«Η καλύτερη επιλογή η Χάμιλτον, να ξεχάσω το τελευταίο εξάμηνο στον ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: Ο Γιάννης Σκόνδρας μιλάει στο SDNA και εκφράζει τον ενθουσιασμό του για τη μεταγραφή του στη Χάμιλτον και για το ντεμπούτο του με τη σκωτσέζικη ομάδα, ενώ στέκεται και στον τρόπο της αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
«Η καλύτερη επιλογή η Χάμιλτον, να ξεχάσω το τελευταίο εξάμηνο στον ΠΑΟΚ»

Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν ο Γιάννης Σκόνδρας δεν βρισκόταν στα πλάνα του Βλάνταν Ίβιτς στον ΠΑΟΚ. Το διαζύγιο των δύο πλευρών ήταν αναμενόμενο και αφού δεν συνέβη το καλοκαίρι, ο 27χρονος αμυντικός αποχώρησε από τον «Δικέφαλο» τις τελευταίες μέρες του Γενάρη για να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, συνεχίζοντας στο εξωτερικό.

Προορισμός, η Σκωτία και η Χάμιλτον. Μία ομάδα στην οποία αγωνίζεται φέτος και ένας άλλος Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο Γιώργος Σαρρής. Η παρουσία του άλλωστε έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε ο Σκόνδρας να πάρει την απόφαση και να συμφωνήσει με τον σκωτσέζικο σύλλογο. Όπως εξηγεί ο Σκόνδρας στο SDNA, η Χάμιλτον ήταν γι' αυτόν η καλύτερη επιλογή, χωρίς να αναγκαστεί να κάνει δεύτερες σκέψεις.

«Έπαιξε ρόλο η παρουσία του Γιώργου. Μιλήσαμε πριν πάρω την απόφαση να έρθω στη Χάμιλτον και μου είπε τα πάντα για την ομάδα, τον προπονητή και το πρωτάθλημα. Μετά και τη συνομιλία που είχαμε δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά.

Η Χάμιλτον ήταν για μένα η καλύτερη επιλογή. Είχα και άλλες προτάσεις, και από διάφορες ελληνικές ομάδες, αλλά αυτή ήταν η ευκαιρία μου για να πάρω μεταγραφή στο εξωτερικό, συνεπώς δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ δεύτερη φορά», τονίζει ο Σκόνδρας στο SDNA.

«Δύσκολο το πρωτάθλημα στη Σκωτία»

Το Σάββατο στο 1-1 του Κυπέλλου με αντίπαλο την Ντανφέρμλιν στο «Ίστ Εντ Παρκ» ο 27χρονος Έλληνας αμυντικός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη Χάμιλτον. Αγωνίστηκε για 54 λεπτά, καθώς ακόμα δεν βρίσκεται στο 100% της φυσικής του κατάστασης. Οι πρώτες του εμπειρίες τον αφήνουν ενθουσιασμένο και του δίνουν το κίνητρο να προσπαθήσει όσο πιο έντονα γίνεται ώστε να καθιερωθεί στη νέα του ομάδα.

«Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Θυμίζει πολύ Αγγλία. Τόσο οι παίκτες όσο και οι οπαδοί ζουν για τον αγώνα. Ήρθαμε 1-1 και τώρα παίζουμε επαναληπτικό στην έδρα μας την Τρίτη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ντεμπούτο μου. Αγωνίστηκα για 54 λεπτά, άλλωστε τους τελευταίους έξι μήνες δεν έπαιζα και ο ρυθμός εδώ είναι πολύ γρήγορος. Σιγά-σιγά θα προσπαθήσω από εδώ και πέρα να κερδίσω τη θέση μου στην ομάδα.

Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει την οποιαδήποτε. Ο ρυθμός είναι έντονος, οι μονομαχίες δυνατές. Στόχος μας είναι η παραμονή και όσο μακριά μπορέσουμε να πάμε στο Κύπελλο, ένας θεσμός που εδώ στη Σκωτία είναι σημαντικός», αναφέρει ο Σκόνδρας.

