Στραβοπάτησε στην… Τούμπα

Η ομάδα αντί να παίξει μέτρια και να κερδίσει ώστε να γκρινιάζουμε, έπαιξε καλά και στραβοπάτησε...
Olivares
Στραβοπάτησε στην… Τούμπα

Στο μικροσκόπιο του Olivares:

Χαλκιάς: Συνέχισε τις αργόμισθες εμφανίσεις του καθώς σε μιάμιση ώρα αγώνα χρειάστηκε να δράσει μόνο μια φορά στο 44' αποκρούοντας με τα πόδια το σουτ του Ρινκόν. Προτείνω να βγάλει μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών και να πληρώνεται με την απόκρουση καθώς όταν έχει η ομάδα τέτοια συνολική αμυντική λειτουργία μπορούμε να κρατάμε το παθητικό στο μηδέν ακόμα και με καρέκλα στο τέρμα. Στο 10' είχε ένα καλό βολέ που παραλίγο να βγάλει τετ-α-τετ τον Vierinha αλλά βγήκε και μπλόκαρε η Μαρία Κάλατς. Στο 53' ο Παβίσεβιτς, που ερωτοτροπούσε με την αποβολή από το 1' όταν κιτρινίστηκε διότι έκοψε ένα σορλενικό κομμάτι, έβγαλε μια μπαλιά από πλάγια δεξιά για τον δημοσιογραφικό μεταγραφικό μας στόχο την οποία μπλόκαρε εύκολα ο Κώστας, αφού είχε πιει μονορούφι πρώτα ένα ποτήρι με καλγκόν για να μην σκουριάζουν οι κλειδώσεις του από την αδράνεια.

Αραμπατζής: Βρίσκεται σε διαπιστωμένη άνοδο καθώς πραγματοποίησε και πάλι θετική εμφάνιση. Δεν απειλήθηκε από τον κυρ-Μέντιο που ήταν από τα ατού της αγαπούλας ενώ ανέβαινε συχνά για την υπερφόρτωση από τα δεξιά κάνοντας σωστά γεμίσματα στην περιοχή του Λέλεκατς. Στο 16' έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Vierinha, με τον οποίο δείχνει να συνεργάζεται πια καλά όταν παίζει δεξιά ο Γκιμαραεσιανός, και έβγαλε καλή σέντρα που έδιωξε δύσκολα ο δίφυλλος Ντουλαπάο. Στο 25' η φάση επαναλήφθηκε με μόνη διαφορά ότι το βραζιλιάνικο κτηνώδες έπιπλο έδιωξε αυτή τη φορά σε κόρνερ. Στο 51' προτιμήθηκε και πάλι από τον Vierinha στην αντεπίθεση αλλά η συρτή σέντρα του διώχτηκε αυτή τη φορά από τον αρτοποιό. Στο διάστημα από το 46' ως το 66' η ομάδα έπαιξε το πιο παραγωγικό της ποδόσφαιρο φέτος γιατί ο Σερραίος έβγαινε συνεχώς από δεξιά ως έξτρα παίκτης και απορυθμιζόταν έτσι η συνοχή των Αργοναυτών.

