Σκούπισε και τα έριξε κάτω από το χαλί (Π.Α.Ο.Κ. - αελ)

Για άλλη μια φορά η ομάδα εμφάνισε προβλήματα καθαριότητας ενός αγώνα και έκρυψε τα χάλια της κάτω από το χαλί.
Olivares
Σκούπισε και τα έριξε κάτω από το χαλί (Π.Α.Ο.Κ. - αελ)
Για άλλη μια φορά η ομάδα εμφάνισε προβλήματα καθαριότητας ενός αγώνα και έκρυψε τα χάλια της κάτω από το χαλί.

Τα σχόλια μου για την απόδοση των οδοκαθαριστών:

Χαλκιάς: Είναι ο πιο σταθερός παίκτης σε απόδοση σε αυτά τα δύο χρόνια που αγωνίζεται στην ομάδα καθώς δυσκολεύεσαι να βρεις κάποιο παιγνίδι όπου έκανε κακή εμφάνιση καθώς παραμένει κατά κανόνα ψύχραιμος και εμπνέει σιγουριά. Κερδίζει την αποβολή στην τρικλοποδιά που του βάζει ο Gaston Casas που πολύ με Donald έμοιαζε με τις γκαντεμιές που του έτυχαν με τον κολλητό του και την κόκκινη.

Ήταν εκεί στις δύο περιπτώσεις που χρειάστηκε σε όλο τον αγώνα αποκρούοντας πρώτα εξαιρετικά στη γωνία του στο 65' το δυνατό σουτ του Τοαμά και στη συνέχεια αφού παρουσίασε μια επιτυχημένη μίμηση του Μιχόπουλου με τη στραβοκλωτσιά στο 66' βγάζει στη γωνία του την κεφαλιά του Νταμπίζα από τη σέντρα που ακολούθησε το πλάγιο άουτ που παραχώρησε. Προβληματίζει αρκετά η ζώνη που παίζει η ομάδα φέτος στις στημένες φάσεις καθώς θυμίζει περισσότερο χαλαρές τιράντες και τα κέρινα ομοιώματα της Madame Tussauds γεγονός για το οποίο έχει μερίδιο ευθύνης καθώς οφείλει να την κατευθύνει.

Αραμπατζής: Πραγματοποίησε θετική εμφάνιση μια μέρα πριν τη χριστιανική εορτή του πλαγιοκοπώντας από δεξιά και αποφεύγοντας τις αμυντικές χοντράδες ή διαλείψεις. Στο 9' έκανε μόνος του κατεβασιά και σούταρε άουτ έξω από την περιοχή αλλά στο 23' μετά από τη ναπολιτάνικη βροντόγιομα σπεσιαλιτέ του Cirillo βρέθηκε εκτός θέσης στην κόντρα αναγκάζοντας τον κονδοράκο να βγει δεξιά για να τον καλύψει και να κάνει φάουλ κοντά στη γραμμή της περιοχής.

Στο 63' ανέβηκε και έσκασε μια κοφτή ντρίμπλα στον Κατσιαρό που τη συνόδευσε με σέντρα στην περιοχή για το Ζλάταν που έδιωξε σε κόρνερ με το στήθος ο Χρήστος Ζάπας (μέγας ευεργέτης του Π.Α.Ο.Κ. που πρόσφερε 2,2 εκατομμύρια ευρώ με τη θητεία του σε ένα κότερο). Στο 72' έβγαλε και πάλι ωραία σέντρα για το κεφάλι του Παπάζογλου που χωρίς κόκκινο φουλάρι την έστειλε άουτ.

