Οταν δεν ξέρεις γιατί παίζεις, παθαίνεις πανωλεθρία

Από metrosport.gr: Δεν υπάρχει καμία διάθεση Σάββατο βράδυ που γράφεται αυτό το κείμενο να γκρινιάξουμε.
Πηγή: metrosport.gr
Οταν δεν ξέρεις γιατί παίζεις, παθαίνεις πανωλεθρία

Ωστόσο, θα είναι δημοσιογραφικό λάθος να προσπεράσουμε αυτό που συνέβη στη Δράμα, γιατί μιλάμε για τον ΠΑΟΚ.

Φυσικά, η Δόξα Δράμας δεν έγινε υπερομάδα, ούτε ο ΠΑΟΚ ξαφνικά καφενείο και προέκυψε αυτό το βαρύ 4-0. Και δεν υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος που θα τα βάλει με πιτσιρικάδες της Κ20 και της Κ17 που, στην πλειοψηφία τους, αποτελούσαν χθες την ομάδα του Δικεφάλου που αγωνίστηκε. Πόσο μάλλον όταν αρκετοί από αυτούς δεν αγωνίζονταν καν στις κανονικές θέσεις τους (για παράδειγμα ο Κυριλλίδης που είναι αμυντικός μέσος και χθες έπαιξε στόπερ) γιατί υπάρχουν πολλοί διεθνείς και στις μικρές ομάδες του ΠΑΟΚ.

Από την άλλη, όμως, αυτό το κάζο θα μπορούσε να αποφευχθεί. Επειδή, όμως η ιστορία το έγραψε, ας μείνουμε σ' αυτά που ο ΠΑΟΚ μπορεί να κρατήσει ως μάθημα από το πάθημα. Καταρχήν, αποδείχθηκε ότι όταν πηγαίνεις να παίξεις έναν παιχνίδι χωρίς να ξέρεις γιατί το κάνεις, εκτίθεσαι. Ο ΠΑΟΚ πήρε την απόφαση να δώσει αυτό το φιλικό για να βοηθήσει τη φιέστα να οργανώσει μία φιέστα. Γι' αυτό και δεν πήγε με την ταυτότητα «ΠΑΟΚ Κ20», αλλά είχε στη σύνθεσή του και τέσσερις παίκτες της πρώτης ομάδας, καθώς και τους βοηθούς του Ίβιτς.

Για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, από τη στιγμή που δεν ήταν παρών ο Βλάνταν Ίβιτς για να δει τους πιτσιρικάδες αγωνιζόμενους, δεν υπήρχε κανένας λόγος ο Πάμπλο Γκαρσία να κάθεται στην κερκίδα και όχι στον πάγκο.

Μεσοβέζικες καταστάσεις φέρνουν τα αποτελέσματα που είδαμε χθες και, όπως και να 'χει, το πρεστίζ του ΠΑΟΚ πλήττεται. Επαναλαμβάνουμε, όμως, κανείς δεν μπορεί να ψέξει τους πιτσιρικάδες της Κ20 και της Κ17. Αυτοί είναι οι μόνοι κερδισμένοι γιατί πήραν ένα σκληρό, αλλά πολύ χρήσιμο στην ηλικία που βρίσκονται, μάθημα για το πόσο δύσκολο είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έστω κι αν απέναντί τους ήταν μία ομάδα Γ' Εθνικής.

Αυτοί στους οποίους οφείλουμε να ασκήσουμε κριτική είναι ο Δεληγιαννίδης και ο Δημητριάδης. Αυτά τα παιδιά ψάχνουν διακαώς ευκαιρίες στην μεγάλη ομάδα και όταν τους δίνονται έστω και με αυτούς τους πιο πιτσιρικάδες δίπλα τους, οφείλουν τουλάχιστον να βγάζουν τσαγανό.

Τέλος, για τον Μάμε Τιάμ, δεν μπορούμε να βγάλουμε από αυτό το φιλικό συμπεράσματα. Προσωπικά, διέκρινα καλά στοιχεία (δυνατά πατήματα, καλά κοντρόλ, καλό χειρισμό της μπάλας και με τα δύο πόδια), αλλά θα πρέπει να τον δούμε με την κανονική ομάδα..

Διαβάστε ακόμη...