«Στόχος μας να παίξουν τα παιδιά στην ανδρική ομάδα»

Απο paok24.com : Ο Γ. Ζαφειρούδης, προπονητής της εφηβικής ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ που κατέκτησε το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον Libero 107,4FM και μίλησε για την επιτυχία των παικτών του, αλλά και τους στόχους που υπάρχουν.
Πηγή: paok24.com
«Στόχος μας να παίξουν τα παιδιά στην ανδρική ομάδα»

Η εφηβική ομάδα μπάσκετ του Δικεφάλου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πανηγύρισε πριν από λίγες ημέρες την κατάκτηση ακόμη ενός πρωταθλήματος ΕΚΑΣΘ, ενώ παράλληλα πήρε το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Ο κ. Ζαφειρούδης αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη επιτυχία, αλλά και στην επόμενη ημέρα των παικτών που στελεχώνουν την εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ.

Για το αν ο ΠΑΟΚ ήταν το φαβορί και η καλύτερη ομάδα απάντησε:

"Όσο μπορούμε να το ισχυριστούμε σε τέτοιες ηλικίες, ναι βάση των αποτελεσμάτων ήμασταν καλύτεροι. Καταφέραμε να κερδίσουμε 3 φορές φέτος τον Άρη, ενώ από τα 25 παιχνίδια που δώσαμε στα 23 ήμασταν καλύτεροι. Μόνο ένα παιχνίδι χάσαμε στο οποίο δεν ήμασταν καλοί απέναντι στον Μαντουλίδη σε έναν επαναληπτικό, που στο πρώτο παιχνίδι είχαμε κερδίσει με 18 πόντους διαφορά".

Σχετικά με τους στόχους που είχαν μπει:

"Οι 3 στόχοι που μου ζητήθηκαν ήταν οι παίκτες της ομάδας να γίνουν καλύτεροι, να διακριθούμε στο πρωτάθλημα και φυσικά αν μπορέσουμε να βγάλουμε παίκτες που θα καταφέρουν να παίξουν στην πρώτη ομάδα, αν και αυτό είναι δουλειά του κόουτς. Ο νούμερο ένα στόχος όμως είναι να παίξουν τα παιδιά στην ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ".

Όσον αφορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα:

"Το πανελλήνιο θα το παλέψουμε με τις πιθανότητες που έχουμε. Ξεκινάει την Τετάρτη του Πάσχα στη Σκάλα Λακωνίας και εκτός από τον ΠΑΟΚ συμμετέχουν ο Ολυμπιακός, ο Δούκας, ο Εργοτέλης, ο Προμηθέας Πατρών και ο Πιερικός. Προσωπικά δίνω από 25% σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Δούκα και Προμηθέα. Η συγκεκριμένη ομάδα κάνει πρωταθλητισμό από το 1999. Ξεκίνησαν από το προπαιδικό και σε λίγο καιρό κλείνει τον κύκλο της και θα ήταν καλό να τον ολοκληρώσει με μια επιτυχία".

Για το αν έχουν ως παράδειγμα τον Κόνιαρη και αν υπάρχει μεγάλη απόσταση ανάμεσα στην εφηβική ομάδα και την ανδρική:

"Όσον αφορά στη διαχείριση συναισθημάτων και στο να γίνουν επαγγελματίες θέλει πολύ δουλειά. Στο μυαλό των παικτών λειτουργεί σαν παράδειγμα ο Κόνιαρης, αλλά και ο Καραμανώλης, αλλά πιο πολύ ο Κόνιαρης γιατί έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο".

Σχετικά με το πόσο εύκολο είναι να μπουν οι έφηβοι στην ανδρική ομάδα:

"Σε αυτό παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Ωστόσο, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλοι στον ΠΑΟΚ έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να μπαίνουν κάθε χρόνο 2 με 3 άτομα στην πρώτη ομάδα".

Ο κ. Ζουρνατζίδης αναφέρθηκε ονομαστικά σε κάποιους παίκτες από την εφηβική ομάδα, ωστόσο ο κ. Ζαφειρούδης είπε:

"Ο κ. Ζουρναττζίδης λόγω της θέσης του μπορεί να το κάνει αυτό. Εγώ όμως δε θα ήθελα να αναφερθώ ονομαστικά σε κάποια παιδιά, λόγω της ιδιότητας μου".

Για τις διαφορές και ομοιότητες της περσινής με της φετινής ομάδας:

"Οι περισσότεροι ήταν και πέρσι στην ομάδα, όμως την προηγούμενη σεζόν είχαμε ηγέτη τον Καραμανώλη. Τους έκανε όλους καλύτερους. Φέτος γίναμε ομάδα και απελευθερώθηκαν όλοι περισσότερο".

Για τα πολλά λάθη που έγιναν στον τελικό:

"Η σκέψη μας ήταν να κρατήσουμε χαμηλά τον αντίπαλο και το πετύχαμε. Στην επίθεση έπαιξε ρόλο και η κούραση. Οι παίκτες σε αυτή την ηλικία έπαιξαν 20 παιχνίδια, έχουν σχολεία, έχουν μαθήματα, έχουν σχολικά πρωταθλήματα και δεν είναι εύκολο να τα διαχειριστούν όλα αυτά συναισθηματικά. Για αυτό και έγιναν τόσα λάθη στο Final-4".

Τέλος, για το μπασκετικό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στις μικρές ηλικίες:

"Λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΚΑΕ, επιβλέπει τα προγράμματα, ενώ και επικεφαλής είναι ο "Μάτζικ" (Ν. Σταυρόπουλος) που αυτό από μόνο του λέει πολλά. Υπάρχουν δύο κυψέλες σε Τούμπα και Παλατάκι και προπονητές που δουλεύουν με παιδιά από μικρή ηλικία ως το εφηβικό με στόχο τον πρωταθλητισμό  και την ετοιμασία των παικτών για να αγωνιστούν στο ανδρικό".

Διαβάστε ακόμη...