«Τη γεμάτη Τούμπα πρέπει να τη... φτιάξουν και οι παίκτες»

Από metrosport.gr : Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Αλέξης Αλεξίου μίλησε για το αυριανό παιχνίδι του Δικεφάλου στο Μetropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»
Πηγή: metrosport.gr
«Τη γεμάτη Τούμπα πρέπει να τη... φτιάξουν και οι παίκτες»

Ο Αλέξης Αλεξίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του metropolis 95.5 «Τρίτο Ημίχρονο».

Μεταξύ άλλων μίλησε για το πως βλέπει το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, τι θα πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ αλλά και το πόσο σημαντική θα έιναι η βοήθεια του κόσμου. Αναλυτικά τα όσα είπε:

-Για το πώς βλέπει το αυριανό παιχνίδι:

Δυσκολίες υπάρχουν γιατί το 2-0 τις δημιουργεί από μόνο του. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι και να μπορέσει να το φέρει στα μέτρα του. Νομίζω ότι αυτό το σκορ ανατρέπεται αλλά θέλει πάρα πολύ προσοχή. Πρέπει να παίξει οργανωμένα, μεθοδευμένα και να μην δεχθεί γκολ. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πετύχει 2 γκολ απλά θέλει υπομονή και από τον κόσμο και από τους παίκτες. Δεν χρειάζεται φουλ επίθεση από το πρώτο λεπτό.

-Για το αν ο ΠΑΟΚ κινδυνεύσει παίζοντας επιθετικά:

Λογικά ο ΠΑΟΚ αύριο θα παίξει σύστημα 4-3-2-1 γιατί αυτό παίζει συνήθως μέσα στην Τούμπα. Οι γραμμές θα πρέπει να είναι σε κοντινές αποστάσεις. Αν καταφέρει και σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο νομίζω όλα γίνονται. Πρέπει οι παίκτες να διαχειριστούν το παιχνίδι και να μην δώσουν δικαιώματα στον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πετύχει γκολ στο ημίχρονο και να μην δεχθεί κανένα. Στο παρελθόν είχε ξανασυμβεί όταν παίζαμε με την ΑΕΚ. Είχαμε κερδίσει με 3-0 και πήγε τότε ο ΠΑΟΚ τελικό. Πρέπει να έχουν στο μυαλό τους το 2-0.

-Για το αν ο ΠΑΟΚ θα έχει πλεονέκτημα λόγω της απουσίας του Ζέκα:

Είναι καλό που θα λείπει ένας παίκτης σαν τον Ζέκα γιατί κάνει πολλά χιλιόμετρα στο χώρο του κέντρου. Νομίζω ότι είναι μια σημαντική απώλεια για τον Παναθηναϊκό.

-Για το αν η κερκίδα επηρεάζει την ψυχολογία των παικτών:

Σαφώς και βοηθάει το γεμάτο γήπεδο, αλλά την ψυχολογία πρέπει να την φτιάξουν και οι ίδιοι οι παίκτες, να μπορέσουν να προηγηθούνε για να αλλάξει όλο το κλίμα. Την γεμάτη Τούμπα πρέπει να την κάνουν να ανέβει ακόμα περισσότερο.

-Για το αν κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει αύριο τη διαφορά:

Όλο το ζητούμενο στον ΠΑΟΚ είναι πως θα παίξει μεσοεπιθετικά. Το παιχνίδι του βασίζεται και στους δύο ακραίους αμυντικούς. Σημαντικό επίσης θα είναι και τα δύο αμυντικά χαφ να μπορέσουν να κλέψουν μπάλες και να φτιάχνουν το παιχνίδι. Πρέπει τρεις-τέσσερις παίκτες να πατάνε περιοχή όταν η μπάλα παίζεται από δεξιά και αριστερά. Όλη η βαρύτητα του ΠΑΟΚ είναι τα δύο ακραία μπακ, ο Λέοβατς και ο Μάτος που θα βοηθήσουν στο επιθετικό κομμάτι. Ένα άλλο ζητούμενο είναι και οι στημένες φάσεις όπου μπαίνουν αρκετά γκολ και πρέπει να τις εκμεταλλευτεί.

-Για το αν η χρησιμοποίηση του Πρίγιοβιτς αποτελεί ρίσκο:

Αν είναι έτοιμος δεν υπάρχει κανένα ρίσκο. Το πόσο έτοιμος είναι το γνωρίζει ο προπονητής και το ιατρικό επιτελείο. Αυτό όμως δεν το ξέρουμε εμείς.

Διαβάστε ακόμη...