«O ΠΑΟΚ είναι στην καρδιά μου!»

Από inpaok.com: Από την σεζόν 2012-2013 που ήρθε από τους Ικάρους Σερρών στον ΠΑΟΚ και μέχρι σήμερα, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μαχητές της ομάδας.
Πηγή: inpaok.com
«O ΠΑΟΚ είναι στην καρδιά μου!»

Με κατάθεση ψυχής σε κάθε παιχνίδι κι ανεξαρτήτως αντιπάλου, δικαίως επιλέχθηκε από τον Σούλη Μαρκόπουλο το καλοκαίρι ως πρώτος αρχηγός της ομάδας.

Για τον ίδιο η χρονιά ξεκίνησε μία μεγάλη ατυχία. Ο τραυματισμός που υπέστη στην Τουρκία σε φιλικό προετοιμασίας με την Καρσίγιακα τον έχει αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης από τις 29 Σεπτεμβρίου, με την επιστροφή του να αναμένεται μέσα στον Νοέμβριο.

Ο 33χρονος φόργουορντ μίλησε στο INPAOK και αναφέρθηκε στον τραυματισμό του, στο νέο αγωνιστικό πρόσωπο που θέλει να δείξει ο Δικέφαλος φέτος, στα πολλά νέα παιδιά του ρόστερ, στο Basketball Champions League αλλά και στην σημασία που έχει για τον ίδιο ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά, συνέντευξη του Βαγγέλη Μαργαρίτη:

Στην αρχή μίλησε για τον σοβαρό τραυματισμό του:

"H ψυχολογία μου, όπως είναι φυσικό, δεν είναι στα καλύτερα της, αφού δεν μπορώ να αγωνιστώ και να βοηθήσω την ομάδα. Αυτό που θέλω, είναι να γίνω καλά το γρηγορότερο, να επιστρέψω και να μπορέσω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου."

Στη συνέχεια σχολίασε τον μικρό ηλικιακό μέσο όρο του ρόστερ αλλά και την παρουσία έμπειρων παικτών:

"Είμαστε νέα ομάδα κι έχουμε πολλά νέα παιδιά, που δεν έχουν εμπειρίες από τις συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει πώς η παρουσία και των άλλων έμπειρων παικτών του ρόστερ, όπως του Τσόχλα και του Γλυνιαδάκη μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια των νέων παιδιών να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα."

Για την απόφαση του ΠΑΟΚ να αλλάξει αγωνιστικό προφίλ και τους κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν:

"Σίγουρα κάθε νέο εγχείρημα κρύβει κινδύνους. Εμείς θέλουμε να δώσουμε ταχύτητα στην ομάδα, να πετυχαίνουμε γρήγορους πόντους κι αυτό εάν γίνεται με βιασύνη κι όχι με τον τρόπο που πρέπει, τότε μεγαλώνει ο κίνδυνος για την αμυντική λειτουργία. Έτσι, θα πρέπει να δείξουμε πολύ μεγάλη προσοχή από εδώ και στο εξής, γιατί στο ξεκίνημα αυτό μας στοίχισε δυστυχώς σε κάποια παιχνίδια, όπως με την Δόξα Λευκάδας. Αυτό που χρειαζόμαστε ως νέα ομάδα είναι περισσότερος χρόνος, ώστε να καταφέρουμε τα καλά στοιχεία που εμφανίζουμε κατά διαστήματα στο παιχνίδι μας, να τα εμφανίζουμε και στα 40 λεπτά του αγώνα."

Σχετικά με την άποψή του για το νεοσύστατο Basketball Champions League που διοργανώνει η FIBA, είπε:

"Είναι ένας καινούργιος θεμός, που διοργανώνεται από την FIBA. Θεωρώ ότι θα είναι μία επιτυχημένη προσπάθεια με ένα ανταγωνιστικό τουρνουά με πολύ καλές ομάδες."

Για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Δικεφάλου από την Πολωνία:

"Παίζουμε το πρώτο μας παιχνίδι με την Ρόσα Ράντομ στην Πολωνία. Πάντα οι πρεμιέρες έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, γρήγορη που αρέσκεται να τρέχει στους αιφνιδιασμούς. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να περιορίσουμε τα καλά τους στοιχεία. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη, που θα του δώσουν το δικαίωμα για εύκολα λάθη."

Τέλος, ο αρχηγός αναφέρθηκε και στην σημασία που έχει πια ο ΠΑΟΚ στη ζωή του:

"Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Α1 και να δείξω αυτό που είμαι. Πλέον έχω την ομάδα στην καρδιά μου και θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να την βοηθάω να πετυχαίνει τους στόχους της."

Διαβάστε ακόμη...