Kαλαμπάκος: Το Παλέ, τα κράνη, ο ΠΑΟΚ, το Παγκράτι και η Αμαλιάδα

Απο basketplus.gr : Ο Ντίνος Καλαμπάκος είναι παλιός, είναι καλτ, είναι τυπάς και ατακαδόρος. Υπηρέτησε το σπορ σε άλλες εποχές, λαϊκός ήρωας του Παγκρατιώτικου μπάσκετ στις μεγάλες του εποχές. Ο κόουτς του Κόροιβου αντιμετωπίζει το Σάββατο του ΠΑΟΚ μετά από 22 χρόνια.
Πηγή: basketplus.gr
Kαλαμπάκος: Το Παλέ, τα κράνη, ο ΠΑΟΚ, το Παγκράτι και η Αμαλιάδα

Την σεζόν 1994-95 ως παίκτης ου Παγκρατίου είχε γνωρίσει δυο ήττες από τον «Δικέφαλο» των μεγάλων άσων (Μπάνε, Γαλακτερός, Ρεντζιάς, Μπουντούρης, Γιαννούλης, Μπούλαρντ, Κόρφας, Σάβιτς, Μπαλογιάννης) και τώρα έρχεται με τον Κόροιβο στην Θεσσαλονίκη με το άγχος της μάχης αποφυγής του υποβιβασμού. «Μόνο εμάς κέρδισε ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας, από τις ομάδες που κινδυνεύουν» έλεγε με χιουμοριστικό παράπονο στην «Αrena Press» ο 53χρονος ρούκι κόουτς στην Α1, προσθέτοντας:

«Μου αρέσει ο ΠΑΟΚ, έχει οργάνωση, συγκρότηση, για το μπάτζετ του είναι πολύ καλός, τι παραπάνω να κάνει ο Μαρκόπουλος… Το κακό είναι ότι τώρα πέφτουμε και στο πάρτι του ΠΑΟΚ για τα 90 χρόνια» σχολίασε αδιάβαστος ο κόουτς του Κόροιβου αναφορικά με την «μέρα ΠΑΟΚ-μέρα μπάσκετ». Και επιστρέφοντας στα .,, αγωνιστικά: «Δεν έχει διαφορές από τις προηγούμενες ομάδες του Μαρκόπουλου ο φετινός ΠΑΟΚ. Το εντυπωσιακό είναι πως απορροφά πράγματα όλους αυτούς τους μήνες με διπλά ματς, ταξίδια και ελάχιστες προπονήσεις. Εμείς θέλουμε 15 μέρες προπόνησης για να απορροφήσουμε ένα δεδομένο» τόνισε ο Καλαμπάκος που θεωρεί όπλο του Δικεφάλου την φροντ λάιν με Κλάντον, Άσκα.

«Και τα παιδιά που ήρθαν τώρα είναι καλοί σουτέρ. Είναι και ο Τιτάνας ο Τσόχλας, έμπειρος, αλλά μου έκανε τρομερή εντύπωση ο νεαρός ο Κόνιαρης. Τον ήθελα, αλλά τότε μιλούσε με το Καζάν» είπε ο Καλαμπάκος που μίλησε και λίγο για… Αμαλιάδα. «Μαγικά είναι. Πρώτη φορά έφυγα στα 52 από την Αθήνα και πέρασα καλά. Δεν τρέχω, δεν έχω άγχος, είμαι 16.5 από την θάλασσα όταν στην Αθήνα για να δεις θάλασσα θες μιάμισι ώρα. Εδώ κάνεις τα 5 χιλιόμετρα σε 3.5΄, στην Αθήνα σε 1.5 ώρα…» σημείωσε ο Καλαμπάκος που θυμήθηκε τα παλιά.

«Με τον Σταυρόπουλο ήμασταν μαζί στην Εθνική Ενόπλων, αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος, έτσι…; Τι κάνουν ο Μάνθος, ο Ζαχαρίας… Με τον Παναθηναϊκό χάναμε εύκολα στο Παλέ αλλά… πολλά κέρματα… Αν ήσουν τσιγκούνης μάζευες πολλά χρήματα, ήταν και κυκλικό το γήπεδο και μάζευες από παντού. Με το Παγκρατι θυμάμαι μερικά καλά ματς στο Μετς αλλά στο Παλέ πηγαίναμε με κράνος γιατί τρώγαμε πολλά στο κεφάλι».

Η Άσπα Καλαμπάκου, κόρη του Ντίνου, έπαιζε πέρσι στην γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ. «Δεν είναι οπαδικά χρωματισμένη. Απλά δεν είχε μπει στην λογική μεγάλης ομάδας τα προηγούμενα χρόνια. Είμαι παλιάς σχολής και λέω πάντα ότι ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα είναι μεγάλος, είναι ΠΑΟΚ και στο τένις και στο σκουός και στο ποδήλατο» τόνισε ο πατήρ Καλαμπάκος για την κόρη που δεν πρόλαβε να μπολιαστεί με το πνεύμα του ΠΑΟΚ.

Πηγή: Arena Press

Διαβάστε ακόμη...