Το τέλος εποχής και η νέα σελίδα…

Από inpaok.com:Όπως όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος, έτσι κι η κοινή πορεία του ΠΑΟΚ με τον Σούλη Μαρκόπουλο έφτασε στο τέλος της.
Πηγή: inpaok.com
Το τέλος εποχής και η νέα σελίδα…

Μετά από οκτώ χρόνια με δυνατές συγκινήσεις, όμορφες και άσχημες στιγμές, η διοίκηση της "ασπρόμαυρης" ΚΑΕ αποφάσισε την λύση της συνεργασίας της με τον 68χρονο κόουτς, ο οποίος πλέον δεν είναι ο προπονητής του Δικεφάλου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Μαρκόπουλος θα κατέχει ες αεί μία ιδιαίτερη θέση στην ιστορία του Συλλόγου, άλλωστε αυτό ήταν δεδομένο και πριν την τελευταία οκταετία (2009-2017), αφού η κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς το 1994 φέρει βαθιά πλατιά την υπογραφή του. Παρ' όλα αυτά, τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι αυτά που ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο τη σχέση ΠΑΟΚ-Μαρκόπουλου, ο οποίος έδωσε μία σπουδαία μάχη, μέσα στις δυσκολότερες οικονομικά συγκυρίες.

Λίγοι έχουν την ευκαιρία να νιώσουν την εκτίμηση και την αγάπη που του τρέφει ο κόσμος, έστω κι αν απείχε μαζικά από το Παλατάκι. Ο χαρακτήρας του, το ήθος του, η εργατικότητά του σπανίζουν στο χώρο κι είναι στοιχεία που κάνουν όχι μόνος τους φίλους του Δικεφάλου αλλά και τους φίλους του αθλήματος να του τρέφουν μία ιδιαίτερη αδυναμία.

Ωστόσο, η διοίκηση πήρε την δύσκολη απόφαση να προχωρήσει σε αλλαγές, να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό, να δώσει μία νέα πνοή στην ομάδα. Ο Σούλης Μαρκόπουλος από το απόγευμα της Παρασκευής αποτελεί παρελθόν κι ήδη ο νέος αντικαταστάτης ανακοινώθηκε και επίσημα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Η επιλογή του προσώπου μόνο τυχαία δεν δεν είναι, αφού έγκειται στο πλαίσιο της ανανέωσης, της νέας αρχής. Αναμφίβολα, ο Έλληνας κόουτς παρά την ηλικία του, έχει διανύσει μία αρκετά μεγάλη πορεία, παρουσιάζοντας ένα αρκετά επιτυχημένο έργο στην Κηφισιά αλλά και στις μικρές εθνικές ομάδες, με αποκορύφωμα να την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων το 2015 στο Βόλο.

Πολύ σημαντική εμπειρία για τον Ηλία Παπαθεοδώρου αποτελεί η παρουσία του την προηγούμενη χρονιά στο Καζακστάν, όπου στον πάγκο της Αστάνα κατάφερε να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα της χώρας αλλά και να τερματίσει στην 8η θέσης της VTB League, όπου παίρνουν μέρος πανίσχυρες ρωσικές ομάδες, παρά το μικρότερο μπάτζετ...

ΠΑΟΚ και Παπαθεοδώρου αποφάσισαν να συμφωνήσουν για δύο χρόνια κι ο 42χρονος κόουτς με το "καλημέρα" θα τεθεί αντιμέτωπος με αρκετές προκλήσεις. Ύστερα από οκτώ χρόνια στα οποία ο Σούλης Μαρκόπουλος βρέθηκε στο ... τιμόνι, άπαντες εισέρχονται σε μία μεταβατική περίοδο και πάντα υπάρχουν ιδιαιτερότητες.

Το πιο σημαντικό από όλα, είναι το γεγονός πως ο Ηλίας Παπαθεοδώρου γνωρίζει πολύ καλά πως να δουλεύει με νέα παιδιά κι αυτό θα τον βοηθήσει αρκετά να βάλει την δική του σφραγίδα στον νέο ΠΑΟΚ. Την φιλοσοφία του και τον τρόπο με τον οποίο επιθυμεί να δουλέψει, θα αναπτύξει ο ίδιος για πρώτη φορά την ερχόμενη Τρίτη (30/5) στην επίσημη παρουσίασή του στο Παλατάκι.

Διαβάστε ακόμη...