΚ που εκπληρώθηκε: "Εγώ ήθελα να γίνω μία ημέρα προπονητής στον ΠΑΟΚ και ας με διώξουν, ρε παιδί μου. Καταλαβαίνετε τη χαρά μου και την ικανοποίηση μου για τα όσα πετύχαμε. Βέβαια με πολλές αντίξοες συνθήκες. Εμείς τον πήραμε τον Αναστασιάδη και μετά το καλοκαίρι θα πάμε να πάρουμε έναν μεγάλο προπονητή. Μεγάλο προπονητή όμως τι εννοούσαν σε ηλικία γιατί το μεγάλος προπονητής είναι ένα μεγάλο θέμα, έχει σημασία απο το ποιος είσαι και τι κάνεις. Με αυτό λοιπόν μπήκα και όταν πας στα αποδυτήρια και το διαβάζει ο ποδοσφαιριστής λέει τι είναι αυτός, αυτόν θα τον διώξουν σε δύο μήνες. Έπρεπε λοιπόν να διαχειριστώ και αυτό. Ποτέ δεν πήγα στον ΠΑΟΚ με άλλες συνθήκες εγώ".

Για το ΠΑΟΚ: "Κανονικά έπρεπε να γράψω ένα βιβλίο. Από την πρώτη η ημέρα που μπήκα το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ, βγήκα, την επόμενη ημέρα το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ".

Διαβάστε ακόμη...