Τον γονάτισε μέσα στην Τούμπα! (1972)

Για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1972-1973, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σαν σήμερα στις 1/10 τον γάβρο, παρουσία 45.000 θεατών...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Τον γονάτισε μέσα στην Τούμπα! (1972)

Αντίπαλος του Δικεφάλου, εκτός από την ομάδα της Μουνιχίας, ήταν και ο ρέφερι που άκουγε στο όνομα Κομνηνάκης, ο οποίος επιβεβαίωσε τους φόβους των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, από την ώρα που ανακοινώθηκε ο ορισμός του... Το συγκεκριμένο κοράκι, παραλίγο να τινάξει το ματς στον αέρα, αφού εκτός από το ότι τα έβλεπε όλα κόκκινα, απέβαλε στο 54' τον Ασλανίδη για διαμαρτυρία καθώς ο παίκτης μας πέταξε την μπάλα προς το μέρος του σε μια φάση στην οποία είχε 100% δίκαιο), όταν ο παίκτης μας παραπονέθηκε σε αυτόν για απόφασή του!

Δύο λεπτά αργότερα, με τον ΠΑΟΚ να παίζει με "10", η Τούμπα τινάχτηκε στον αέρα! Τερζανίδης - Αποστολίδης συνδυάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Γούναρη και από εκεί με δυνατό βολέ στα δίχτυα του Κελεσίδη... Ήταν το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ της ομάδας του Λες Σάνον (εικόνα που ακολουθεί).

Με 11 παίκτες πίσω από τη μεσαία γραμμή αγωνίστηκε ο γάβρος, παίζοντας όχι απλά αμυντικά, αλλά catenaccio! Γνώριζαν πως ο βαθμός στην Τούμπα ήταν μισό πρωτάθλημα και ο σκοπός αγίασε τα μέσα. Δυστυχώς για αυτούς το catenaccio δεν έφτασε!

Έτσι είδε ο σκιτσογράφος της εποχής το παιχνίδι της Τούμπας... 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Παπαδόπουλος, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Μπέλλης, Κούδας, Αποστολίδης, Ασλανίδης 

γάβρος: Κελεσίδης, Γκαϊτατζής, Σιώκος, Γκλέζος, Αγγελής, Συνετόπουλος, Γιούτσος (77' Άλτσιμπαρ), Δεληκάρης, Βιέρα, Παπαδημητρίου, Τριαντάφυλλος (59' Αργυρούδης)

Δηλώσεις:

Λες Σάνον: Είμαι περήφανος για τα παιδιά μου, η λέξη περήφανος είναι η μόνη που ταιριάζει σε αυτές τις περιπτώσεις. Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και δίκαια κερδίσαμε"

Γιώργος Κούδας: "Το παιχνίδι ήταν κρίσιμο και έπρεπε οπωσδήποτε να κερδηθεί! Παρόλες τις αντιξοότητες του αγώνα, αποδείξαμε ότι ξέρουμε να κερδίζουμε αυτά τα παιχνίδια. Ο ολυμπιακός απλά στεκόταν στο γήπεδο, αλλά για να παιχθεί ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχουν δύο ομάδες..."

Σταύρος Σαράφης: "Σήμερα αποδείξαμε πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ. Το αποτέλεσμα με τη Ραπίντ (2-2) ήταν πλασματικό"

Γιάννης Γούναρης: "Παίξαμε με δύναμη και πείσμα για να αποδείξουμε ότι στο παιχνίδι με τη Ραπίντ μάς κυνήγησε η γκίνια. Το σκορ είναι μικρό για να εκφράσει τη διαφορά των δύο ομάδων"

.....................................

Για την ιστορία εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ:

* Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...

* Είχε αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20η αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...

* Πέτυχε 75 γκολ, αριθμός που ακόμη δεν έχει καταφέρει να φτάσει ή να καταρρίψει.

* Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας.

* Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 27 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες έχοντας 92 βαθμούς και τέρματα 75-24

* Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν! Διαβάστε ΕΔΩ για να θυμηθείτε το τι είχε συμβεί!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...