Lino: Συμμετείχε στη νέα καμπάνια της Συρτέξ όντας εξαιρετικά αθόρυβος. Δεν ανέβηκε για να πλαγιοκοπήσει ειδικά όσο παίζαμε με παίκτη παραπάνω αλλά αυτό οφείλεται και στην κακή κυκλοφορία της μπάλας στο κέντρο όπως δήλωσε ο άνθρωπος που ανακηρύχτηκε από τη FIFA ένατος προπονητής στο κόσμο το 2000. Βρέθηκε 2 φορές σε καλό σημείο για σέντρα πρώτα στο 31' όπου διάλεξε τη συρτή σέντρα-σουτ που πέρασε άουτ και ύστερά στο 43' όπου έβγαλε μια ημίψηλη στο πρώτο που έδιωξε εύκολα ο κυρ-Νίκος. Δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από την πλευρά του και έτσι απέφυγε τα αμυντικά λάθη, αλλά έβαλε υποψηφιότητα για διάδοχος του Uri Geller αυτοεξαφανιζόμενος από το κέντρο στο οποίο επανεμφανίστηκε στο 91' βγαίνοντας σε αντεπίθεση στην οποία σούταρε άουτ.

Contreras: Πραγματοποίησε άλλη μια ανεκτή εμφάνιση με κάποιους παροδικούς λόξιγκες κατά τους οποίους αναταράσσεται η άμυνα. Στο 23' για να καλύψει δεξιά καθώς η άμυνα δεν είχε ισορροπία τσίμπησε την κάρτα επιλέγοντας το επαγγελματικό φάουλ στον Σημίτη επιθετικό από το Τομπρούκ. Στο 30' έπαιζαν και πάλι το αγαπημένο τους παιγνίδι της αμπάριζας με τον Cirillo παραμένοντας εγκλωβισμένοι και ακίνητοι στην περιοχή μας σε στημένη φάση με αποτέλεσμα να πιάσει μονοφωνική κεφαλιά ο dub άουτ. Το ίδιο παιγνιδάκι το έπαιξαν και στο κόρνερ στο 68' όταν και πάλι ο κυρ-Νίκος πήρε κεφαλιά που έβγαλε ο Χαλκιάς. Η αδυναμία του στον αέρα γίνεται ακόμα πιο έκδηλη με τη ζώνη στις στημένες φάσεις αφού δεν έχει βρει ακόμα τον εαυτό του μετά τις καλοκαιρινές περιπέτειες. Θα περάσει σημαντική δοκιμασία στα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιγνίδια απέναντι σε ομάδες (Καβάλα, Τέλης) που βγαίνουν ταχύτατα στην κόντρα και πρέπει να είναι περισσότερο συγκεντρωμένος για να χαρεί τις γιορτές στη χώρα του Νερούδα.

Cirillo: Επανήλθε στα μέτρια παιγνίδια μετά την εξαιρετική του εμφάνιση με το 44. Είχε μαζέψει αρκετούς όλμους απόθεμα από τα προηγούμενα ματς και τους εκτόξευσε όλους μαζεμένους σε αυτό μαγειρεύοντας αυτά τα ιταλικά γεμιστά για την επίθεση που κατέληγαν στα σκουπίδια. Από μια τέτοια μπαλιά προέκυψε η κίτρινη του Contreras ενώ στο 30' κόλλησε και πάλι μπαίνοντας στο off στη στημένη φάση. Στο 45' βρέθηκε και πάλι σε λάθος σημείο μετά από σέντρα στον εβραίο φορ χάνοντας τον αλλά ευτυχώς για αυτόν μετά το κατέβασμα ο δικός τους Abu σούταρε άουτ. Στο 63' άρπαξε δίκαια μια κίτρινη γιατί πήρε ένα κομμάτι δέρμα του Τουάμα για ενθύμιο. Στο 74' ο Vierinha του έβγαλε σκαφτή μπαλιά και αυτός αφού είχε ξεμείνει στην επίθεση καθώς είχε προηγηθεί κόρνερ και απόκρουση έκανε ένα απελπιστικό σουτ που πέρασε εύλογα άουτ. Μια ομάδα που αγωνίζεται με παίκτη παραπάνω πιέζει φυσιολογικά πιο ψηλά για να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που προκύπτουν και αυτά τα παραπάνω μέτρα τα προσφέρουν πρώτοι από όλους οι σέντερ μπακ πράγμα που δεν έγινε λόγω μιας ευθυνοφοβίας και των δύο που αγωνίστηκαν εκεί.

