'Εκανε τα εύκολα ... δύσκολα! (2013)

Τον βάζελο υποδέχτηκε σαν σήμερα στις 6/10/2013 ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στo πλαίσιo της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και ο Δικέφαλος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, επικράτησε τελικά με 2-1...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
'Εκανε τα εύκολα ... δύσκολα! (2013)

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι παίκτες και των δύο ομάδων κατέθεσαν στο μνημείο που υπάρχει στη θύρα 4α, λουλούδια στη μνήμη των έξι αδικοχαμένων συνοπαδών, που το νήμα της ζωής τους κόπηκε τόσο άδοξα στο δυστύχημα των Τεμπών (4-10-1999).

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 25.000 θεατές που δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα... Ο Χουμπ Στέφενς κατέβασε την ομάδα με 4-4-2 έχοντας τους Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ, Λίνο στην άμυνα, Νίνη, Λάζαρ, Τζιόλης, Στοχ στη μεσαία γραμμή και επιθετικό δίδυμο τους Σαλπιγγίδη – Αθανασιάδη.

Ο Δικέφαλος στα πρώτα 15 λεπτά μπήκε «μαζεμένος» στο ματς, όχι όμως στο βαθμό που είδαμε να συμβαίνει σε προηγούμενα παιχνίδια που δώσαμε στην Τούμπα. Μετά το πρώτο τέταρτο ο ΠΑΟΚ άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, άρχισε να έχει κατοχή της μπάλας σε πολύ μεγάλα ποσοστά, ενώ ο Καπίνο ένιωθε τους επιθετικούς μας να πλησιάζουν όλο και πιο απειλητικά...

Αφού χάσαμε μια δυο ευκαιρίες, ο ΠΑΟΚ είδε τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται μπροστά στο σκορ στο 22' με κεφαλιά του Μπεργκ, σε μία φάση στην οποία εκτέθηκε η άμυνά μας...

Αυτό το γκολ λειτούργησε σαν ξυπνητήρι και η ομάδα άρχισε να να γίνεται αφόρητα πιεστική δημιουργώντας πολλές καταστάσεις στην άμυνα του Καπίνο. Στο 26' ο Θάνος δίνει το καθαρό πέναλτι σε κράτημα του Ρισβάνη στον Σάλπι και ο Στοχ από τα 11 μέτρα φέρνει το ματς στα ίσα...

Οι παίκτες του Στέφενς δεν σταμάτησαν και συνέχισαν να σφυροκοπούν από τις πτέρυγες τον Παναθηναϊκό που έπαιζε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου μαζική άμυνα.

Στην επανάληψη και στα πρώτα λεπτά της, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με ωραία κεφαλιά του Κλάους, μετά από σέντρα του Λίνο, βάζοντας φωτιά στην Τούμπα.

Από εκείνο το σημείο και μετά χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες για την ομάδα μας, σε φάσεις τετ α τετ των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη, δεν έγινε το 3-1 και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, στο 78' ο Θάνος έδωσε με ευκολία πέναλτι υπέρ του βάζελου σε χέρι του Κίτσιου. Το εκτέλεσε ο Μπεργκ άουτ...

Μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης υπήρξε μια διαχείριση του σκορ και ηο ΠΑΟΚ έφτασε στην τελική επικράτηση χωρίς να πιεστεί αλλά και χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα τον μέτριο (όπως άλλωστε αναμενόταν) βάζελο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (81' Λούκας), Στοχ, Σαλπιγγίδης (76' Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδης (88' Νέτσιντ).

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός, Μέντεζ ντα Σίλβα (59' Ατζαγκουν), Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (24' Ντίνας - 78' Φιγκουερόα), Μπεργκ.

..................................

Ο Χουμπ Στέφενς, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη και το πάθος που επέδειξαν, παρά την κούραση από το παιχνίδι στην Ολλανδία με την ΑΖ.

