Π.Α.Ο.Κ.-γάβρος, σκρινάροντας με τον Oli

Η ομάδα απέκτησε αληθινό σέντερ και ήταν ανταγωνιστική αλλά λύγισε στο τέλος από τις απουσίες παικτών και κόσμου
Olivares
Π.Α.Ο.Κ.-γάβρος, σκρινάροντας με τον Oli
Η ομάδα απέκτησε αληθινό σέντερ και ήταν ανταγωνιστική αλλά λύγισε στο τέλος από τις απουσίες παικτών και κόσμου

Τα σχόλια για την εμφάνιση των παικτών:

Avery: Συνεχίζει το ένα καλό ένα κακό παιγνίδι σαν βυσματικός φαντάρος που τον πηγαίνουν μία-μία οι υπηρεσίες. Έχασε κάποια κιλά και επιδεικνύει περισσότερη διάθεση από ότι στην αρχή αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και δείχνει ότι δε μπορεί να σηκώσει το βάρος του βασικού οργανωτή. Η απουσία του Καυκή του έδωσε 27 λεπτά στο παρκέ στα οποία παρότι χρεώθηκε με ένα μόλις λάθος δεν κατάφερε και πάλι να δώσει σωστή περιστροφή στην επίθεση παραμένοντας συχνά στατικός στην κορυφή. Είχε 5 πόντους με 2/7 εντός παιδιάς από ένα τρίποντο στην αρχή και ένα τουρλουμπούκικο μπάσιμο στην τρίτη περίοδο, αλλά όταν ολοκληρώνει τον αγώνα ο βασικός play-maker με 2 ασσίστ (ο Teodosic είχε 13 σήμερα και ο Παπαλουκάς 12 την Τετάρτη) δεν μπορείς να έχεις βλέψεις νίκης. Στην άμυνα έφαγε 10 πόντους από τον Halperin και πήρε 4 ρημπάουντ αφήνοντας τη βρώμικη δουλειά στην περιφέρεια στους Δεμερτζή-Καλαϊτζίδη. Αν τα στενάχωρα οικονομικά δεν επιτρέπουν αλλαγές άλλο τόσο δεν επιτρέπουν να ξοδεύεται εξαψήφιο συμβόλαιο για παίκτη επιπέδου δευτερότριτου play maker.

Monroe: Πέτυχε 23 πόντους, πήρε 6 ρημπάουντ (!) και έδωσε 6 (!!) ασσίστ παίζοντας 40 λεπτά (!!!) στα οποία συχνότατα έκανε και τον play maker αφού συμμετείχε και στους 10 στους 10 αιφνιδιασμούς ενώ έκανε και ένα κλέψιμο. Αν έχουμε την απαίτηση να κάνει όλα αυτά και να βιδώνει και τον Teodosic στην άμυνα στο τέλος χωρίς να βγαίνει ούτε δευτερόλεπτο τότε πρέπει να τον βουτήξουμε άμεσα στη μαρμίτα με το μαγικό φίλτρο. Δυστυχώς η έλλειψη ενός συμπληρωματικού shooting guard που θα έπαιζε 10 λεπτάκια αλλά θα είχε έφεση στα τρίποντα βοηθώντας στο περιφερειακό σουτ όπου η ομάδα πονάει (4 στα 19 και σήμερα) και διατηρώντας ξεκούραστο τον Chris στην τελευταία περίοδο αποτελεί σχεδιαστικό λάθος που δύσκολα διορθώνεται πια με αλλαγές. Τα 2/7 τρίποντα (το ένα εύστοχο 18'' πριν το τέλος όταν το σκορ είχε κριθεί) και οι τέσσερις χαμένες βολές (τομέας που χρειάζεται βελτίωση όλη η ομάδα και καταδεικνύει το πρόβλημα στο σουτ) έριξαν το tendex του στο 0.550 αλλά συνολικά είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης και μεταγραφή της χρονιάς μέχρι στιγμής.

Gregory: Ανάρρωσε πλήρως και επανήλθε στις καλούτσικες εμφανίσεις με 18 πόντους και 9/15 δίποντα, 5 ρημπάουντ, 1 ασσίστ και 1 τάπα σε 38' συμμετοχής. Αξίζει να μείνει μέχρι να βγει στη σύνταξη αλλά εκείνος πρέπει να αποφεύγει τις επιπολαιότητες στην τελική προσπάθεια στο low post και εμείς να βρούμε έναν play maker που να του δίνει τη μπάλα συχνότερα στο weak side όπου έχει σταθερά πλεονέκτημα έναντι οποιουδήποτε.