Vitolo: Παρουσίασε και πάλι την κλασσική κολεξιόν του με τις αυστηρές γραμμές και τα πολλά τρεξίματα αλλά παραγωγικά ήταν δυσλειτουργικός. Έπαιξε μόνος του ως αμυντικό χαφ για αυτό και σπάνια περνούσε τη μεσαία γραμμή ενώ δεν ανέβασε και αυτός την ομάδα πιο ψηλά όταν βρεθήκαμε με παίκτη παραπάνω. Κέρδισε τις περισσότερες μάχες στο χώρο ευθύνης του αλλά στο δεύτερο ημίχρονο εκνευρίστηκε αρκετές φορές πράγμα που συνηθίζει και πρέπει να κοπεί με αποτέλεσμα να μεταφέρει μια νευρικότητα σε όλη τη λειτουργία της ομάδας. Είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη απέναντι σε οργανωμένη άμυνα αφού δεν έχει την πάσα αλλά δεν έβγαλε και τις περισσότερες φορές την ομάδα γρήγορα στην κόντρα σπάζοντας τη μπάλα στα πλάγια. Η κακή κυκλοφορία της μπάλας στο κέντρο χρεώνεται και σε αυτόν αφού δεν κινείται σωστά χωρίς τη μπάλα για να προσφέρει στήριγμα όταν η ομάδα την έχει στην κατοχή της. Στο 84' σε μια παρατεταμένη ολιγωρία της άμυνας έδιωξε τη μπάλα μέσα από την περιοχή με επιπόλαιο τρόπο με αποτέλεσμα να πιάσει μόνος του ο Τουμέρ σουτ έξω από την περιοχή άουτ.

Φωτάκης: Ξεκίνησε και πάλι βασικός για να αντικατασταθεί στο 67' από τον Παπάζογλου όταν γυρίσαμε σε 4-4-2 βάσει του μνημονίου ενεργειών. Κυμάνθηκε και πάλι στη μετριότητα παρότι είχε διάθεση να διακριθεί απέναντι στην παλιά του ομάδα. Στο 8' έβγαλε ένα καλό κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι αλλά δε σηκώθηκε κανείς ενώ στο 15' έκλεψε μετά από πίεση του την μπάλα έξω από την περιοχή και κέρδισε φάουλ που πήγε άκλαυτο. Στο 42' έκανε ένα καλό μπάσιμο συγκλίνοντας από δεξιά και πιάνοντας σουτ το οποίο βρήκε πάνω στον Ζλάταν και κατέληξε άουτ. Στο 57' έβγαλε μια καλή σέντρα για φυσιολογικό ανάστημα επιθετικού αλλά ο Κουτσιανικούλης μπόρεσε ίσα-ίσα και με υπερένταση να πιάσει την κεφαλιά άουτ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του μοιάζει να είναι ότι δεν μπορεί να καταλάβει που οφείλει να βρίσκεται τακτικά στο γήπεδο. Δεν εκμεταλλεύεται το προσόν του με το καλό του σουτ μαζεύοντας κάποιο ρημπάουντ μετά από απόκρουση και σουτάροντας έξω από την περιοχή που ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο αποκτήθηκε. Τα αρκετά νεκρά διαστήματα που έχει μέσα στο παιγνίδι του χαρίζουν μέχρι στιγμής μια τηλεόραση για να παρακολουθήσει το μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Ivic: Πέρασε πρώτος σκόρερ του Π.Α.Ο.Κ. σε όλες τις διοργανώσεις με πέντε τέρματα σε δεκαεπτά συμμετοχές (όλα τα έχει πετύχει στην Τούμπα) αξιοποιώντας το πέναλτι στο 2' με το συρτό δεξί σουτ. Από εκεί και πέρα κινήθηκε και αυτός σε χλιαρά ιαματικά νερά παίζοντας αρκετές φορές πολύ πιο πίσω από όπου θα έπρεπε να βρίσκεται.

Στο 66' μοίρασε σωστά τη μπάλα στον Ζλάταν στην αντεπίθεση ο οποίος όμως σούταρε ψηλά άουτ ενώ στο 89' αποφάσισε να εκτελέσει απευθείας με το δεξί το φάουλ από πλάγια στέλνοντας τη μπάλα άουτ και ζητώντας συγγνώμη από τους συναθροιζόμενους παίκτες μας στην περιοχή που περίμεναν σέντρα.

