Οι στιγμές του Σούλη! (videos)

Από inpaok.com: Η παρουσία του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο του Δικεφάλου τερματίστηκε την Παρασκευή (26/5) ύστερα από συνάντηση του Έλληνα προπονητή με την διοίκηση της ομάδας.
Πηγή: inpaok.com
Οι στιγμές του Σούλη! (videos)

Ο ΠΑΟΚ πλέον στοχεύει στην αλλαγή σελίδας στο τμήμα κοιτώντας την επομένη μέρα, χωρίς όμως να ξεχνάει κανείς την παρουσία του Σούλη αυτήν την οκταετία.

Ο Μαρκόπουλος λοιπόν ήρθε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2009, έχοντας αποδεχθεί συμβόλαιο συνεργασίας για 5 χρόνια. Στην πρώτη του χρονιά με την ομάδα ο Δικέφαλος δεν συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, με αποτέλεσμα το σύνολο του Μαρκόπουλου να επικεντρωθεί στον εγχώριο στόχο του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ έχοντας στο ρόστερ του παίκτες όπως ο Παπαδόπουλος και Γκρέγκορι καταφέρνει εν τέλει να τερματίσει στην 5η θέση, κάτι που τον φέρνει να αντιμετωπίσει τον 4ο Πανελλήνιο στον πρώτο γύρο των play offs. Κάπου εκεί τερματίστηκε και η σεζόν, καθώς οι ασπρόμαυροι ηττήθηκαν με 2-0 από την αθηναϊκή ομάδα.

Tην επόμενη σεζόν τα πράγματα ήταν καλύτερα για τον Δικέφαλο του Βορρά. Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην Ευρώπη, όντας παρών σε ένα δύσκολο όμιλο με Μπενετόν, Εστουντιάντες και Σορλέ. Η ομάδα δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, αλλά σίγουρα έμεινε η μεγάλη νίκη επί της Εστουντιάντες στην Πυλαία. Στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 3ος στην κανονική διάρκεια. Στα play offs απέκλεισε την Καβάλα στον πρώτο γύρο, αλλά αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά. Εκείνη την χρονιά η 3η θέση έδινε εισιτήριο για τα προκριματικά της Euroleague. Στον μικρό τελικό λοιπόν ο ΠΑΟΚ επικρατεί του Άρη με 3-2 και πανηγυρίζει την επιστροφή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Η σεζόν ξεκινάει το 2011 με τον ΠΑΟΚ να στελεχώνεται με ικανούς Αμερικανούς όπως ο Γκόρι και ο Γκίντενς. Στα προκριματικά της Euroleague ο ΠΑΟΚ αποκλείεται από την Γαλατασαράι και αποχαιρετάει αυτόν τον μεγάλο στόχο. Oι ασπρόμαυροι συνεχίζουν στο Eurocup όπου τερματίζουν τελευταίοι στον όμιλο. Στα μέσα της χρονιάς αποχαιρετούν την ομάδα πολλά βασικά στελέχη του ρόστερ λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν η ομάδα να τερματίσει στην 8η θέση και να αποκλειστεί στον πρώτο γύρο των play off από τον Ολυμπιακό.

Λόγω της κακής θέσης που κατέληξε η ομάδα την προηγούμενη σεζόν, κατά την περίοδο 2012-13 ο ΠΑΟΚ δεν συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στο πρωτάθλημα ο Δικέφαλος κατέλαβε την 4η θέση, αλλά παρά το πλεονέκτημα έδρας δεν μπόρεσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να προκριθεί στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Εκεί βρέθηκε το Ρέθυμνο μετά το 2-0 επί του ΠΑΟΚ. Από αυτήν την χρονιά θα μείνει σίγουρα η νίκη επί του Ολυμπιακού με 76-71.

Την σεζόν 2013-14 ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στο Eurocup, όπου και έφτασε μια νίκη μακριά από το Last32, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να προκριθεί. Στο πρωτάθλημα ο Δικέφαλος βασιζόμενος στους Κούπερ, Μπόγρη και Τσαιρέλη τερματίζει για δεύτερη σερί χρονιά 4ος, ενώ προκρίνεται και στα ημιτελικά του πρωταθλήματος μετά από 2 χρόνια. Ο ΠΑΟΚ αποκλείεται από τον Παναθηναϊκό σε μια σειρά που πάλεψε αρκετά και στους αγώνες κατάταξης για την 3η θέση αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο. Ο Δικέφαλος παρά το μειονέκτημα της έδρας κατακτάει την 3ην θέση επικρατώντας με 3-1 νίκες.

Η σεζόν 2014-15 μπορεί να θεωρείται σίγουρα η πιο επιτυχημένη της οκταετίας. Ο ΠΑΟΚ προκρίνεται μετά από χρόνια στο Last32 του Εurocup, ενώ παράλληλα φτάνει μια ανάσα από ένα τρόπαιο. Ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό (λίγο καιρό νωρίτερα τον είχε κερδίσει με 71-54 για το πρωτάθλημα) στην Πυλαία για τον ημιτελικό του Κυπέλλου. Με το σκορ στο 68-68 ο Γιάνκοβιτς σκοράρει τρίποντο σε νεκρό χρόνο και στέλνει την ομάδα του στον τελικό, εκεί όπου επικράτησε του Απόλλων Πάτρας. Ο ΠΑΟΚ φτάνει και πάλι στην μάχη της κατάκτησης της 3ης θέσης, την οποία και κατακτά μετά το 3-1 επί του Άρη.

Αν υπάρχει μια μαύρη σελίδα στην ιστορία κάθε ομάδας, τότε αυτή (τουλάχιστον στην σύγχρονη ιστορία) είναι η ήττα από τον Φάρο στον ημιτελικό του Κυπέλλου την σεζόν 2015-16. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει ομάδα της Α2 και χάνει έτσι την πρόκριση στον τελικό. Το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου με Βασιλειάδη και Σχορτσιανίτη στο ρόστερ προκρίνεται και πάλι στο Last 32 του Eurocup (νικώντας μάλιστα την Βαλένθια), όμως δεν τα καταφέρνει καλά στο πρωτάθλημα. Τερματίζει 5ος και χάνει με 2-1 την πρόκριση στα ημιτελικά από την ΑΕΚ.

Την περσινή χρονιά λίγο πολύ την θυμόμαστε όλοι. Ο ΠΑΟΚ ρίχνει τον μέσο όρο ηλικίας του, φέρνει αρκετούς Αμερικάνους, αλλά και πραγματοποιώντας πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Στο πρωτάθλημα διένυσε άλλη μια μέτρια χρονιά τερματίζοντας 5ος στην κανονική διάρκεια. Στα play offs προκρίθηκε στον πρώτο γύρο από το Λαύριο, αλλά δεν τα κατάφερε εξίσου στον δεύτερο, αφού έχασε από τον Άρη με 2-0 νίκες. Το στίγμα της χρονιάς έμεινε στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ πήγε έως του 16 του Champions League, απέκλεισε την Παρτιζάν, ενώ ήταν και η τελευταία ομάδα της διοργάνωση που κέρδισε την Τενερίφη .

Σε 8 χρόνια λοιπόν ο Σούλης Μαρκόπουλος και ο ΠΑΟΚ κατέκτησαν τρεις φορές την 3η θέση, ενώ κέρδισαν στην Ευρώπη ομάδες μεγαλύτερης δυναμικής. Είναι διακριτή η προσπάθεια, αλλά και το έργο του Έλληνα προπονητή όλα αυτά τα χρόνια στους ασπρόμαυρους.

Διαβάστε ακόμη...