Η εσωστρέφεια επέστρεψε στην Τούμπα

Από paokrevolution.net: Σε μια ακόμη περίοδο εσωστρέφειας έχει μπει το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ και αυτό είναι το μόνο δεδομένο.
Πηγή: paokrevolution.net
Η εσωστρέφεια επέστρεψε στην Τούμπα

Η αποτυχία της ομάδας να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ, έχει προκαλέσει αναστάτωση και έχει ανοίξει αρκετά μέτωπα με κυρίαρχο αυτό του προπονητή. Ο Βλάνταν Ιβιτς είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει παρελθόν για την ομάδα με τον Ιβάν Σαββίδη να του χρεώνει την αποτυχία στα πλέι οφ, ξεχνώντας την κατάκτηση του Κυπέλλου, δεκατέσσερα χρόνια μετά τον τελευταίο τίτλο.

Το να ζητάς ψυχραιμία από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ με πρώτο τον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη είναι ουτοπικό. Ο μεγαλομέτοχος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να χαλιναγωγήσει την παρορμητικότητά του που πολλές φορές κάνει κακό και στον ίδιο αλλά και στην ομάδα.

Οι δημόσιες τοποθετήσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό με αφορμή τον πόλεμο που δέχεται από την Αθήνα αλλά και τη διαιτησία του Καλογερόπουλου, είναι η τρανή απόδειξη για το ότι αρκετές είναι οι στιγμές που νιώθοντας ότι τον πνίγει το δίκιο, επιλέγει να το διεκδικήσει με δημόσιες τοποθετήσεις που θα έπρεπε να είχε αποφύγει.

Ολοι αποδεχόμαστε την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, τα χρήματα που έχει βάλει στην ομάδα. Αλλά ο ίδιος πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντα του και αυτό θα το κάνει αν αποφασίσει κάποια στιγμή να δεχθεί ότι ο παρορμητισμός ποτέ δεν είναι σύμμαχος σε έναν δίκαιο αγώνα.

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, φρόντισε να χρεώσει αποκλειστικά στον Βλάνταν Ιβιτς την αποτυχία των πλέι οφ, αφήνοντας εκτός "κάδρου" της κριτικής του, τους ποδοσφαιριστές. Αλλωστε δεν μπορεί να διώξει δέκα ή πέντε, συνήθως φεύγει ο ένας.

Φυσικά και ο Ιβιτς έχει τις ευθύνες του σε ότι αφορά την εικόνα της ομάδας στα πλέι οφ. Τις ανέλαβε μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα. Αλλά φταίει μόνο αυτός; Και η αποτυχία στα πλέι οφ είναι η απόλυτη δικαιολογία για να αποχωρήσει;

Ο ΠΑΟΚ είναι ξανά κυκλοθυμικός, εσωστρεφής σε μια περίοδο που κανείς δε φανταζόταν ότι αυτό θα συμβεί. Και το πιο σημαντικό πλέον είναι να μη χαθεί χρόνος. Πολύτιμος χρόνος. Να ξεκαθαρίσει άμεσα του προπονητή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Να γίνουν οι μεταγραφές που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα κάνουν τον ΠΑΟΚ να ανέβει και άλλο επίπεδο.

Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από πρόσωπα. Είναι πάνω και από τον Ιβάν Σαββίδη που οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του έχουν επισκιάσει τον ίδιο τον ΠΑΟΚ στα καθημερινά ρεπορτάζ που γίνονται. Και αυτό από μόνο του αποτελεί αιτία προβληματισμού.

Διαβάστε ακόμη...