Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: Το “κανόνι” του 1 γκολ ανά 35 λεπτά!

Από sdna.gr: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς σπάει τα κοντέρ με την αποτελεσματικότητά του στο σκοράρισμα και το SDNA αναλύει τα απίθανα στατιστικά του νέου «κανονιέρη» του ΠΑΟΚ και τις προσδοκίες που δημιουργούν!
Πηγή: sdna.gr
Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: Το “κανόνι” του 1 γκολ ανά 35 λεπτά!

Ο ΠΑΟΚ ξόδεψε σχεδόν δύο εκατ. ευρώ μόνο για να αγοράσει τα δικαιώματά του από την πρωταθλήτρια Πολωνίας, ωστόσο και στον ίδιο πρόσφερε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο διάρκειας 4,5 ετών, καθώς οι απολαβές του θα φτάνουν τις 850.000 ευρώ. Δεδομένα πρόκειται για μία από τις πιο δαπανηρές μεταγραφές των τελευταίων χρόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο ο Ελβετός επιθετικός με τις σέρβικες ρίζες φροντίζει με το καλημέρα να δείχνει ότι μάλλον άξιζε τον "θόρυβο" που δημιουργήθηκε γύρω από τη μεταγραφή του, όπως βέβαια κι ότι μόνο τυχαία δεν μπήκε ο ΠΑΟΚ στη διαδικασία να βάλει τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Στις 16 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε από τους "ασπρόμαυρους", δέκα ημέρες μετά πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον επαναληπτικό για τους "16" του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό (4-1) και μάλιστα το έκανε με γκολ. Και σήμερα, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά έφτασε να μετράει τέσσερις συμμετοχές, όπου ποτέ δεν αγωνίστηκε βασικός, συνολικά μόλις 105 αγωνιστικά λεπτά στο ενεργητικό του και ήδη 3 γκολ στο κοντέρ του! Πιο συγκεκριμένα μετράει 45 λεπτά στο πρωτάθλημα (Λάρισα, Αστέρας Τρίπολης) κι ακόμη 60 στο Κύπελλο (Παναιτωλικός, Ξάνθη), όπου έχει σκοράρει δις.

Σε... απλά μαθηματικά, ο Ελβετοσέρβος επιθετικός βρίσκει δίχτυα κάθε 35 λεπτά που βρίσκεται στο χορτάρι φορώντας τα ασπρόμαυρα, επίδοση που αν μη τι άλλο μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, ιδίως αν κοιτάξει κανείς και τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο, όπου δείχνει μεν "βαρύς", παρ' όλα αυτά καταφέρνει να βρίσκεται μέσα στις φάσεις. Το γκολ άλλωστε με το οποίο χάρισε χθες τη νίκη στον ΠΑΟΚ φανερώνει... πολλά "κιλά" μπάλας από τον 26χρονο άσο, ενώ βέβαια είναι αξιοσημείωτο ότι τα δύο από τα τρία τέρματα που έχει πετύχει ήταν καθοριστικά για να φτάσει η ομάδα του στη νίκη (είχε πετύχει το 2-1 στο 3-2 επί του Αστέρα Τρίπολης).

Το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο δεν βρήκε δίχτυα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ ήταν στο 0-2 επί της Λάρισας, με το τελικό σκορ να έχει ήδη διαμορφωθεί από το 61' και τον ίδιο να μπαίνει αλλαγή στο 74' αντί του Κουλούρη, αγωνιζόμενος για 19 λεπτά. Όπως αλλαγή βέβαια έπαιξε και με τον Αστέρα, ξανά αντί του Κουλούρη στο 69', αλλά παρ' όλα αυτά χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα! Όχι μόνο αυτό, αλλά μετράει στο ενεργητικό του και μόνο μία τελική προσπάθεια σε αυτά τα δύο ματς πρωταθλήματος, έχει δηλαδή το απόλυτο στη σχέση τελικές/γκολ!

Το ίδιο... τροπάριο και χθες όμως, όπου πέρασαν όλα κι όλα τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του (59'-63', ξανά αντί του Κουλούρη) για να σκοράρει με εξαιρετικό στοπάρισμα κι εκπληκτικό σουτ, ενώ με τον Παναιτωλικό όπου βρήκε δίχτυα με πέναλτι, το έκανε 13 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Σίγουρα είναι νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και να ισχυριστεί κανείς με σιγουριά ότι λύθηκε οριστικά το γκολ του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα, αν μη τι άλλο όμως τα πρώτα δείγματα γραφής του Πρίγιοβιτς, είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

Τι έχουν κάνει τα άλλα "9άρια" του ΠΑΟΚ

Την ίδια στιγμή μόλις ένα γκολ παραπάνω από τον Πρίγιοβιτς σε όλες τις διοργανώσεις μετράει ο Ευθύμης Κουλούρης που είναι ο φορ του Δικεφάλου με τα περισσότερα τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα. Ο 20χρονος φορ έχει "γράψει" 12 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ, οι 9 ως βασικός και πέτυχε τα δύο γκολ στην Τρίπολη τον Σεπτέμβριο (1-2 με Αστέρα) και στο 3-4 από τον Ατρόμητο, ενώ το τέταρτο τέρμα του ήρθε στο 0-7 επί του Παναιτωλικού για το Κύπελλο. Συνολικά 22 συμμετοχές εντός κι εκτός συνόρων, με 1094 λεπτά στο ενεργητικό του.

Διαβάστε ακόμη...