Προς ρεκόρ αλλαγών στους πάγκους της Basket League

Από basketa.gr : Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε που οι ελληνικές ομάδες δεν δίσταζαν να αλλάξουν δύο και τρεις φορές τους προπονητές τους ακόμη και στην εξέλιξη της σεζόν. Στα χρόνια του σύγχρονου ελληνικού μπάσκετ οι αλλαγές σπανίζουν ακόμη κι από τη μία σεζόν στην άλλη. Μόνο που φέτος οι ομάδες της Basket League πηγαίνουν για ρεκόρ 5ετίας.
Πηγή: basketa.gr
Προς ρεκόρ αλλαγών στους πάγκους της Basket League

Ήδη τέσσερις από τις 14 έχουν προχωρήσει στην αντικατάσταση του προπονητή με τον οποίο τελείωσαν την προηγούμενη χρονιά έναντι επτά ομάδων που επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία τους. Υπάρχει όμως η εκκρεμότητα του Άρη, του Πανιωνίου και του Φάρου. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν οι αλλαγές να φτάσουν τις έξι ή και τις επτά.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε το τιμόνι του έπειτα από οχτώ χρόνια από τον Σούλη Μαρκόπουλο στον Ηλία Παπαθεοδώρου, η Κύμη αποχαιρέτισε τον Βασίλη Μπρατσιάκο βάζοντας στον πάγκο της τον Γιάννη Καστρίτη τον οποίο αντικατέστησε σε εκείνο των Τρικάλων ο Κώστας Μέξας. Ο 4ος του γκρουπ των νεοφερμένων προπονητών δεν είναι και "φρέσκος" στην ομάδα του αφού ο Μάκης Γιατράς απλά επέστρεψε στον πάγκο του Προμηθέα.

Αν επιβεβαιωθεί η αλλαγή στον Άρη και γίνει το ίδιο στον Φάρο με νέα έδρα της Λάρισα, οι αλλαγές θα φτάσουν τις έξι όσες είχαν σημειωθεί μόνο το καλοκαίρι του 2014. Τότε νεοφερμένοι ήταν οι Δημήτρης Πρίφτης (Άρης), Κώστας Μέξας (ΚΑΟΔ), Χάρης Μαρκόπουλος (Κόροιβος), Ντούσκο Ιβάνοβιτς (Παναθηναϊκός), Θανάσης Παπαχατζής (Πανιώνιος) και Θανάσης Σκουρτόπουλος (Ρέθυμνο).

Μένοντας στα της τελευταίας 5ετίας, το καλοκαίρι που σημειώθηκαν οι περισσότερες αλλαγές ήταν εκείνο του 2014. Το καλοκαίρι όμως με τις λιγότερες ήταν εκείνο του 2013 σε μία επίδοση που μοιάζει δύσκολο να καταρριφθεί αφού μόνο μία ομάδα προχώρησε σε αλλαγή προπονητή. Ήταν τα Τρίκαλα BC Aries που ανέβηκαν στην Basket League με τον Γιάννη Τζήμα αλλά αγωνίστηκαν σε αυτήν με τον Κώστα Φλεβαράκη.

Οι υπόλοιπες 13 ομάδες το καλοκαίρι του 2013 κράτησαν τους προπονητές με τους οποίους τελείωσαν την προηγούμενη σεζόν: Νίκος Βετούλας (Απόλλων Π.), Βαγγέλης Αγγέλου (Άρης), Γιώργος Καλαφατάκης (Ικαρος Χαλκίδας), Δημήτρης Λιόγας (Ηλυσιακός), Νέναντ Μάρκοβιτς (ΚΑΟΔ), Βασίλης Φραγκιάς (Κολοσσός), Ηλίας Παπαθεοδώρου (Κηφισιά), Γιώργος Μπαρτζώκας (Ολυμπιακός), Αργύρης Πεδουλάκης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Σκαραφίγκας (Πανελευσινιακός), Γιάννης Σφαιρόπουλος (Πανιώνιος), Σούλης Μαρκόπουλος (ΠΑΟΚ) και Θανάσης Γιαπλές (Ρέθυμνο).

Κοντά σε αυτήν την επίδοση βρέθηκαν οι ομάδες της Basket League και το καλοκαίρι του 2015 όταν οι 12 συνέχισαν χωρίς αλλαγές σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που έφερε τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς και τον Απόλλωνα Πατρών που έδωσε το χρίσμα του προπονητή στον Θανάση Παπαχατζή.

Διαβάστε ακόμη...