Lino: Ξεκίνησε με μια κλασσική πατάτα στο 9' όταν μόνος του έχασε τη μπάλα και ο Ον-ουά-τσι πέρασε τον Contreras και έδωσε στον Ντουκρόκ ο οποίος σούταρε πάνω στον Cirillo.
Στο 14' είχε μια κακή σέντρα σε εκτέλεση φάουλ αλλά όσο περνούσε η ώρα και κατάλαβε ότι δεν απειλείται από τον Ντου στις κροκ ο οποίος μόνο κατά συνθήκη έπαιζε δεξιά άρχισε να ανεβαίνει περνώντας τον ασβέστη της σέντρας. Στο 21΄ και μετά από ωραίο συνδυασμό του Canario με τον Sorlin πήρε τη μπάλα από το γάλλο και έβγαλε καλή σέντρα η οποία κόπηκε και πάλι από τον Επιπλάο. Στο 27' έπιασε ένα μακρινό σουτ το οποίο πέρασε άουτ και στο 55' τσίμπησε κίτρινη για χέρι. Στο δεύτερο μέρος, όπου αγωνιζόταν πολύ πιο μπροστά ήταν θετικός και πάτησε περιοχή στο 62' στην παράλληλη σέντρα του Παπάζογλου την οποία σπρίνταρε για να προλάβει και με τη φόρα που ερχόταν εξαπέλυσε πολύ δυνατό αριστερό το οποίο χτύπησε στο εξωτερικό μέρος του δεξιού κάθετου δοκαριού και έφυγε άουτ. Στο 64' πλαγιοκόπησε και πάλι και έβγαλε εξαιρετική σέντρα για το κεφάλι του Παπάζογλου που έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στο δοκάρι σε φάση που συμμετείχε ο Βραζιλιάνος που μένει ελεύθερος να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του σε 18 μέρες. Εκτέλεσε όλα τα κόρνερ από τα αριστερά κλέβοντας και πόντους αλλά χωρίς επιτυχία ενώ στο 77' θα μπορούσε να πάει νωρίτερα για ντους σε άγαρμπο φάουλ που έκανε.

Contreras: Πραγματοποίησε καλή εμφάνιση καθώς ήταν σταθερότατος σε όλες τις επεμβάσεις του με εξαίρεση τη φάση του 44'όπου η μπάλα χτυπάει πρώτα πάνω του στην πάσα του dick rock (sic) και στη συνέχεια ο Όνου βγαίνει μόνος του για αυτό και ο κονδοράκος πέφτει στα πόδια του και κάνει τάκλιν κόβοντας τον, αλλά τροφοδοτεί με την απόκρουση τον Ρινκόν ο οποίος σουτάρει στα πόδια του Χαλκιά. Από εκεί και πέρα έκλεισε σωστά τους χώρους σε όλες τις φάσεις κατευθύνοντας κατάλληλα τη ζώνη όπως στο 37' όπου με το σώμα έκλεισε σωστά το φορ για να μπλοκάρει ο Χαλκιάς. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την άμυνα πιο ψηλά στο πρώτο εικοσάλεπτο και έδειξε για πρώτη φορά να έχει βρει κατάλληλο κώδικα συνεννόησης με τον sexy Bruno. Ανεβαίνει συνέχεια σε απόδοση όσο παίρνει τα παιγνίδια που του έλειπαν και αρχίζει να πλησιάζει τα περσινά στάνταρτ τα οποία και μπορεί να επαναλάβει, αν όχι να ξεπεράσει, αφού έχει φέτος μπροστά του δύο σπουδαία αμυντικά χαφ με σταθερή ανασταλτική συνεισφορά.

Cirillo: Η απόδοση του κυμάνθηκε σε θετικότατα επίπεδα καθώς απέφυγε ολιγωρίες ή λανθασμένες τοποθετήσεις και καθάρισε όλες τις μπαλιές στο χώρο ευθύνης του. Στο 9' έκλεισε σωστά το χώρο κοντράροντας το σουτ του kid rock ενώ στο 39΄πρόλαβε και έκοψε εξαιρετικά τον παλιό παίκτη του Ιωνικού και της Juventus που λένε ότι θέλουμε. Στο 48' έβγαλε πονηρή ψηλοκρεμαστή λόμπα που βρήκε στο πίσω μέρος της οριζόντιας δοκού προκαλώντας τα συγχαρητήρια και τα χαμόγελα της άχαρης Κάλας, ενώ στο 50' έβγαλε με νέα εξαιρετική μπαλιά τετ-α-τετ τον Παπάζογλου που μέχρι να σκεφτεί τι θα κάνει αστόχησε. Στο 78' σε κεφαλιά πάσα του Ρίνγκο έκλεισε σωστά με το σώμα του τον Σταφίδα επιτρέποντας στο Χαλκιά να βγει και να μπλοκάρει. Σε γενικές γραμμές διάβασε σωστά τις φάσεις και δεν επέτρεψε σοβαρούς κινδύνους από το φορ ενώ και οι προσπάθειες του να κάνει παιγνίδι από πίσω ώστε να υπερβεί τον συνωστισμό στον άξονα ήταν κατά κανόνα επιτυχείς.

