«Ο Μαουρίτσιο μπορεί να γίνει ο νέος Πάμπλο Γκαρσία»

Από sdna.gr:Ο Γιούρι Λοντίγκιν γνωρίζει πολύ καλά τον Μαουρίτσιο και στάθηκε στα ηγετικά χαρακτηριστικά του πρώην συμπαίκτη του στη Ζενίτ και πιστεύει πως μπορεί να γίνει ο νέος Πάμπλο Γκαρσία του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
«Ο Μαουρίτσιο μπορεί να γίνει ο νέος Πάμπλο Γκαρσία»

Αναλυτικά όσα είπε ο Λοντίγκιν στην εφημερίδα «Real News»: «Ο Μαουρίτσιο είναι ένας δημιουργικός ποδοσφαιριστής στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Δημιουργεί και εκμεταλλεύεται τους χώρους και ανασταλτικά είναι πολύ δραστήριος. Είναι ένας παίκτης που δεν σταματά να τρέχει ποτέ, ομαδικός σε υπερθετικό βαθμό και ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει στο ποδόσφαιρο. Όσο αγωνιζόταν στην Τέρεκ Γκρόζνι δεν τον ήξερα, ωστσόσο στο διάστημα που παίξαμε μαζί στην Ζενίτ μού έδειξε πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι. Πέτυχε σημαντικά γκολ, όπως αυτό στον τελικό του Σούπερ Καπ, έχει πολύ καλές εκτελέσεις στα στημένα και είναι πολύ εργατικός. Θυμάμαι ότι πάντα ερχόταν πρώτος στην προπόνηση και στο τέλος έμενε για επιπλέον ασκήσει στο γυμναστήριο».

Για το αν είναι παίκτης-ηγέτης: «Η αλήθεια είναι πως, όταν παίζεις σε μια ομάδα με τον Χουλκ, τον Ντάνι ή τον Βίτσελ, δεν μπορείς εύκολα να διεκδικήσεις ηγετικό ρόλο σε αυτήν. Ο Μαουρίτσιο, όμως, που ήταν ηγέτης στην Τέρεκ Γκρόζνι, δεν σταμάτησε να μιλά και να είναι ιδιαίτερα ενεργητικός στο γήπεδο και στην ομάδα. Πιστεύω πως, ναι, στον ΠΑΟΚ μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο και να γίνει ένας νέος Πάμπλο Γκαρσία. Όχι τόσο σκληρός, αλλά εξίσου αρχηγός. Αν η ομάδα δείξει ότι τον εμπιστεύεται, θα είναι από τους ηγέτες του ΠΑΟΚ. Δεν είναι ποδοσφαιριστής που θα καθίσει στο συμβόλαιό του, αλλά θα παλέψει για κάθε ευρώ που κερδίζει. Και αν δεν το κάνει, θα είμαι ο πρώτος που θα τον κράξω».

Για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ με Μακ και Μαουρίτσιο, δύο παίκτες που τους γνωρίζει, ο Λοντίγκιν απάντησε χιουμοριστικά στην αρχή: «Θα είχε ενισχυθεί περισσότερα αν έπαιρνε και τον Λοντίγκιν, αλλά δεν θα ήθελα να ανοίξουμε αυτό το θέμα. Πιστεύω ότι στον ΠΑΟΚ έγινε λάθος στην αρχή του καλοκαιριού με την επιλογή προπονητή, ωστόσο η σεζόν δεν μπορείς να πεις ότι έχει χαθεί. Σίγουρα χρειάζεται χρόνος και εμπιστοσύνη στον Λουτσέσκου, τον οποίο θεωρώ εξαιρετικό προπονητή. Δεν έχω δουλέψει μαζί του, αλλά έχω μάθει από τα παιδιά στην Ξάνθη ότι κάνει αποδεδειγμένα πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι πολύ καλύτερη για τον ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα και πως θα έρθουν και οι επιτυχίες »

Διαβάστε ακόμη...