Αρκετές φορές στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση όταν οι αντίπαλοι δεν είχαν καλή ισορροπία δεν μπόρεσε να βγάλει κάθετες μπαλιές στην πλάτη της άμυνας επιτελώντας μια λειτουργία που είναι στα βασικά καθήκοντα του, ενώ δεν πάτησε περιοχή για να προσφέρει στήριγμα στον φορ και δεν απείλησε με σουτ.

Vierinha: Ήταν για άλλο ένα παιγνίδι η όαση στην επιθετική ερημιά της ομάδας παρότι αγωνίστηκε και στα 90' στα αριστερά σε μια ανεξήγητη εμμονή του Δον να διατηρεί αυτόν και την καλοκαιρινή επιτυχία του Γκαγκάτση στις ανάποδες πλευρές από τις φυσικές του. Στο 2' κερδίζει τη μπάλα δυναμικά στην ωραία μπαλιά του Ζλάταν γιατί ήταν δυνατότερος όπως διευκρίνισε να δηλώσει μετά για να διαλύσει τις υποψίες για φάουλ και κερδίζει έξυπνα το πέναλτι από το Μοϊκάνι ρίχνοντας και μια θεαματική βουτιά από βατήρα ενός μέτρου.

Στο 13' ξεκινάει μια κούρσα τριάντα μέτρων από αριστερά στην οποία καταλήγει να βγάλει μια σέντρα που αποκρούεται ενώ ο Ζλάταν δεν κάνει κίνηση για να του δώσει στήριγμα. Στο 17' βγάζει μια καλή λόμπα για τον Ζλάταν ο οποίος μέσα στην περιοχή πέφτει για πέναλτι αντί να προσπαθήσει να σουτάρει. Στο 55' μπαίνει από τα αριστερά προκαλώντας απότομη αποβολή γαστρικού περιεχομένου από το στόμα στον Μπουκουβάλα αλλά η σέντρα του καταλήγει σε χλιαρή κορδελιά του Κουτσιανικούλη άουτ.

Στο 64' κατεβάζει τη μπάλα και σουτάρει αμέσως με το δεξί από τα αριστερά αλλά το σουτ κοντράρεται ενώ στο 73' προσφέρει ένα ψηλοκρεμαστό λουκούμι στον Cirillo στα πλάγια της περιοχής που το πετάει ο Ναπολιτάνος άουτ. Στο 80' μετά την πρώτη σέντρα του Παπάζογλου που αποκρούστηκε βγάζει νέα σέντρα για την οποία δε σηκώνεται ούτε ο Ζλάταν, ούτε κανείς με αποτέλεσμα να περάσει η μπάλα άουτ. Τον λυπάται η ψυχή σου να χαραμίζεται επιθετικά σε μια ομάδα που δεν του δίνει τις επαρκείς βοήθειες ενώ και η τοποθέτηση του αριστερά στον ασβέστη τον αδικεί και πρέπει να λήξει στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο με την απόκτηση καθαρόαιμου επιθετικογενούς αριστεροπόδαρου.

Κουτσιανικούλης: Μηδέν από μηδέν ίσον μηδέν και πάλι για τη μεγαλύτερη απογοήτευση της χρονιάς μέχρι στιγμής. Με ενάμισι εκατομμύριο ευρώ θα είχα αγοράσει 6000 ποστίς από 250 ευρώ το ένα σαν αυτά που φορούσα όταν έπαιζα και τρέλαιναν τον ορθόδοξο και θα είχαν πιάσει περισσότερο τόπο τα λεφτά. Είτε κινείται λανθασμένα στο χώρο, είτε ανακόπτεται εύκολα όταν πάει να παίξει ποδόσφαιρο αλάνας πράγμα που αδυνατεί να κάνει ακόμα περισσότερο στα δεξιά όπου αναγκάζεται να τριποδίζει κοντρολάροντας με το αριστερό και γίνεται εύκολη λεία για τα μπακ.

