Σεσημασμένος… γκάνγκστερ!

Από sdna.gr: Αθόρυβα, μέσα στην αμφισβήτηση και σε μία προβληματική σεζόν ο Στέφανος Αθανασιάδης έφτασε για 5η συνεχόμενη χρονιά σε διψήφιο αριθμό γκολ στην Super League, κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή του Ντέμη Νικολαΐδη!
Πηγή: sdna.gr
Σεσημασμένος… γκάνγκστερ!

Η πρώτη του μεγάλη μπάζα ήταν ένα εικοσάρικο κι όχι δεν ήταν από τα κάλαντα, αλλά από την δουλειά του ως ball-boy στην «Τούμπα» μπροστά στην θύρα των φιλοξενουμένων σε ένα τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή!

Όπως όλοι οι μεγάλοι «φονιάδες» είχε κι αυτός παρατσούκλι. «Μαύρο» τον βάφτισε ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου, ο άνθρωπος που ξεχώρισε την εκτελεστική του δεινότητα στους μικρούς και πρότεινε στην διοίκηση να γίνει επαγγελματίας «εκτελεστής».

Το σώμα του είναι ανεξίτηλα σημαδεμένο με... κιλά από μελάνι και όταν δεν είναι κυνηγός εντός αγωνιστικού χώρου, μεταμφιέζεται σε κυνηγό θηραμάτων.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι μία ζωή καταζητούμενος.

Καταζητούμενος από τις αντίπαλες άμυνες για τις οποίες αποτελεί φόβο και τρόμο. Καταζητούμενος από τους οπαδούς της ίδιας του της ομάδας για τους οποίους είναι πάντα από τους πρώτους που φταίει. Καταζητούμενος από όσους δεν ανέχονται ή δεν μπορούν να δεχθούν ότι εκτός από την δουλειά, υπάρχει και προσωπική ζωή, διασκέδαση, lifestyle, καλοπέραση.

Δεν άλλαξε ποτέ τον σωματότυπο του. Δεν γέμισε μύες, δεν «φούσκωσε», δεν βελτίωσε την έκρηξη, την ταχύτητα ή την αλτικότητα του. Δεν έμαθε να σουτάρει εκτός περιοχής μηδέ να ντριμπλάρει. Δεν βελτίωσε το ηγετικό του προφίλ, ούτε βγήκε μπροστά (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) σε περιόδους κρίσεων. Δεν έχει σκοράρει ποτέ με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας. Δεν βρήκε δίχτυα φέτος στην Ευρώπη.

Ρευστοποίησε την προσφορά του στον μοναδικό σύλλογο που αγωνίστηκε με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που για κάποιους αποτελεί ποινικό αδίκημα και αντί να κρύβεται στο σπίτι του, δεν έχει πρόβλημα να δημοσιοποιήσει την σχέση του, τις παρέες του, τις εξόδους του, τις συνήθειες του.

Πολλά τα πατήματα για τους επικριτές του.

Ωστόσο, ένα πράγμα δεν άλλαξε ποτέ. Η ερωτική του σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Με τα δύο γκολ που πέτυχε στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό, ο Κλάους έφτασε τα 10 στην φετινή Super League (σε 19 παιχνίδια), κάτι που σημαίνει ότι ο επιθετικός του ΠΑΟΚ φτάνει σε διψήφιο αριθμό γκολ στο πρωτάθλημα για 5η συνεχόμενη σεζόν!

Πόσο εύκολο / σημαντικό είναι αυτό; Για να βρει κανείς κάτι ανάλογο, πρέπει να γυρίσει πίσω το ρολόι στην εποχή του Ντέμη Νικολαΐδη που το έκανε ανελλιπώς για 9 χρόνια (από την σεζόν 1994-95 ως το 2002-03) και του Κριστόφ Βαζέχα*! Σε άλλον αιώνα δηλαδή!

​Ποιό είναι το οξύμωρο της υπόθεσης; Πως οι αριθμοί λένε ότι ο Κλάους κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, σε μία χρονιά που όλοι πιστεύουν ότι δεν... βλέπεται! Μιλάμε για μία σεζόν που ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο και τον πιο σοβαρό τραυματισμό στην καριέρα του (κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του) στο πρώτο φιλικό της χρονιάς και η οποία συνεχίστηκε με μία ακόμα θλάση.

Μιλάμε για μία σεζόν στην οποία ο συναγωνισμός στην γραμμή κρούσης με την έλευση του Μπερμπάτοφ και την ημιάγρια κατάσταση του Μακ είναι πιο ζόρικος από ποτέ. Μιλάμε για μία σεζόν, όπου οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ ταΐζονται λιγότερο από ποτέ με έτοιμες πάσες!

Κι όμως τα φετινά νούμερα του Κλάους στο πρωτάθλημα είναι εκπληκτικά! Είναι μακράν του δεύτερου ο πιο εύστοχος παίκτης της Super League, αφού για αυτά τα γκολ χρειάστηκε μόλις 27 τελικές προσπάθειες! Από αυτές τις 27 τελικές, οι 21 ήταν on target, ποσοστό σπάνιο για επιθετικό!

Σκοράρει ένα γκολ ανά 139 λεπτά συμμετοχής, κάτι που τον φέρνει στην τρίτη θέση πίσω από τον Φορτούνη (των 7 εύστοχων πέναλτι) που σκοράρει μία φορά ανά 102 λεπτά και τον φευγάτο Απόστολο Γιάννου (ένα γκολ ανά 131 λεπτά) και χρειάζεται τρία ακόμα «τεμάχια» για να φτάσει τα 100 γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ, πριν καν κλείσει τα 28 του χρόνια!

Το moto του ΠΑΟΚ είναι το: μία πόλη, μία ομάδα. Δίπλα σε αυτές τις λέξεις, ο Στέφανος Αθανασιάδης μπορεί να προσθέσει μερικές δικές του λέξεις που περιγράφουν την σχέση του με αυτόν. Μία πόλη, μία ομάδα, ένας παίκτης, μία θέση, μία αποστολή. Το γκολ...

* Ακριβώς το ίδιο επίτευγμα (διψήφιο αριθμό γκολ στο πρωτάθλημα επί 5 σερί σεζόν) έχει και ο Κώστας Μήτρογλου, μόνο που ο Έλληνας επιθετικός συμπλήρωσε την πέμπτη του συνεχόμενη σεζόν με 10+ γκολ φέτος στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας

Διαβάστε ακόμη...