Στα… καλύτερα τους στον ΠΑΟΚ

Απο inpaok.com : H σεζόν για τον ΠΑΟΚ φτάνει στο τέλος της, καθώς για τον Δικέφαλο απομένουν τα έξι ματς των Play Off, με τον στόχο να μην είναι άλλος από την κατάληψη της πρώτης θέσης στο μίνι πρωτάθλημα, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.
Πηγή: inpaok.com
Στα… καλύτερα τους στον ΠΑΟΚ

Μια σεζόν που ολοκληρώνεται με τους «ασπρόμαυρους», Κυπελλούχους μετά από 14 χρόνια, αλλά και την δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μόλις έξι βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό (τρεις αν αφαιρέσουμε το -3 με το οποίο ξεκίνησε την σεζόν ο ΠΑΟΚ), διεκδικώντας μέχρι τέλους το πρωτάθλημα στην καλύτερη παρουσία του τα τελευταία χρόνια στην Super League.

Η εντυπωσιακή πορεία του Δικεφάλου την φετινή σεζόν, στηρίχθηκε σε παίκτες στυλοβάτες με αρκετούς από τους «ασπρόμαυρους» ποδοσφαιριστές, να ξεχωρίζουν και να καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις της καριέρας τους.

Τον πήραν από το… χέρι και έσπασαν ρεκόρ

Ο ΠΑΟΚ την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ενισχύθηκε με οκτώ ποδοσφαιριστές, που ο καθένας ξεχωριστά λίγο ή πολύ είχε την δική του συμβολή στην πορεία του ΠΑΟΚ προς την κατάληψη της δεύτερης θέσης, αλλά και την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Παίκτες όπως ο Λέο Μάτος, ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας, ο Εβγέν Σάχοφ και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, μαζί με τον… παλιό Μαρίν Λέοβατς, κατέγραψαν  τα καλύτερα στατιστικά της καριέρας τους φορώντας την φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ του Δικεφάλου, μετράει μέχρι στιγμής, 43 συμμετοχές, 8 γκολ και 3 ασίστ, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη της καριέρας τους τόσο από άποψη συμμετοχών όσο και από παραγωγικότητα.

Ο Κάνιας κατέγραψε μέχρι τώρα 37 συμμετοχές με 1 γκολ. Ο Ισπανός χαφ μέτρησε τις περισσότερες εμφανίσεις μέσα σε μια σεζόν στην καριέρα του, αλλά κατάφερε να σημειώσει και το πρώτο του γκολ.

Ρεκόρ κατέγραψε και ο Εβγέν Σάχοφ με τον Ουκρανό μέσο να είναι στα… καλύτερα του μετρώντας, 42 συμμετοχές, 8 γκολ και 2 ασίστ, ξεπερνώντας από άποψη σκοραρίσματος κάθε προηγούμενη σεζόν του.

Οι… πασαδόροι του ΠΑΟΚ

Τα δύο γκολ και οι έξι ασίστ του Μαρίν Λέοβατς, αποτελούν μακράν της δεύτερης την καλύτερη σεζόν του Κροάτη αριστερού μπακ, που με τα ανεβάσματα του και τις πλαγιοκοπήσεις του, συνέβαλλε τα μέγιστα τόσο στην αμυντική όσο και στην επιθετική λειτουργία των «ασπρόμαυρων».

Ρεκόρ καριέρας κατέγραψε και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αφού τα έξι γκολ και οι δέκα ασίστ του… μαέστρου του ΠΑΟΚ, είναι τα καλύτερα νούμερα του Ολλανδού μεσοεπιθετικού στην καριέρα του.

Οι… ενισχύσεις του Ιανουαρίου

Μεγάλη συμβολή στην πορεία του Δικεφάλου, είχαν και οι μεταγραφικές ενισχύσεις του Ιανουαρίου, με τους Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και Πέντρο Ενρίκε, να κάνουν δυναμικό… μπάσιμο στους «ασπρόμαυρους».

Ο Σέρβος… killer του ΠΑΟΚ, παρά την ατυχία με τον τραυματισμό του στον ώμο, κατάφερε να αγωνιστεί μέχρι τώρα σε 14 ματς, μετρώντας 9 γκολ και 1 ασίστ, στην τρίτη καλύτερη επίδοση της καριέρας του, με το εντυπωσιακό να είναι πως αυτό το κατάφερε με μισή σεζόν στον Δικέφαλο!

Όσον αφορά τον Πέντρο Ενρίκε, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, σε 16 συμμετοχές μέτρησε 4 γκολ και 4 ασίστ, επίδοση που αποτελεί την δεύτερη καλύτερη της καριέρα του και αυτός επίσης με μισή σεζόν στον ΠΑΟΚ, ενώ πέτυχε και το νικητήριο γκολ των «ασπρόμαυρων» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμη...