Ώρα έμπρακτων αποδείξεων...

Από novasports.gr: Απόψε στις 19:00 στο κατάμεστο γήπεδο της Τούμπας, θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός κυπέλλου ανάμεσα στον Π.Α.Ο.Κ. και τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: novasports.gr
Ώρα έμπρακτων αποδείξεων...

Ένα ποδοσφαιρικό ραντεβού, χωρίς περαιτέρω περιθώρια για τη διεκδίκηση ενός εκ των βασικών στόχων της σεζόν και για τις δυο ομάδες, με τους «πράσινους» να έχουν το προβάδισμα που τους δίνει το 2-0 του πρώτου ημιτελικού. Μια ισχυρή μεν, αλλά όχι και ανυπέρβλητη βάση, πάνω στην οποία ο κάθε ένας από τους δυο αντιπάλους θα παραθέσει ότι καλύτερο διαθέτει, προκειμένου να είναι αυτός που θα τεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΚ στον τελικό της διοργάνωσης.

Είναι η χρονική στιγμή των έμπρακτων αποδείξεων για όλους όσοι δηλώνουν πόσο πολύ θέλουν την πρόκριση. Άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν. Ενενήντα λεπτά κανονικής διάρκειας αγώνα συν τις καθυστερήσεις, κι αν δεν αποδειχτούν αρκετά για να λύσουν τις διαφορές τους, το επιπλέον της παράτασης, κι αν ούτε αυτό το τριαντάλεπτο, η διαδικασία των πέναλτι.

Στο περιθώριο της τελευταίας προπόνησης που διεξήχθη χτες στην Τούμπα, αρκετοί φίλοι του «Δικεφάλου» έστειλαν το μήνυμά τους σε τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές για το τί περιμένουν σήμερα. Από μια ομάδα που έχει δείξει ότι έχει τις δυνατότητες να επαναλάβει κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν, το 1985 και πάλι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και το 1992 με την ΑΕΚ. Πλην του άτυχου Γιάννη Μυστακίδη, άλλα ονόματα στο ιατρικό δελτίο δεν υπάρχουν. Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της 19μελούς αποστολής χτες, εκτός έμειναν κι οι Χατζηισαϊας, Πούγγουρας, Δεληγιαννίδης, Κάτσε, Χαρίσης. Οι αντίστοιχες απουσίες της ομάδας του κ. Ουζουνίδη περιορίζονται σ' αυτήν του τιμωρημένου Λέτο, ενώ ο Ζέκα που σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «πρασίνων» ταλαιπωρείται από θλάση, έχει συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα για ...ψυχολογικούς λόγους, λέγεται.

Δε χωρά η παραμικρή αμφιβολία πως η πίεση, είναι και θα είναι μεγάλη μέχρι τέλους, πολλώ δε περισσότερο ανάλογα και με την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως επίσης πως η ...αρχή είναι το ήμισι του παντός για την ψυχολογία και των δυο μονομάχων. Οι γηπεδούχοι θέτουν ως βασική προτεραιότητα να κρατήσουν το «μηδέν» στην εστία τους και από εκεί και πέρα θα ψάξουν ένα γρήγορο γκολ, αξιοποιώντας τη δυναμική της έδρας τους, την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι θα περιμένουν να εκμεταλλευτούν την πίεση και την επιθετική ανάγκη των αντιπάλων τους για να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση και να βρουν το γκολ, που θα κλείνει την πλάστιγγα υπέρ τους. Κανένας από τους τρεις αγώνες που προηγήθηκαν ανάμεσά τους φέτος δεν έχει σχέση με τον αποψινό.

Σ' επίπεδο σχεδίων της τεχνικής ηγεσίας του Π.Α.Ο.Κ. τα πράγματα δεν είναι απολύτως ξεκάθαρα. Μέσα από τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν εικάζεται πως η επικρατέστερη επιλογή σχηματισμού είναι αυτή του 4-3-3. Αν λοιπόν ισχύσει το σενάριο αυτό, μπροστά από τον Γλύκο θα βρεθούν κατά σειρά από δεξιά προς τ' αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς. Επιστρέφει υγιής ο Κάνιας ως μοναδικό αμυντικό χαφ μπροστά από την αμυντική γραμμή, έχοντας τον Τσίμιροτ διαγώνια αριστερά του κι έναν εκ των Σακχόφ – Μπίσεσβαρ αντίστοιχα δεξιά.

Στις πτέρυγες, δεξιά αναμένεται να είναι ο Κάμπος κι αριστερά ο Ενρίκε, αν και η απόδοση του Ουάρντα την περασμένη Κυριακή στα Χανιά με γκολ και ασίστ καθιστά την επιλογή δύσκολη. Το μόνο σίγουρο μοιάζει να είναι η παρουσία του Πργιόβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Όλα αυτά τα ερωτήματα θ' απαντηθούν περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη με την επίσημη ανακοίνωση των ενδεκάδων από τις ομάδες.

Το σίγουρο είναι πως για καμία από τις δυο ομάδες δε θα είναι εύκολο. Ωστόσο το κίνητρο είναι πολύ ισχυρό και σίγουρα θ' αφήσει το στίγμα της στη γενικότερη εικόνα της σεζόν για την κάθε ομάδα. Κι όποιος το θέλει περισσότερο θα είναι αυτός που θα το πάρει. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους προς το παρόν...

Διαβάστε ακόμη...