Καλύβας: «Όχι στο Grexit»

Από sport-fm.gr: Την άποψη ότι ο Σταύρος Κοντονής θα πρέπει να παραιτηθεί αν ξαναρχίσει το Κύπελλο Ελλάδας, εξέφρασε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Καλύβας, παίρνοντας σαφή θέση κατά του Grexit.
Πηγή: sport-fm.gr
Καλύβας: «Όχι στο Grexit»

Την παραίτησή του θα πρέπει να υποβάλλει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής σε περίπτωση που αποφασίσει την επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως δήλωσε ο Γιώργος Καλύβας στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» του Κυριάκου Θωμαΐδη στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ αφού πήρε σαφέστατη θέση κατά του ποδοσφαιρικού Grexit χαρακτήρισε άστοχη και αψυχολόγητη την απόφαση του υφυπουργού να διακόψει το Κύπελλο Ελλάδας τη στιγμή που η διοργάνωση βάδιζε προς την ολοκλήρωσή της και μάλιστα τόνισε ότι πλέον με τις ενέργειές του ο Σταύρος Κοντονής, αντί να είναι η λύση του προβλήματος, γίνεται και αυτός μέρος του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Καλύβας στην εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 94,6, «Έφεση της Τρίτης»:

Για την απόφαση του Σταύρου Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο Ελλάδας: «Νομίζω αυτή τη στιγμή θα ήταν άστοχη ενέργεια του υπουργού που βάζει σε περιπέτεια όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς δεν υπάρχουν τα τόσο σοβαρά θέματα που αναγκάζει τον υπουργό να παίρνει τέτοια απόφαση. Υπήρχαν ακόμα λίγα παιχνίδια στο Κύπελλο –μια ανάσα πριν ολοκληρωθεί η διοργάνωση- και την ίδια ώρα συνεχίζεται το πρωτάθλημα. Ίδιες ομάδες συμμετέχουν σε Κύπελλο και πρωτάθλημα.

Πρόκειται για μια αψυχολόγητη ενέργεια του υπουργού. Μοιάζει σαν τον γιατρό που απαγορεύει στον ασθενή να ταξιδέψει στο Λονδίνο, αλλά του επιτρέπει να πάει στο Παρίσι. Υπάρχουν λόγοι ασφάλειας στο Κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα; Ίδιες ομάδες παίζουν και ίδιοι οπαδοί παρακολουθούν. Θεωρώ ότι ο κύριος Κοντονής κινήθηκε με βιασύνη και ενήργησε λόγω απειρίας. Λειτούργησε εν θερμώ. Έπρεπε να συμβουλευτεί και άλλους ανθρώπους και στη συνέχεια να αποφασίσει με ηρεμία. Τι θα πείραζε αν αποφάσιζε την άλλη μέρα. Έπρεπε να ακούσει πρώτα τα αρμόδια όργανα και να πάρει μια υπεύθυνη απόφαση. Πρόκειται για μια άστοχη ενέργεια που βάζει σε κίνδυνο και το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ίδιο».

Για το νόμο Κοντονή που ψηφίστηκε προ μηνών: «Ο νόμος ψηφίστηκε και τον αποδέχθηκαν, εγώ δέχομαι να εφαρμόσει το Νόμο. Έχω την εντύπωση ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιείται ασύστολα. Για παράδειγμα ανέβαλε το παιχνίδι του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό και καλά έκανε. Αλλά δεν πρέπει να λειτουργεί ως αρχιδικαστής. Γίνεται και ο ίδιος μέρος του προβλήματος. Ήμασταν μια ανάσα πριν από το τέλος και θα μπορούσε με τη λήξη, αφού έχει διαπιστώσει κακώς κείμενα, να κουβεντιάσει με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για να δώσει λύσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα μήνα πριν τελειώσουν οι διοργανώσεις να υπάρχει τέτοιος κίνδυνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το αν θα πρέπει να παραιτηθεί ο Σταύρος Κοντονής, αν ξαναξεκινήσει το Κύπελλο: «Θα είναι το πιο φρόνιμο αν ξαναξεκινήσει το Κύπελλο, να παραιτηθεί ο κ. Κοντονής. Θα ήταν νομίζω αυτή η σωστή απόφαση, αλλά δεν θέλω να μπαίνω σε μια τέτοια διαδικασία. Δεν σχολιάζω προθέσεις, αλλά γεγονότα. Σε λίγο καιρό έχουμε εκλογές στην ΕΠΟ, οπότε γιατί να γίνεται αυτό; Γνωρίζουμε τα προβλήματα και μπορούμε να κάνουμε κανόνες. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν πρέπει να είναι ο διαχειριστής, αλλά να βλέπει αν εφαρμόζονται αυτοί οι κανόνες. Έτσι, δεν νομίζω αν έχει σημασία ποιος θα είναι ο πρόεδρος».

Διαβάστε ακόμη...