Vitolo: Διένυσε και πάλι διψήφια χιλιόμετρα καθώς ήταν πανταχού παρών ανασταλτικά μην επιτρέποντας επιθετική ανάπτυξη από τον άξονα, ενώ είχε σωστές και γρήγορες μεταβιβάσεις που επέτρεπαν να ξεδιπλώνεται η ομάδα ομαλά στο transition. Ακόμα και στα τελευταία λεπτά του αγώνα σπρίνταρε για να κλείνει χώρους χωρίς να αγκομαχά καθόλου και δίνοντας την εντύπωση ότι θα μπορούσε να παίξει με την ίδια ένταση άλλο ένα ημίχρονο. Στο 24' πρόλαβε τη μπάλα οριακά πριν βγει πλάγιο και τροφοδότησε με τη μία τον Vierinha του οποίου η σέντρα αποκρούστηκε ενώ στο 62' βγάζει ωραία κάθετη στον Παπάζογλου που γύρισε τη σέντρα στο δοκάρι του Ντορβαλίνο. Τα γρήγορα πόδια του και το χαμηλό κέντρο βάρους του σε συνδυασμό με τα ανεξάντλητα επίπεδα αντοχών του επιτρέπουν να καλύπτει μια μεγάλη ακτίνα μέτρων με την κίνηση του στο χώρο και στην άμυνα και στην επίθεση στην οποία σταδιακά συμμετέχει όλο και περισσότερο. Αν αναλογιστούμε ότι άργησε η άφιξη του και ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και το ότι κούμπωσε στο κέντρο σχετικά πρόσφατα με τον Garcia, τότε καταλαβαίνουμε πως όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο θα δένει η μεσαία γραμμή με αποκορύφωμα την ένταξη του Cristiano στα αριστερά όπου αναμένεται να βγαίνουν πια δίπατα γούστα από τα φτερά και τον άξονα.

Garcia: Ήταν και πάλι αρκετά καλός σε έναν αγώνα όπου πήρε περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες στην ανάπτυξη χωρίς να αμελήσει να είναι και πάλι το κλασσικό συνώνυμο αμυντικής σταθερότητας. Η ομάδα κέρδισε τον νευραλγικό χώρο του κέντρου χάρη στην αγέρωχη παρουσία του την οποία πλαισίωνε με τις κατά μέτωπο επελάσεις του από τον άξονα και τις σωστές μεταβιβάσεις του όπου και διακρίθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε. Στο 18' βγάζει για άλλο έναν αγώνα εξαιρετική λόμπα για το κεφάλι του Παπάζογλου που στέλνει τη μπάλα άουτ ενώ στο 21΄παίζει ωραία το 1-2 με το γάλλο τραβώντας παίκτες στον άξονα και ανοίγοντας χώρο στον Lino που σέντραρε άουτ. Στο πρώτο εντυπωσιακό εικοσάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου στεκόταν πάνω από το ημικύκλιο της σέντρας ασκώντας πίεση ψηλά και σπάζοντας συνεχώς τη μπάλα πότε αριστερά στον Lino, και πότε δεξιά στους Αραμπατζή-Vierinha συντελώντας στο εντυπωσιακό 11-1 στις τελικές προσπάθειες. Στο 91' στην τελευταία φάση του ματς μετά τη σέντρα του Ivic η απόκρουση του άρτου του έστρωσε τη μπάλα προσφέροντας του και χώρο για να προχωρήσει αλλά προτίμησε να πιάσει με τη μία το σουτ που έφυγε απελπιστικά ψηλά. Είναι απαραίτητο να κληθούν και αυτός και ο Ivic για χριστουγεννιάτικη μονοετή ανανέωση πριν αποκτήσουν διάφοροι περίεργες ορέξεις.