Στο 25' παίρνει τη μακρινή μεταβίβαση του Χαλκιά που του πετάει τη μπάλα με τα χέρια εκμεταλλευόμενος την περιστροφική δύναμη και μπαίνει στην περιοχή αλλά τα χοροπηδηχτά του κοντρόλ με το ανάποδο πόδι ανακόπτονται εύκολα σε κόρνερ από τον Κατσ(ι)αρό τον παλιό κριτή του «να η ευκαιρία». Στο 55' και στο 57' έπιασε δύο σχολικές κεφαλιές στις σέντρες που του έγιναν ενώ στο 69' στην αντεπίθεση καθυστερεί να δώσει τη μπάλα στον Ζλάταν που του υποδείκνυε που και πότε την ήθελε βγάζοντας τον οφσάιντ. Το ότι ο Μessi είναι αριστεροπόδαρος αλλά αγωνίζεται δεξιά δε σημαίνει ότι όλοι οι wannabeδες κλώνοι του πρέπει να κάνουν το ίδιο. Πρέπει να αποκτηθεί έμπειρος αριστερός εξτρέμ για βασικός σύντομα για να ισορροπήσει η ομάδα στις πλευρές, αλλά και για να τον βοηθήσει να καταλάβει πως παίζεται η θέση μιας που εξελίσσεται από κεφάλαιο σε παθητικό για την ομάδα.

Muslimovic: Ξεκίνησε ορεξάτος με διάθεση για μπάλα και έβγαλε την εξαιρετική μπαλιά τρύπα στην πλάτη της άμυνας στον Vierinha από όπου προήλθε το πέναλτι αλλά όσο περνούσε η ώρα η απόδοση του έπεφτε. Στο 17' προτίμησε να πέσει μέσα στην περιοχή αντί να σουτάρει σε μια τακτική που δεν αρέσει στην συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΟΚτσήδων που ξέρω. Από καλή θέση στα δεξιά έκανε λάθος γύρισμα στο 40' ενώ στο 50' πέρασε έναν έξω από την περιοχή, αλλά σούταρε ψηλά άουτ. Στο 63' δεν μπόρεσε να βγει πρώτος στη μπάλα και να πάρει την κεφαλιά στη σέντρα του Βιερίνια που έκοψε ο Zappa, ενώ άλλες δύο φορές στο 71' και στο 80' αδράνησε και πάλι να κινηθεί προς τις σέντρες που του έγιναν.

Στο 66' πήρε τη σωστή μπαλιά από τον Ivic και γύρισε το σώμα του για να σουτάρει και πάλι απελπιστικά άουτ. Στο 69΄περίμενε την πάσα από τον Μεσιανικούλη που δεν ήρθε ποτέ παρά τις υποδείξεις του και στο 79' σε αντεπίθεση έβγαλε ο ίδιος πολύ κακή μπαλιά. Στο 88' σε αντεπίθεση έφαγε ξύλο πρώτα από τον ευεργέτη αλλά κατάφερε να σταθεί όρθιος για να δεχτεί νέο φάουλ από τον κυρ-Νίκο λίγο έξω από την περιοχή. Επειδή δεν υπήρχε καλή τροφοδοσία από το κέντρο αποφάσισε να γυρίζει πάρα πολύ πίσω να πάρει τη μπάλα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παίκτης στην περιοχή πράγμα για το οποίο του την είπε ο μηχανικός στη συνέντευξη τύπου.

Παπάζογλου: Μπήκε στο 67' για να παίξουμε 4-4-2 σε ένα σύστημα που δε λειτουργεί με τίποτα με 2 βαριά και αργοτραμουντανάτα φορ. Στο 72' έπιασε μια κεφαλιά στη σέντρα του Αραμπατζή άουτ αλλά στο 77' τσάντισε πολύ κόσμο όταν αφού γύρισε ωραία το σώμα του και μπήκε στην περιοχή αντί να σουτάρει έβγαλε σέντρα στο πλάγιο άουτ. Στο 80' έβγαλε και πάλι σέντρα που δεν πρόλαβε ο Ζλάταν και παρότι προσπαθεί είναι φανερό ότι δεν βρίσκει ούτε πατήματα, ούτε το εύκολο γκολ και σε αναγκάζει να αφιερώσεις το υπάρχω του Καζαντζίδη με ερωτηματικό στον Filomeno.

