Ο Μάρτενς αποχωρεί από την ενεργό δράση

Από gazzetta.gr: Στον ΠΑΟΚ κόστισε, μόλις πριν λίγους μήνες, κοντά στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ και τώρα κάνει προπονήσεις με τις ακαδημίες της ΑΖ, ένα βήμα πριν πει «αντίο» στο ποδόσφαιρο.
Πηγή: gazzetta.gr
Ο Μάρτενς αποχωρεί από την ενεργό δράση

Ο Μάαρτεν Μάρτενς, προϊόν των ακαδημιών της Αντερλεχτ για τον οποίο ο Λουίς Φαν Γκάαλ είχε πει ότι δεν έχει το σώμα για να παίξει ποδόσφαιρο, προπονείται εδώ και μερικούς μήνες στις ακαδημίες της ΑΖ Αλκμάαρ, ομάδα με την οποία αγωνίστηκε 7,5 χρόνια απ' όπου τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2014.

Ο Βέλγος από το καλοκαίρι όταν και έλυσε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ είναι χωρίς ομάδα και προφανώς θα μείνει χωρίς ομάδα, δικαιώνοντας τον Φαν Γκάαλ, ο οποίος όταν τον είδε, κατά τη διάρκεια αποθεραπείας από έναν σοβαρό τραυματισμό στους χιαστούς, δίχως ρούχα στα αποδυτήρια του είπε «το σώμα σου δεν είναι για να κάνεις αθλητισμό».

Εκείνη η ατάκα του Ολλανδού προπονητή αποδείχθηκε μισή αλήθεια και μισό ψέμα, γιατί ο Μάαρτενς έκανε καριέρα και κυρίως είδε τον τραπεζικό λογαριασμό του να γεμίζει με πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Μόνον ο ΠΑΟΚ για την περίπτωση του δαπάνησε πάνω από ένα εκατομμύριο στον έναν χρόνο που έμεινε στην Τούμπα. Για να τον αποκτήσει από την ΑΖ πλήρωσε 250.000 ευρώ, κοντά στις 750.000 ευρώ ήταν το ετήσιο «βασιλικό» συμβόλαιο του, ενώ για να το λύσει, τον περασμένο Ιούλιο, χρειάστηκε ένα πολύ σεβαστό ποσό πάνω από 250.000 ευρώ!

Ήταν και παραμένει να είναι μια από τις χειρότερες μεταγραφικές επιλογές του ΠΑΟΚ στην εποχή Σαββίδη, ένας ποδοσφαιριστής που δεν πρόσφερε σχεδόν τίποτα, αλλά πληρώθηκε αδρά από τον ιδιοκτήτη του «Δικεφάλου».

 

Διαβάστε ακόμη...