Ivic: Κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα χωρίς να είναι αρνητικός αλλά και χωρίς να καταφέρει να βγάλει την ενέργεια που θα έκανε τη διαφορά στον αγώνα. Στο 14' βρέθηκε σε καλό σημείο στην περιοχή αλλά έχασε την κεφαλιά από τον Σουγκλάκο ενώ στο 23' σε αντεπίθεση τρεις με τρεις έβγαλε κακή πάσα στον Vierinha χαραμίζοντας το πλεονέκτημα. Στο 49' έπιασε με υπερένταση την κεφαλιά στο κόρνερ του Vierinha στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ στο 52' πέρασε την κάθετη τρύπα στο Vierinha στο πέναλτι ο οποίος κοντραρίστηκε αρχικά για να σουτάρει άουτ στη συνέχεια μετά την πάσα του Sorlin στη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς. Η πολυκοσμία στον άξονα ήταν η αιτία που δεν έβρισκε χώρους να κινηθεί αλλά δε μπόρεσε και ο ίδιος να ανοίξει το στρείδι με κατά μέτωπο διεισδύσεις ή με σουτ. Στο εντυπωσιακό εικοσάλεπτο της επανάληψης ήταν πάντα μέσα στις φάσεις και στο πεδίο βολής αλλά η μπάλα δεν έφτασε ποτέ σε αυτόν στην τελική προσπάθεια παρότι καραδοκούσε συνεχώς.

Sorlin: Ήταν για άλλη μια φορά φέτος μέτριος αλλά τουλάχιστον πολύ καλύτερος από προηγούμενες εμφανίσεις του. Στο 1' δέχτηκε σκληρό φάουλ σε ένα παιγνίδι που οι φίλτατοι γηπεδούχοφιλοξενούμενοι δεν τσιγκουνεύτηκαν την κλωτσιά. Στο 21' είχε καλή συνεργασία με τον Garcia αλλά έμενε συνέχεια εκτός θέσης στα αριστερά για αυτό και ο Δον έδωσε εντολή στο 25' να αλλάξουν πλευρές με τον Vierinha. Στο 33' χτύπησε ωραία ένα κόρνερ αναγκάζοντας τον Ουγκ-Λάο να διώξει με δυσκολία προ του Παπάζογλου ενώ στο 41' τσίμπησε και πάλι μια κάρτα από τον τύπο που αγαπάει να χειροκροτεί. Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε και πάλι αριστερά αλλά συνέκλινε κλασσικά στον άξονα αφήνοντας τη γραμμή για τις μπούκες στον Lino. Στο 52' έκανε τα πάντα τέλεια όταν μετά την απομάκρυνση της μπάλας προ του Vierinha έσκασε μια ωραία προσποίηση στον Οικονόμου και έβγαλε σιδερωμένη μπαλιά στο χόρτο στον Vierinha ο οποίος του στέρησε την ασσίστ με το κακό τελείωμα. Στο 66' κατέβασε ωραία τη μπάλα και έβγαλε αμέσως σέντρα στο πέναλτι για τον επερχόμενο Vierinha ο οποίος σούταρε πάνω στην κίνηση ψηλά άουτ. Αντικαταστάθηκε δίκαια για να διεκδικήσει η ομάδα ισόποση ανάπτυξη από τα άκρα γεγονός που δεν είχε και ούτε μπορεί να έχει όταν αγωνίζεται εκείνος ως έξω αριστερά σε μια θέση που ξέρουν και οι πέτρες ότι δεν μπορεί να παίξει αλλά ελλείψει άλλων λύσεων κάνει την ανάγκη φιλότιμο.

