«Να μπούμε δυνατά για την πρόκριση»

Από paok24.com : Ο Θάνος Τερζής στο ραδιοφωνικό PAOK24
Πηγή: paok24.com
«Να μπούμε δυνατά για την πρόκριση»

Ο ΠΑΟΚ δίνει αύριο την τρίτη «μάχη» του στους ημιτελικούς των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος βόλεϊ, θέλοντας να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης του στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Ο έμπειρος πασαδόρος του «Δικεφάλου», Θάνος Τερζής, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107,4», μιλώντας για τον αυριανό αγώνα, για την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ, για τα προβλήματα της φετινής σεζόν, αλλά και για τη διεκδίκηση του τίτλου του πρωταθλητή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις γιορτές στο γήπεδο: Είμαστε συνηθισμένοι, κι άλλες χρονιές περάσαμε στο γήπεδο, είχαμε προπόνηση το Πάσχα και δεν είδαμε κατσίκι. Πέρυσι ο τελικός ήταν τη Μ. Πέμπτη.

Για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό: Έχουμε πει πως όλα παίζονται στα πλέι οφ, εκεί η ομάδα πρέπει να είναι συγκροτημένη και να δείχνει τον καλό της εαυτό. Η ομάδα που έχει διάρκεια θα επικρατήσει. Στο δεύτερο παιχνίδι δείξαμε ότι πατάμε καλά. Κρατάω πως παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, βρήκαμε σοβαρότητα και γυρίσαμε το αποτέλεσμα.

Για το αν επηρέασαν την ομάδα οι ήττες στα ντέρμπι: Όταν έχεις χάσει αρκετά μεγάλα παιχνίδια στη χρονιά παρότι είμαστε έμπειροι παίκτες, παίζει κάποιο ρόλο αυτό, αλλά όταν παίζεις σκέφτεσαι τα παιχνίδια. Το δείξαμε τώρα με τον Παναθηναϊκό, είμαστε στο 2-0 και θέλουμε να συνεχίσουμε και να προκριθούμε.

Για τα πολλά προβλήματα τραυματισμού: Η ομάδα έχει 14 ετοιμοπόλεμους παίκτες που βοηθούν ανά πάσα στιγμή Δε θέλουμε να μείνουμε στις απουσίες παρότι στο βόλεϊ παίζουν ρόλο. Οι απουσίες δυναμώνουν την ομάδα κι ο ένας να βοηθά τον άλλο να παίρνουμε τα αποτελέσματα.

Για τα πολλά προβλήματα που είχε φέτος ο ΠΑΟΚ: Η αλήθεια είναι πως είχε αρκετά προβλήματα η χρονιά που ξεκίνησε με το πρόβλημα του Γκόμεζ. Όποιος ξέρει βόλεϊ καταλαβαίνει πως η θέση του διαγωνίου είναι πολύ σημαντική. Ο Σακόγλου κάλυψε επάξια το κενό κι ελπίζω να συνεχίσει να το κάνει. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά θέλουμε να κερδίζουμε τα μεγάλα παιχνίδια και να πάρουμε την πρόκριση σε πρώτη φάση κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Για τον αυριανό αγώνα: Το πρώτο παιχνίδια στα πλέι οφ είναι το πιο σημαντικό. Το πήραμε στο 3-2 και στο δεύτερο παιχνίδι είχαμε ψυχολογικό αβαντάζ. Έχουμε ένα αβαντάζ. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει το λάθος, το ξέρει και θέλουμε να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι να το τελειώσουμε από αύριο το θέμα της πρόκρισης.

Για τις δυσκολίες στην έδρα του Παναθηναϊκού: Είναι αρκετά δύσκολο γήπεδο. Είναι στα όρια για την αδειοδότηση του ή μη. Στο πρωτάθλημα είχαμε προηγηθεί με 2-0 παρά τον κόσμο που είχε, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε. Δε μας αφορούν άλλα πράγματα θέλουμε να κοιτάμε να είμαστε εμείς συγκροτημένοι να παίξουμε το βόλεϊ που ξέρουμε και να πάρουμε τη νίκη.

Για την αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ: Ήταν μία απότομη αλλαγή στην ομάδα. Όποια πορεία κι αν έχει φέτος η ομάδα θα είναι έργο όλων όσων δούλεψαν στην ομάδα. Είναι μία απόφαση της διοίκησης που θεώρησε πως η ομάδα δεν έπαιξε βάσει των δυνατοτήτων του ρόστερ. Εμείς οι παίκτες έπρεπε να ξεπεράσουμε το σοκ της αλλαγής, γιατί είχαμε καλή συνεργασία με τον Γιάννη Καλμαζίδη κι ήταν και τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα που πήραμε το πρωτάθλημα. Μετά τις πρώτες μέρες που ήμασταν λίγο παράξενα έπρεπε να προχωρήσουμε με τον νέο προπονητή που βοήθησε και θα βοηθήσει να προχωρήσουμε στους τελικούς.

Για αυτούς που λένε πως ο ΠΑΟΚ με τον Τερζή παίζει καλύτερα: Εγώ θα πω από την πλευρά μου πως με την εμπειρία μου μπορώ να δώσω ηρεμία στην ομάδα. Είχαμε εκνευρισμό κι έλειψε η αυτοσυγκέντρωση σε παιχνίδια που ήμασταν πίσω στο σκορ. Μπορώ να βοηθήσω την ομάδα να είναι πιο ήρεμη. Παίζουμε σωστό βόλει και παίρνουμε τα αποτελέσματα με υπομονή. Το αποτέλεσμα μετράει κι ο κάθε τρόπος που θα το πάρεις είναι ευπρόσδεκτος.

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα: Κανείς αθλητής σε αυτό το επίπεδο παίζει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι σοβαρός και δυνατός χωρίς αλλαγές στο ρόστρ. Στον ημιτελικό στο Κύπελλο είχαμε καλά διαστήματα. Αν διορθώσουμε λάθη μας και πιέσουμε τον Ολυμπιακό όπου πρέπει σε σειρά παιχνιδιών μπορούμε να τα καταφέρουμε αν με το καλό περάσουμε στους τελικούς. Αφού περάσουμε θα δούμε που θα χτυπήσουμε τον Ολυμπιακό και το σημαντικό για εμένα επαναλαμβάνω είναι το πρώτο παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμη...