Ικανοποίηση στη FIFA για τις εκλογές της ΕΠΟ

Aπό sdna.gr: Στην Αθήνα θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα η διορισμένη από τις FIFA/UEFA Eπιτροπή Παρακολούθησης προκειμένου να συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.
Πηγή: sdna.gr
Ικανοποίηση στη FIFA για τις εκλογές της ΕΠΟ

Η εκλογή Γραμμένου θεωρούνταν αναμενόμενη στη FIFA και την UEFA ενώ στις συναντήσεις που είχαν οι δύο πλευρές οι εντυπώσεις που άφησε ο Γραμμένος στους ξένους αξιωματούχους ήταν εξαιρετικές. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα έχει την εντολή να παρακολουθεί τη εφαρμογή του αναθεωρημένου καταστατικού της ΕΠΟ και της συνολικής κατάστασης της Ομοσπονδίας, περιλαμβανομένου του προϋπολογισμού και των οικονομικών της.

Θα υποβάλλει εκθέσεις και θα προχωράει σε συστάσεις σχετικά με τη λειτουργία της ΕΠΟ και θα παρακολουθεί τα μέτρα που θα λαμβάνονται μετά από τις προτάσεις της. Σχετικά με την Επιτροπή Παρακολούθησης και το έργο της ο Β. Γραμμένος δήλωσε: «Ήρθε η FIFA και με ανάγλυφο τρόπο απέδειξε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το γνωρίζαμε αυτό οι 'παροικούντες την Ιερουσαλήμ'. Όταν με ρώτησε η Ομοσπονδία έδωσα ευθεία απάντηση ότι δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Θα έχουμε συνεργασία με τους διεθνείς φορείς και ο χρόνος παραμονής τους θα είναι μικρότερος. Όσον αφορά τον έλεγχο, αν στο οικονομικό κομμάτι κάνεις αυτό που θέλεις υπό τους κανόνες της αγοράς δεν υπάρχει πρόβλημα. Στους διαγωνισμούς, στις λήψεις αποφάσεων και την εκτέλεση σύμβασης δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιος έλεγχος. Δεν μπορεί να ανακόψει αλλά εξετάζει τις προθέσεις».

Διαβάστε ακόμη...