Vieirinha: Ήταν για ακόμα μια φορά αεικίνητος και ωραίος αλλά αυτή τη φορά έγινε και μοιραίος. Αγωνίστηκε στα δεξιά στο μεγαλύτερο διάστημα, εκτός από ένα εικοσάλεπτο στο πρώτο μέρος όπου είχε περάσει αριστερά, αλλά στην ουσία συνέκλινε στην περιοχή αρκετές φορές προσπαθώντας να πλαισιώσει το φορ καθώς απολαμβάνει δίκαια πλήρη ελευθερία κινήσεων από το μηχανικό. Ξεκίνησε με ένα εξαιρετικό σουτ στο 3' με το αριστερό το οποίο εκτινάχτηκε και έδιωξε πρώτα για να μπλοκάρει αργότερα ο πρώην υπάλληλος του Berlusconi. Στο 16' και στο 25' συνεργάστηκε ωραία με τον Αραμπατζή αλλά οι σέντρες του Σερραίου δεν πέρασαν ενώ στο 20' έπιασε και πάλι σουτ με το αριστερό το οποίο κοντραρίστηκε σε κόρνερ. Στο 29' προχώρησε και έπιασε πολύ καλό σουτ με το δεξί που ανάγκασε τον υπέργηρο σε δύσκολη απόκρουση της οποίας την επαναφορά δεν πρόλαβε ο Παπάζογλου. Στο 52' έχασε ένα γκολ που θα τον στοιχειώνει για αρκετό καιρό στην πάσα του Σορλέν καθώς με όλη την άμυνα και το γέρο εξουδετερωμένους από τη σούταρε άουτ μόνος του από τη μικρή περιοχή. Στο 64' στο δοκάρι του Παπάζογλου αιφνιδιάζεται και η μπάλα χτυπάει πάνω του και χάνει έτσι την ευκαιρία να σκοράρει με ρημπάουντ ενώ στο 66' μπαίνει με τη μία στη φάση στη σέντρα του Sorlin αλλά σουτάρει άουτ. Όσο περνούσε η ώρα και η μπάλα δεν έμπαινε εκνευριζόταν όλο και περισσότερο γεγονός που πρέπει να διορθώσει για να παραμένει εκτελεστικά νηφάλιος.

Παπάζογλου: Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ότι χάνει κάποια γκολ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ταχύτητα στη σκέψη και την εκτέλεση πράγμα που είναι απαραίτητο για το φορ. Στο 18' πιάνει την κεφαλιά άουτ στη λόμπα του Garcia αλλά στο 29' στο σουτ του Vierinha αργεί να μπει στην επαναφορά γιατί δεν παρακολουθεί τη φάση οπλισμένος για να εκτελέσει ακαριαία με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να σκοράρει στο ρημπάουντ. Στο 31' πάει να κάνει μια κατά μέτωπο προσπάθεια η οποία ανακόπτεται εύκολα ενώ στο 33' τον προλαβαίνει και πάλι ο ντουλάπας ο οποίος του κέρδισε τις περισσότερες κεφαλιές. Στο 50' από τη λόμπα του Cirillo βγαίνει μόνος του αλλά και πάλι σκέφτεται τι να κάνει και περνάει τη μπάλα πάνω από τον παππού στέλνοντας την άουτ. Τα ίδια που έγραφα πέρσι για τον Μπάκα ισχύουν και για αυτόν. Όταν εκτελεί ακαριαία και ενστικτωδώς όπως στην κεφαλιά του στο 64' στο δοκάρι στη σέντρα του Lino τότε βρίσκει εστία. Όταν σκέφτεται τι να κάνει ή έχει χρόνο πελαγώνει, μπερδεύεται και τα χάνει μόνος του για αυτό πρέπει να δουλέψει με έμφαση στα απευθείας τελειώματα των φάσεων.

Κουτσιανικούλης: Μπήκε για ένα εικοσάλεπτο στο τέλος και ήταν περισσότερο ορεξάτος, δραστήριος και τακτικά σωστός από άλλες φορές χωρίς όμως και πάλι να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο. Αγωνίστηκε στα αριστερά όπου πάταγε εμφανώς καλύτερα αλλά αν εξαιρέσεις τη φάση στο 83' όπου ξεκίνησε μπούκα και πέρασε έναν αλλά κόπηκε εύκολα από το φούρναρη και ένα κλέψιμο του στο Λάκη στο 90' που το χρέωσε φάουλ η κόμισσα της Κέρκυρας δε κατόρθωσε να γίνει απειλητικός και να βρεθεί σε σημείο βολής.

