Οι Έλληνες του ΠΑΟΚ που έγιναν "Ισπανοί"

Από sport24.gr: Από το 2014 και μετά, τέσσερις Έλληνες που έπαιξαν στον ΠΑΟΚ μετακόμισαν σε ισπανικές ομάδες και αυτοί ήταν οι Παπαδόπουλος, Τσαϊρέλης, Μπόγρης και Βασιλειάδης ο οποίος σήμερα (7/5) θα κάνει το ντεμπούτο του.
Πηγή: sport24.gr
Οι Έλληνες του ΠΑΟΚ που έγιναν "Ισπανοί"

Ήρθε η ώρα για το ντεμπούτο του Κώστα Βασιλειάδη στο ισπανικό πρωτάθλημα. Το Σάββατο (7/5) η Ομπραντόιρο θα αντιμετωπίσει την Μπιλμπάο (ομάδα στην οποία είχε παίξει παλαιότερα ο Ελληνας καλαθοσφαιριστής) και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ αναμένεται να αγωνιστεί. Από το 2014 και μετά, ο Βασιλειάδης είναι ο τέταρτος Ελληνας καλαθοσφαιριστής που μετακόμισε σε ισπανική ομάδα έχοντας παίξει πριν στον "Δικέφαλο".

Είχαν προηγηθεί ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και ο Γιώργος Μπόγρης. Ας θυμηθούμε τις τέσσερις περιπτώσεις (μαζί με αυτή του Βασιλειάδη) παικτών που έγιναν "Ισπανοί" μέσω του ΠΑΟΚ.

Βασιλειάδης: Ήταν ο τελευταίος Ελληνας παίκτης που μετά τον ΠΑΟΚ, "πήγε" σε ισπανική ομάδα. Κατά την διάρκεια της σεζόν (2015-16), αρκετές ισπανικές ομάδες του έκαναν κρούση-πρόταση αλλά παρέμεινε στον "Δικέφαλο" προκειμένου να τον βοηθήσει ως το τέλος των πλέι οφ. Με το τέλος των υποχρεώσεων των "ασπρόμαυρων" στη Basket League και τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ, ο Βασιλειάδης είπε το "ναι" στην Ομπραντόιρο.

Μπόγρης: "Εξαργύρωσε" την καλή σεζόν (2013-14) που έκανε στον ΠΑΟΚ με την μεταγραφή του στην Ανδόρα (2014-15). Μάλιστα κατά την διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς που έπαιζε στον "Δικέφαλο", είχε προτάσεις για να αποχωρήσει και θα μπορούσε εύκολα να το κάνει καθώς μέχρι μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπήρχε ένα μικρό μπάι άουτ στο συμβόλαιό του. Ο Μπόγρης, ωστόσο, αποφάσισε να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και μαζί του κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα δίνοντας στον "Δικέφαλο" πολλές βοήθειες. Φέτος (2015-16) αγωνίζεται στην Μπιλμπάο και έχει κάνει αρκετές θετικές εμφανίσεις.

Τσαϊρέλης: Όπως ο Μπόγρης, έτσι κι αυτός βοήθησε πολύ τον ΠΑΟΚ την σεζόν 2013-14 (κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης σεζόν υπήρξε γι' αυτόν ενδιαφέρον από ισπανικές ομάδες). Έτσι την αγωνιστική περίοδο 2014-15 πήρε μεταγραφή στην Τενερίφη. Εκεί ο "Τσάι" δεν βοηθήθηκε από τον προπονητή των Ισπανών και έτσι από την περσινή αγωνιστική χρονιά (2014-15) και συγκεκριμένα από τον Φλεβάρη του 2015, ανήκει στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Στον "Δικέφαλο" "πήγε" την σεζόν 2012-13 μετά το πέρασμά του από τον Άρη το οποίο ήταν κακό για τον Τσαιρέλη αφού δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής (έπαιζε μόλις 8' ανά αγώνα την σεζόν 2011-12) για να δείξει τις δυνατότητές του. Το περιβάλλον στον ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικό για τον "Τσάι" και φανέρωσε τις ικανότητές του.

Παπαδόπουλος: Προσέφερε πολύ στον ΠΑΟΚ την σεζόν 2012-13, έστω κι αν ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Το καλοκαίρι του 2013 ο "Λάζος" είχε στο μυαλό του να δημιουργηθεί μια ομάδα στον "Δικέφαλο" ουσιαστικά με μόνο ελληνικό στοιχείο, δεν πήρε το τελικό "ΟΚ" γι' αυτό που ήθελε και στα μέσα της σεζόν 2014-15 (τον Φλεβάρη του 2014) αποφάσισε να πει το "ναι" στην Τενερίφη. Έπαιξε για ένα ματς εκεί και μετά λύθηκε η συνεργασία του. "Δεν νιώθω τα γόνατά μου 100% έτοιμα και δεν μπορώ να προσφέρω στο σύλλογο με τον τρόπο με τον οποίο θέλω. Ελπίζω να μπορέσω να το κάνω στο μέλλον και οι δρόμοι μας να συναντηθούν ξανά", είχε πει ο Παπαδόπουλος.

Διαβάστε ακόμη...