Ένας ΠΑΟΚ… πρωταθλητής

Απο inpaok.com : Ο Ζαν Πολ Σαρτρ Γάλλος φιλόσοφος, λογοτέχνης, κριτικός και πολιτικός ακτιβιστής ήταν φανατικός με το ποδόσφαιρο και από το 1957 είπε κάτι που λίγοι το θυμούνται όταν ασκούν κριτική: «Σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, τα πάντα περιπλέκονται από την παρουσία της αντίπαλης ομάδας».
Πηγή: inpaok.com
Ένας ΠΑΟΚ… πρωταθλητής

Η ήττα από την Σάλκε στην Τούμπα, ίσως θα μπορούσε να αποφευχθεί ή να περιοριζόταν αν η ομάδα δεν άλλαζε τον τρόπο φιλοσοφίας της και είχε στη σύνθεση της έναν-δύο ακόμη πιο δημιουργικούς ποδοσφαιριστές ίσως όμως και όχι. Πολύ απλά διότι υπήρχε και ο αντίπαλος!

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν δεν έπαιζε μόνος του στους «32» του Europa League. Είχε απέναντι του τον σύλλογο που βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο πίνακα με τα περισσότερα μέλη στην Γερμανία, που είναι μέσα στους 15 πιο πλούσιους του κόσμου και μία ομάδα με ρόστερ περίπου 10 φορές πιο ακριβό από αυτό του Δικεφάλου.

Ωστόσο το σύνολο του Βλάνταν Ίβιτς κατάφερε να βρει κερδισμένο και από αυτή την χαμένη κόντρα. Οι εικόνες μετά το τέλος της αναμέτρησης στην «Φέλτινς» Αρένα και τον κόσμο να γίνεται ένα με τους παίκτες, μιλούν από μόνες τους.

Το να καταφέρεις να διαχειριστείς μία τέτοια μονομαχία μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε έστω και αν αποκλείστηκε, να αποδείξει αυτό που δείχνει από τη πρώτη στιγμή φέτος, ότι δηλαδή είναι χτισμένος σε γερές βάσεις.

Ο ΠΑΟΚ πάντα εγκλωβιζόταν, όταν δεν πετύχαινε κάτι. Είτε αυτό ήταν κάτι εύκολο είτε κάτι σχεδόν αδύνατον. Ότι και να συνέβαινε πάντα έβγαινε χαμένος. Λίγες φορές στην ιστορία του όταν έπεφτε, έβρισκε τον τρόπο να σηκωθεί. Το ανάποδο γινόταν διότι η πίεση της ήττας, τον έριχνε ακόμη πιο κάτω. Αυτή την σεζόν όμως, ο Δικέφαλος απέδειξε πως και από τις στάχτες του αναγεννιέται. Ο ΠΑΟΚ από αρκετά δύσκολες καταστάσεις κατάφερε να βγει πιο δυνατός.

Ο παλιός πυγμάχος Τζακ Ντέμπσι που απεβίωσε το 1983 και ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής επί σειρά ετών είχε πει «Πρωταθλητής είναι αυτός που σηκώνεται όταν δεν μπορεί». Ο ΠΑΟΚ λοιπόν βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να γίνει πρωταθλητής.

Διαβάστε ακόμη...