Santos: Η ομάδα επέδειξε βελτιωμένη αμυντική λειτουργία και κυριάρχησε στο κέντρο παράγοντας τις περισσότερες ευκαιρίες της σε όλο το πρωτάθλημα. Το 4-2-3-1 μοιάζει να έχει αφομοιωθεί από τους παίκτες τακτικά και αυτό είναι από τα πράγματα που πιστώνονται στον ιππότη Φερνάντο τον οποίο ερωτεύεται η θαυμαστή μπαλωματού στο έργο του Λόρκα. Η ομάδα πίεσε ψηλά και είχε καλές επιστροφές όταν έχανε τη μπάλα δείχνοντας ότι είχε διαβάσει καλά το παιγνίδι του αντιπάλου. Διατήρησε την κατοχή και είχε καλή κυκλοφορία παίζοντας για πρώτη φορά φέτος ποδόσφαιρο κυριαρχίας κρατώντας το καφέ μπουφάν κουμπωμένο ως τα αυτιά. Το πρόβλημα με την αριστερή πλευρά παραμένει άλυτο και καλείται πια να δώσει τη λύση μια επιλογή την οποία μοιράζεται από κοινού με τον Σέργιο και τη χρειάζεται η ομάδα για να ισορροπήσει αναπτυξιακά και να μην περπατάει σακάτικα μόνο από τη μία πλευρά. Χρησιμοποίησε μόνο τη μία αλλαγή ρίχνοντας την επένδυση στα αριστερά γιατί είχε τέσσερις αμυντικούς στον πάγκο και τον Αμπουμπακάρι και ξέρει ότι κανένας από τους αναπληρωματικούς που έχει στη διάθεση του δεν είναι καλύτερος ή ισάξιος κάποιου βασικού για αυτό και δεν στηρίζεται στον πάγκο του. Με την επιστροφή των Zlatan, Filomeno, Φωτάκη και την ενσωμάτωση του Cristiano και ενός ακόμα παίκτη η αγωνία για το τι ψαρικά θα μαγειρέψει κορυφώνεται.

Dr.Evil: Ο αντίπαλος του Austin Powers απέφυγε το σοβαρό λάθος και διακρίθηκε και πάλι για τη σχολαστικότητα του στις εκτελέσεις φάουλ όπου έπαιρνε τις συνήθεις πόζες του στα κοντινά της κάμερας για να τον καμαρώνει η Κέρκυρα με το respect στον ώμο. Θα μπορούσε να αποβάλλει και τον Παβίσεβιτς σε 2 περιπτώσεις που είχε κάρτα με την καλημέρα αλλά και τον Lino που είχε κίτρινη και έκανε άγαρμπο φάουλ. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο έσπευσε να δώσει κάποια φαουλάκια σε διεκδικήσεις της μπάλας υπέρ του Μάκη με αποκορύφωμα τη φάση του κολλάω τα τελευταία ένσημα Λάκη με τον συνονόματο του Βασίλη.

Λαός: Η ομάδα έπαιζε εντός και βάλε γιατί πέρα από την παρουσία των 10.000 τρελαμένων έπαιρνε και συνεχόμενο παλμό από μια κερκίδα που είχε όρεξη και φωνή μεγαλύτερη και από αυτή που παρουσιάζεται στην Τούμπα. Όμως στο τελευταίο εικοσάλεπτο που η ομάδα ξεθύμανε ο λαός, μαντεύοντας το επερχόμενο αποτέλεσμα, δε μπόρεσε να την ενισχύσει ακόμα περισσότερο και να της δώσει το κάτι παραπάνω ψυχής με το οποίο έχει χαρίσει νίκες τόσες φορές.

Διαβάστε ακόμη...