«Είμαι εξοργισμένος με την διαιτησία»

Από arenafm.gr : Ο δικηγόρος Αθανάσιος Τάρτης μίλησε στον « Arena Fm» για τον χθεσινό αγώνα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού αλλά και για τον διαιτητή, Γιώργο Κομίνη αλλά και για τον αν έκανε καλά που ο ΠΑΟΚ αποχώρησε από το γήπεδο της Λεωφόρου.
Πηγή: arenafm.gr
«Είμαι εξοργισμένος με την διαιτησία»

Αναλυτικά είπε:

Για το ότι ο διαιτητής ήθελε να ξεκινήσει το παιχνίδι: «Είχα την τύχει να μιλήσω με ανθρώπους του ΠΑΟΚ μετά το ατύχημα στον Ίβιτς και συγκεκριμένα με τον κ.Τεβεκέλη, ήταν προφανές ότι από την ώρα που χτυπήθηκε ο προπονητής του «Δικεφάλου» , όπως προβλέπει το άρθρο 15, ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί. Τώρα, όταν διάβασα ότι πρόκειται για μια αμυχή, δηλαδή γρατζουνιά, δεν ξέρω ποιος γιατρός το έγραψε αυτό αλλά θα πρέπει να επανεξετάσει το πτυχίο του αλλά και τα ελληνικά του για να δει αν στη χώρα που σπούδασε, αυτό το λέμε αμυχή η σκίσιμο. Δεν ξέρω, επίσης, ποιος μπορούσε να πάρει την ευθύνη για την έναρξη του αγώνα. Εγώ λοιπόν είπα εκείνη την ώρα στον κ.Τεβεκέλη ότι αν ο Ίβιτς δεν αισθάνεται καλά, δεν μπορεί κανένας να πάρει την ευθύνη για την ζωή του Σέρβου τεχνικού και να τον κρατήσει στο γήπεδο. Από την ώρα που τραυματίστηκε ο αγώνας έπρεπε να διακοπεί και ορθός ο κ.Κομίνης διέκοψε το παιχνίδι».

Για τον διαιτητή, Γιώργο Κομίνη: «Είμαι εξοργισμένος με την διαιτησία αυτή, είναι πρόκληση στην νοημοσύνη μας η κίτρινα κάρτα στον Μπεργκ. Είναι πρόκληση γιατί κάλυψε τον Σουηδό παίκτη και από ενδεχόμενη κατηγορία του ΠΑΟΚ, διότι δεν μπορεί πλέον ο ΠΑΟΚ να πάει και να καταγγείλει τον Μπεργκ στην αθλητική δικαιοσύνη, επειδή ο διαιτητής το είδε και έκρινε ότι έπρεπε να του βγάλει κίτρινη κάρτα. Είναι ντροπή. Αυτό όμως δεν ισχύει για τον Κουρμπέλη και για τον Χουλτ αφού η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα κινηθεί εναντίον των δύο συγκεκριμένων παικτών. Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να καταγγέλλει τον Μάτος και ο ΠΑΟΚ να κάθετε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν μπορείς να αφήσεις ατιμώρητο τον Κουρμπέλη που κλωτσάει τον Κρέσπο που βρίσκεται στο έδαφος, ούτε ο Χούλτ να χτυπάει στο πρόσωπο τον Σάκχοφ. Όλοι είδαμε αυτά που είδαμε».

Για το φύλλο αγώνα: «Επειδή τον αγώνα τον παρακολούθησα, ο Κομίνης πήγε και είδε πεσμένο τον Βλάντν Ίβιτς ενώ ήταν κάτω και μετά μπήκε στα αποδυτήρια. Τώρα αυτά που είπε ότι δεν τον είδε , προφανώς «φορούσε» άλλου είδους γυαλιά, προφανώς ο άνθρωπος ήταν σε άλλο γήπεδο».

Για το αν έκανε σωστά ο ΠΑΟΚ που έφυγε από το γήπεδο: «Δεν γινόταν αλλιώς. Ποιός θα κοουτσάριζε την ομάδα για σαράντα λεπτά; Δεν είναι μόνο η έλλειψη του προπονητή αλλά και αυτή του γιατρού της ομάδας, δηλαδή αν τραυματιζόταν κάποιος παίκτης ενώ έλλειπε ο γιατρός, ποιος θα πήγαινε να τον δει; Θα κάλυπτε την θέση του ο γιατρός του Παναθηναϊκού; Αυτός δηλαδή που βεβαίωσε ότι υπάρχει μόνο μία γρατζουνιά; Το άρθρο 15, δεν προβλέπει τυχαία αυτές τις ποινές και θέλω να τονίσω κάτι στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, προσοχή στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό».

Για τον αν προλαβαίνει ή όχι να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ: «Δεν προλαβαίνει να τιμωρηθεί λόγω αποχής των δικηγόρων. Προσωπική μου όμως άποψη, θα προτιμούσα να αγωνιστούμε χωρίς οπαδούς στο δεύτερο γύρο με τον Παναθηναϊκό γιατί φοβάμαι πολύ την προβοκάτσια. Δεν φοβάμαι τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, φοβάμαι την προβοκάτσια, τους «στημένους», αυτούς δηλαδή που θα έρθουν να προκαλέσουν επεισόδια για να δημιουργηθεί θέμα. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να έχει τα «μάτια του, δεκατέσσερα».

Για την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Διάβασα την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πραγματικά χαίρομαι που έχουμε έναν ΠΑΟΚ μεγάλο».

Διαβάστε ακόμη...