Το προφίλ των 6 αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Από inpaok.com: Σε λίγη ώρα, ο ΠΑΟΚ θα μάθει ποια εκ των Βιντεότον, Σερίφ Τιρασπόλ, ΑΕΚ Λάρνακας, Ουτρέχτη, Ντομζάλε και Όστερσουντ, θα βρει στο δρόμο του στα play offs του Europa League.
Πηγή: inpaok.com
Το προφίλ των 6 αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Ποιο είναι το προφίλ των έξι ομάδων;

Ουτρέχτη: Τερμάτισε στην τέταρτη θέση του ολλανδικού πρωταθλήματος και επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από τέσσερα χρόνια. Ιδρύθηκε το 1970, μετρά ένα πρωτάθλημα με την αρχική της ονομασία ως VV Dos το μακρινό 1958, χρώματά της είναι το κόκκινο και το άσπρο και έδρα της το «Στάντιον Κάλγκενβααρντ» (23.750 θεατές). Προπονητής της είναι ο Ολλανδός Έρικ Τεν Χαγκ και πιο γνωστός παίκτης της είναι ο Ούρμπι Εμάνουελσον που έχει περάσει από Άγιαξ, Μίλαν και Ρόμα μεταξύ άλλων. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο απέκλεισε τη Βαλέτα Μάλτας (3-1, 0-0) και στον επόμενο γύρο την πολωνική Λεχ Πόζναν (0-0, 2-2).

ΑΕΚ Λάρνακας: Τα τελευταία τρία χρόνια τερματίζει στη δεύτερη θέση του κυπριακού πρωταθλήματος. Ιδρύθηκε το 1994, χρώματά της είναι το κίτρινο και το πράσινο, ενώ γήπεδό της το «ΑΕΚ Αρένα» (7.400). Προπονητής της είναι ο Βάσκος Ιμανόλ Ιντιάκεθ και στο ρόστερ της διαθέτει αρκετούς Ισπανούς. Από τους γηγενείς ξεχωρίζει ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, αλλά και ο γκολκίπερ Αντώνης Γεωργαλλίδης. Στην Ευρώπη δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ελληνική ομάδα, ενώ για να φτάσει στα play offs απέκλεισε τη Λίνκολν από το Γιβραλτάρ (5-0, 1-1), την Κορκ Σίτι από την Ιρλανδία με δύο νίκες (1-0) και τη Ντιναμό Μινσκ από τη Λευκορωσία (2-0, 1-1).

Σερίφ Τιρασπόλ: Είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια στη Μολδαβία και μετρά 15 τίτλους από το 2001 και μετά, ενώ την τελευταία σεζόν κατέκτησε και το Κύπελλο. Ιδρύθηκε πριν από 20 χρόνια, χρώματά της είναι το κίτρινο και το μαύρο και έδρα της το «Σερίφ Στάντιουμ» (12.700 θεατές). Προπονητής της είναι ο Ιταλός Ρομπέρτο Μπορντίν και στο ρόστερ της ανήκει ο Βέλγος άλλοτε μεσοεπιθετικός του Αστέρα Τρίπολης, Ζιγκί Μπαντιμπανγκά. Ο Ολυμπιακός την είχε αποκλείσει στα play offs του Champions League το 2009 με δύο νίκες (0-2, 1-0).

Βιντεότον: Η φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA του 1985 ήταν δεύτερη στο τελευταίο πρωτάθλημα Ουγγαρίας, το οποίο έχει κατακτήσει δύο φορές με τελευταία το 2015. Ιδρύθηκε το 1941, χρώματά της είναι το κόκκινο και το μπλε και έδρα της το «Σοστόι» (14.300 θεατές). Ξεκίνησε την πορεία της από τον πρώτο προκριματικό, όπου απέκλεισε την Μπάλζαν από τη Μάλτα (2-0, 3-3), ακολούθησε η πρόκριση επί της Νόμε Κάλιου από την Εσθονία (1-1, 0-3) και χθες έκανε την έκπληξη απέναντι στην Μπορντό (1-0, 2-1). Προπονητής της είναι ο Σέρβος Μάρκο Νίκολιτς και ξεχωρίζουν οι δύο Σέρβοι φορ, Ντάνκο Λάζοβιτς και Μάρκο Σέποβιτς (είχε περάσει από τον Ολυμπιακό).

Όστερσουντ: Μπορεί να τερμάτισε μόλις στην 8η θέση του σουηδικού πρωταθλήματος, αλλά κατακτώντας το Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της εξασφάλισε την παρθενική της συμμετοχή στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1996, χρώματά της είναι το κόκκινο και το μαύρο, ενώ έδρα της είναι η «Γιάμκραφτ Αρένα» (8.500 θεατές). Προπονητής της είναι ο Άγγλος Γκρέιαμ Πότερ, ενώ στο ρόστερ της υπάρχει ο ομογενής αμυντικός Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος, που είχε ένα σύντομο πέρασμα από τον ΠΑΟΚ. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο έκανε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας τη Γαλατάσαραϊ (2-0, 1-1) και ακολούθησε η Φόλα Ες από το Λουξεμβούργο με δύο νίκες (1-0, 2-1).

Ντομζάλε: Τερμάτισε στην 4η θέση του σλοβενικού πρωταθλήματος την περασμένη σεζόν, έχει κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο και άλλες τόσες το Κύπελλο, το οποίο «σήκωσε» το 2017. Ιδρύθηκε το 1921, χρώματά της είναι το μπλε και το κίτρινο και γήπεδό της το «Σπορτς Παρκ» (2.800 θεατές). Προπονητής της είναι ο Σίμον Ρόζμαν και αστέρι της ο Βόσνιος διεθνής μεσοεπιθετικός Σενιγιάντ Ίμπριτσιτς. Δεν έχει βρεθεί ποτέ στο δρόμο ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη, ενώ φέτος απέκλεισε στον πρώτο γύρο τη Φλόρα Ταλίν από την Εσθονία με δύο νίκες (2-0, 2-3), τη Βάλουρ από την Ισλανδία επίσης με δύο νίκες (3-2, 1-2), ενώ στον τρίτο προκριματικό έκανε την έκπληξη πετώντας έξω τη Φράιμπουργκ (2-0, 1-0).

Διαβάστε ακόμη...