Τα χάλασε στις βολές με 0/3 ενώ δεν τα κατάφερε και στην άμυνα απέναντι στον Childress δεχόμενος 23 πόντους. Η απουσία του Ταπούτου του στέρησε ανάσες και φρεσκάδα που έγινε φανερή και στα 3 λάθη και 5 φάουλ στα οποία υπέπεσε.

Drobnjak: Ήταν βελτιωμένος μετά τη μετριότατη εμφάνιση της Τετάρτης με 15 πόντους από 6 στα 10 δίποντα, αλλά απογοητευτικός και πάλι στα ρημπάουντ μαζεύοντας μόνο 3 (σταθερά λιγότερα και από Monroe-Gregory) και στην άμυνα απέναντι στον Μπουρούση τον οποίο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει μακριά.

Είναι αναμφισβήτητα μεγάλος παίκτης αλλά δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό στην επίθεση (πλην του αγώνα με το Τρίκαλο) όπου στηρίζεται υπερβολικά στο τρίποντο και παίρνει τα δύσκολα σουτ αλλά τα χάνει ενώ σε ολόκληρο αγώνα δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε μία φορά βολές.

Στην τέταρτη περίοδο έμεινε άποντος παρότι έπαιξε μόνο 22' συνολικά ενώ πολύ συχνά δεν κάνει σωστά block out και σχεδόν ποτέ screen στην περιφέρεια. Συνολικά μέχρι στιγμής αποδίδει χαμηλότερα των δυνατοτήτων του πράγμα που ελπίζουμε να αλλάξει όταν συγχρονιστεί με τον Λάζο.

Παπαδόπουλος: Ανέβασε επίπεδο την ομάδα με την εμφάνιση του καθώς της πρόσφερε επιτέλους σκορ μέσα στη ρακέτα με κινήσεις που θύμισαν Savic από το κλασσικό ρολάρισμα στην πλάτη του αμυντικού.

Ήταν ο καλύτερος παίκτης βάσει tendex με 0.654 καθώς είχε 11 πόντους με 4/7 δίποντα και 3/4 βολές αλλά και 7 ρημπάουντ και 3 ασσίστ (αναμενόμενο γιατί είναι εξαιρετικός πασέρ), 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 29' συμμετοχής. Πρέπει να παιχτεί ακόμη περισσότερο στην επίθεση ειδικά στα τελευταία λεπτά (όπου ήταν φορτωμένος με 4 ο Μπουρούσης και έλειπε ο Baby-Mac) γιατί δεν κόβεται εύκολα και μπορεί να κερδίσει φάουλ όπου έχει σταθερά 70% στις βολές και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για ψηλό. Είναι υποχρεωμένος να βγαίνει για screen στην περιφέρεια (αφού μοιάζει ο μόνος ικανός να το κάνει) και μετά να παίξει pick and roll και μπορεί να το κάνει αρκεί να βρεθεί point guard να παίξει σωστά μαζί του.

Gecheyski: Κατάφερε σε 9' συμμετοχής να κάνει 3 λάθη, να πετύχει 2 πόντους, να πάρει 2 ρημπάουντ και να κάνει 1 κλέψιμο.

Η άφιξη του Λάζου και η προβληματική φυσική του κατάσταση διαμορφώνουν το χρόνο του σε δεκάλεπτο αλλά στο παρκέ έδειξε ότι είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντεπεξέλθει και σε αυτό τον ρόλο. Ο Σούλης το κατάλαβε και τον χρησιμοποίησε μόνο στη δεύτερη περίοδο αλλά αναρωτιέται κανείς αν είναι πολυτέλεια σε καιρούς κρίσεως να αμείβεται με εξαψήφιο ετήσιο ποσό για να παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Οι αναπληρωματικοί στο μπάσκετ είναι σημαντικότατα οργανικά στοιχεία της ομάδας που αλλάζουν τους συσχετισμούς δυνάμεων και δυστυχώς μέχρι στιγμής παίρνουμε από τους παγκίτες ελάχιστα πράγματα αν όχι τίποτα.