Moon: Το σκούτερ μπήκε στο 82' για να αγωνιστεί και πάλι ως δεξί εξτρέμ και αφενός να προφυλάξει την ομάδα αμυντικά και αφετέρου να εκμεταλλευτεί το ένα και μονό προσόν που έχει, την ταχύτητα του βγαίνοντας στην κόντρα. Σε αυτό το διάστημα δεν είχε καμία θετική συμμετοχή στην έκβαση του αγώνα αφιερώνοντας μας το whole of the moon των Waterboys σε ένα δανεικό μηδενικό.

Savini: Αγωνίστηκε για δύο λεπτά ως αλλαγή καθυστέρησης σε μια σεζόν που εξελίσσεται αργόμισθα για αυτόν στην ομάδα.

Santos: Όσο δεν μπορεί να κερδίσει ντέρμπι με το ποκ, άλλο τόσο δεν μπορεί να χάσει από μικρότερο αντίπαλο σε μια εξίσωση όπου τελειώνει η μεταφυσική εκεί που κρέμεται το καφέ μπουφάν του. Έχει ευθύνη για την κακή εικόνα της ομάδας η οποία δεν εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο προβάδισμα που φυσιολογικά λύνει τα πόδια ενός γηπεδούχου ενώ δεν αξιοποίησε και το σαραντάλεπτο πλεονέκτημα με τον παίκτη παραπάνω. Δεν κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα πιο ψηλά και να την ηρεμήσει σταματώντας τις βεβιασμένες επιλογές και διορθώνοντας τη μετριότητα πράγμα που συχνά δεν το καταφέρνει με τις αλλαγές του αλλά σε αυτό το παιγνίδι είχε ακόμα λιγότερα ελαφρυντικά λόγω προβαδίσματος και αριθμητικής υπεροχής. Η ομάδα αντί να ανοίξει και να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους κινούμενη σωστά χωρίς τη μπάλα εγκλωβιζόταν σε ατομικές ενέργειες και φτωχές τελικές πάσες πράγμα που δεν άλλαξε και με το 4-4-2. Το εύρημα με τα εξτρέμ στις αντίθετες πλευρές δεν του βγαίνει και κακώς επιμένει σε αυτό καθώς είναι φανερό πως ο Βασιλάκης δεν μπορεί να παίξει δεξιά ενώ και ο Vierinha χαραμίζεται στα αριστερά όπου δεν μπορεί να δώσει το μάξιμουμ. Η επιθετική γύμνια της ομάδας αντανακλάται πάνω στο ότι η ομάδα δεν βγάζει αυτοματισμούς αλλά εκείνος προβληματίζεται περισσότερο από κάποιες σταθερές αμυντικές αδράνειες και λιγότερο από τη δημιουργική ένδεια.

Παπάς-Σταμάτης: Για άλλη μια φορά έγινε πρωταγωνιστής στον αγώνα φανερώνοντας πόσο ακατάλληλος είναι για το συγκεκριμένο επάγγελμα. Έδωσε αυστηρή απευθείας κόκκινη στον Gastone για την τρικλοποδιά στο Χαλκιά με τον οποίο τρωγόταν σαν κοκόρια και τη ρέφαρε στο 90' με ακόμα πιο τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη στο Ζλάταν επειδή λέει συνέχισε την προσπάθεια παρά το σφύριγμα. Σφύριζε πολύ κόβοντας το ρυθμό και έδωσε διάφορα ανάποδα φάουλ και στις δύο ομάδες εκνευρίζοντας αλλήλους.

Λαός: Η παρουσία ήταν και πάλι εντυπωσιακή αλλά ο παλμός όσο περνούσε η ώρα έπεφτε καθώς ο κόσμος δυσανασχετούσε εύλογα με το «θέαμα» που παρουσίαζε η ομάδα. Ναι μεν η ομάδα χρειάζεται βοήθεια όταν δεν παίζει καλά αλλά κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει κάποιους που δεν βοηθάνε τον εαυτό τους.

Διαβάστε ακόμη...