"Δεν ήταν το καλύτερο μας παιχνίδι αλλά είμαστε ευχαριστημένοι με τους τρεις βαθμούς και ειδικά μετά από ένα κοπιαστικό παιχνίδι στο Άλκμααρ. Για αυτό οι παίκτες στα πρώτα λεπτά είχαν κάποια προβλήματα αλλά έπαιξαν με πάθος και τους αξίζουν συγχαρητήρια".

Για την κούραση που υπάρχει: "Είναι φυσιολογικό. Όταν παίζεις τρία παιχνίδια την εβδομάδα είναι πρόβλημα και χρειάζεται χρόνος. Νομίζω ότι μπήκαμε στο γήπεδο καλύτερα από ότι στο 2ο ημίχρονο στο ΑΖ όπου εκεί χάσαμε την προσοχή μας. Χρειάζεται εκπαίδευση από όλους για το γεγονός ότι η ομάδα πρέπει να παίζει τρεις αγώνες την εβδομάδα".

Για το αν είναι ευχαριστημένος με τη συγκομιδή του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα: "Ναι αλλά χάσαμε κάποιους βαθμούς από δικά μας λάθη. Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι αλλά εγώ θέλω να κερδίζω κάθε παιχνίδι".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ μένει πίσω στο σκορ αλλά επιστρέφει σε αρκετά παιχνίδια: "Είναι καλό που βρίσκουμε τρόπο να κερδίζουμε αυτούς τους αγώνες. Όταν δέχεσαι πρώτος γκολ είναι δύσκολο να επιτρέψεις αλλά είναι καλό σημάδι ότι το καταφέρνουμε. Στο 2ο ημίχρονο θα μπορούσαμε να κάνουμε το 3-1 αφού χάσαμε πολλές ευκαιρίες και αυτό είναι πρόβλημα γιατί αν ο αντίπαλος ισοφαρίσει και πάλι, είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψεις ξανά. Πρέπει να κάνουμε τις ευκαιρίες μας γκολ".

Για το ότι ο Παναθηναϊκός άσκησε πίεση: "Και εμείς ασκήσαμε πίεση σήμερα και το κάναμε καλά. Ο Παναθηναϊκός είναι μία νέα ομάδα αλλά έχουν έντεκα ποδοσφαιριστές και η ηλικία δεν είναι τόσο σημαντική, πιστέψτε με".

Για τη χρησιμοποίηση του Κωνσταντινίδη στα χαφ: "Είχαμε χάσει τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου και θέλαμε έναν παίκτη στο κέντρο. Δεν έχω άλλους μέσους και χρειαζόμασταν έναν παίκτη στο κέντρο".

...................................

Ο Στέφανος Αθανασιάδης στάθηκε κυρίως στο γεγονός πως η κατακόρυφη βελτίωση του ΠΑΟΚ μετά το 0-1, έφερε την ανατροπή.

«Δε μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Είχαμε πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις και έτσι μείναμε πίσω στο σκορ. Στην συνέχεια πήγαμε καλύτερα στο παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε και την ψυχολογία και φτάσαμε στο γκολ και την νίκη.

Ξέραμε ποιoν αντιμετωπίζουμε, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του ΠΑΟ, ψάχναμε τρόπο να βγουν μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και έτσι κερδίσαμε και το πέναλτι. Ήταν επιλογή του προπονητή να παίξουμε με τέτοιες μπαλιές, το δουλέψαμε στην προπόνηση!

Ο ΠΑΟΚ ξέρει πως να βασίζεται στην έδρα. Ξέραμε πως θα υπάρχει κούραση, αλλά όταν έχεις μπροστά σου ένα ντέρμπι ξεχνάς την κούραση και έχεις στο μυαλό σου μόνο την νίκη».

...................................

{gallery}2014/Football/PaokVsVazelos/Motion{/gallery}

{gallery}2014/Football/PaokVsVazelos/Pae{/gallery}

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...