Τσιάρας: Ισχύουν περίπου τα ίδια και εδώ καθώς και αυτός έχει εξαψήφιο συμβόλαιο για να προσφέρει τελικά σε 10' συμμετοχής 1 πόντο, 1 ρημπάουντ και 1 ασσίστ. Έχει πάρει αρκετές ευκαιρίες και πέρσι και φέτος αλλά δεν τις έχει εκμεταλλευτεί καθώς είναι πολύ soft για 4αρι και πολύ άστοχος ή άτολμος για 3αρι. Η απουσία του Ταπούτου φάνηκε και στα ρημπάουντ (έχει 6 μ.ο ανά αγώνα στα 3 ματς που αγωνίστηκε) αλλά και στην άμυνα απέναντι σε Childress και Kleiza όπου ο Τσιάρας εκτέθηκε φυσιολογικά.

Καλαϊτζίδης: Σε 7' συμμετοχής απλά περιφερόταν στο παρκέ και σούταρε ένα άστοχο τρίποντο. Στην άμυνα που υποτίθεται ότι έχει κάνει ειδικότητα βάσει βιογραφικού δεν μπόρεσε να περιορίσει ούτε τον Childress ούτε τον Teodosic, ενώ στην επίθεση δεν απειλεί ποτέ με διείσδυση ή σουτ αλλά δεν κατάφερε και να τροφοδοτήσει τους ψηλούς ή να βγάλει τα συστήματα.

Helliwell: Ρίγη συγκίνησης με διαπέρασαν όταν πέτυχε το μοναδικό του καλάθι στην πρώτη περίοδο κάνοντας το 4-0. Η μπασκετική ενσάρκωση του αμπαλέα μας πρόσφερε και 1 ρημπάουντ σε 7' συμμετοχής περιορισμένης ευθύνης που έκαναν περήφανο τον Τσέκο για την τεχνική του κατάρτιση.

Δεμερτζής: Επανήλθε μετά από καιρό και έκανε καλή εμφάνιση στην άμυνα απέναντι στον Teodosic κρατώντας τον στα 0/6 σουτ όσο αγωνίστηκε. Στα 8' που αγωνίστηκε πήρε 1 ρημπάουντ και έδωσε 1 ασσίστ αλλά τα χαρακτηριστικά του είναι πανομοιότυπα με αυτά του Καλαϊτζίδη και είναι φανερό ότι ο ένας από τους 2 περισσεύει στο ρόστερ.

Γιαννακίδης και Καλλές έπαιξαν μερικά δευτερόλεπτα έκαστος και δεν μπορούν να κριθούν.

Μαρκόπουλος: Οι απουσίες του Καυκή και του Ταπούτου του ανέβασαν ακόμη περισσότερο το δείκτη δυσκολίας καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει άρση της μονιμότητας στην πεντάδα των Monroe-Gregory. Αυτή τη φορά επιφύλαξε την έκπληξη με το Δεμερτζή ενώ ενεργοποίησε τον Λάζο που έμοιαζε να είναι μέλος της ομάδας πολύ περισσότερο χρόνο από τις 2 εβδομάδες που προπονείται μαζί της. Παρότι προδώθηκε και πάλι από τον play-maker κατάφερε να ανατρέψει 2 φορές διαφορές 15 πόντων. Την πρώτη φορά το διέπραξε στο τελευταίο τετράλεπτο της δεύτερης περιόδου όπου η ομάδα γύρισε από 24-39 σε 42-48 στο ημίχρονο και τη δεύτερη όπου παίζοντας σταθερά από το low post γύρισε το παιγνίδι από 45-56 σε 63-62 40'' πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Έφτασε να παλεύει το παιγνίδι 3:30 πριν το τέλος στο ένα σουτ με το σκορ στο 71-74 αλλά εκεί λύγισε φυσιολογικά λόγω κούρασης των βασικών. Πρέπει να πάρει περισσότερα από τους αναπληρωματικούς και να λύσει τη γάγγραινα στον άσσο για να εκτοξεύσει την ομάδα στη θέση που της αρμόζει.

Λαός: Ο κόσμος ήταν δυστυχώς ακόμα λιγότερος από την Τετάρτη και παρότι προσπάθησε να ενισχύσει και απέφυγε τις ακρότητες, πλην του επεισοδίου όπου προκλήθηκε από τον Burgerniti, δεν έφτασε σε αληθινά επίπεδα λαού Π.Α.Ο.Κ. Αρκετοί έφυγαν στην τέταρτη περίοδο όσο το σκορ παιζόταν στο καλάθι στερώντας την ομάδα από το πλεόνασμα ψυχής που χρειαζόταν για να κερδίσει μια ομάδα τριανταπενταπλάσιας αξίας.

 

Διαβάστε ακόμη...