«Το κεφάλαιο ΠΑΟΚ έκλεισε, θέλω να ξεχάσω το τελευταίο εξάμηνο»

Ο ίδιος έφυγε από τον ΠΑΟΚ χωρίς αγώνες στα πόδια του τους τελευταίους μήνες από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Ένα χρονικό διάστημα που, όπως επισημαίνει, θέλει να αφήσει πίσω του, έχοντας πλέον γυρίσει σελίδα στην καριέρα του.

«Το κεφάλαιο ΠΑΟΚ έχει κλείσει για μένα. Από το καλοκαίρι έκανα προπονήσεις μόνος μου και είναι κάτι που θέλω να ξεχάσω. Βρέθηκα μαζί με κάποια άλλα παιδιά στην ίδια θέση, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, έχει και τις καλές, αλλά και τις κακές του στιγμές. Πλέον έκανα το επόμενο βήμα και νομίζω πως ήταν και το σωστό. Το καλοκαίρι θα μπορούσα να υπογράψω σε κάποια ομάδα, αλλά τελικά περίμενα και έκανα την καλύτερη επιλογή».

Όσον αφορά τον φετινό ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον Σκόνδρα, ο «Δικέφαλος» διαθέτει ένα ποιοτικό ρόστερ που έχει τη δυνατότητα να πετύχει τους στόχους του. Τόσο την κατάκτηση του Κυπέλλου όσο και μια πρόκριση στις επικείμενες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις κόντρα στη Σάλκε.

«Ο τίτλος έχει κριθεί, καθώς αν δούμε τη βαθμολογία η απόσταση από την κορυφή είναι πολύ μεγάλη. Όμως υπάρχει ο στόχος του Κυπέλλου, αλλά και τα παιχνίδια στο Europa League, όπου ο ΠΑΟΚ θεωρώ πως έχει τη δυνατότητα να περάσει. Διαθέτει καλό ρόστερ και το ζητούμενο είναι η συγκέντρωση. Είναι σημαντικό το σερί που έκανε τελευταία να το διατηρήσει και στη συνέχεια».

«Θέλω να καθιερωθώ στη Χάμιλτον, δεν σκέφτομαι την Εθνική»

Το βήμα στο εξωτερικό αποτελεί πλέον για τον 27χρονο Έλληνα μπακ ένα εξαιρετικό κίνητρο για τη συνέχεια της καριέρας του. Η παραμονή στην σκωτσέζικη Πρέμιερ Λιγκ είναι το ζητούμενο της φετινής σεζόν με τη Χάμιλτον, στην οποία ενδέχεται να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν, αν η σωτηρία επιτευχθεί.

«Πρώτος μου στόχος είναι να καθιερωθώ στην ομάδα. Ήμουν έξι με επτά μήνες ανενεργός και αυτό που θέλω είναι να μπω σε φουλ ρυθμούς και να βοηθήσω την ομάδα. Αν στο τέλος καταφέρουμε και μείνουμε στην κατηγορία, τότε γιατί όχι να μην συνεχίσω εδώ και την επόμενη σεζόν, εκτός κι αν προκύψει κάτι καλύτερο», υπογραμμίζει ο Σκόνδρας.

Όσον αφορά το κεφάλαιο της Εθνικής ομάδας, κι αν η πρόσφατη μεταγραφή του μπορεί να οδηγήσει σε μία κλήση του στο μέλλον, είναι κάτι που ο Σκόνδρας δεν θέλει να σκέφτεται για την ώρα.

«Αυτή τη στιγμή δεν πολυσκέφτομαι την Εθνική. Σίγουρα είναι μια πρόκληση, αλλά τώρα δεν πετάω στα σύννεφα. Τη δεδομένη στιγμή το πιο σημαντικό για μένα είναι να πάρω ρυθμό και να καταφέρω να καθιερωθώ στη Χάμιλτον».

Διαβάστε ακόμη...