Μαρούσι - Π.Α.Ο.Κ, σκρινάροντας με τον Oli

Λαός και ομάδα ράγισαν τη Βωβούπολη και τα γυάλινα κτίρια της και εξαναγκάστηκαν σε αυτοχειρία από ελλείψεις υλικών και διαιτητές.
Olivares
Μαρούσι - Π.Α.Ο.Κ, σκρινάροντας με τον Oli
Λαός και ομάδα ράγισαν τη Βωβούπολη και τα γυάλινα κτίρια της και εξαναγκάστηκαν σε αυτοχειρία από ελλείψεις υλικών και διαιτητές.

Τα σχόλια για την οργάνωση των τρομοκρατών :

Καυκής: Ερχόμενος από το ραντεβού της ζωής του με τη Ρούλα δεν κατάφερε να πυροδοτήσει τους ωρολογιακούς μηχανισμούς. Ξεκίνησε με πάθος αλλά ήταν άστοχος στα παραμαζώματα-μπασίματα του ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 1/7 εντός παιδιάς. Όταν κατάλαβε πως δεν είναι κάθε μέρα του Αϊ Παναγιώτη αποφάσισε να ασχοληθεί κυρίως με το σέρβις και την άμυνα. Έδωσε εξαιρετική ασσίστ από επαναφορά της μπάλας στο κάρφωμα του Drobnjak τρία λεπτά πριν το τέλος του κανονικού αγώνα και κέρδισε έξυπνο επιθετικό φάουλ αμέσως μετά περιμένοντας τον συνεπώνυμο του σέρβου εγκληματία πολέμου. Στην άμυνα επέδειξε σκυλίσια διάθεση αλλά σχοινοβατώντας από νωρίς πάνω στα τέσσερα φάουλ (σε έναν τομέα όπου πρέπει να βελτιωθεί αποφεύγοντας τις αχρείαστες παραβάσεις) δεν μπόρεσε να παίξει αποτελεσματικά τον kiss kiss στην τελευταία φάση επιτρέποντας του τη διείσδυση και το πρώτο επιθετικό ρημπάουντ από όπου προήλθαν τελικά με το δεύτερο συνεχόμενο επιθετικό ρημπάουντ οι βολές με τις οποίες ισοφάρισε ο Μαυροειδής 4'' πριν τη λήξη. Στην επαναφορά δεν βγήκε από τα σκριν για να πάρει τη μπάλα και να μοιράσει το σύστημα που έδειξε ο Σούλης με αποτέλεσμα να πατήσει γραμμή ο Πέτζα. Στην παράταση έκανε ένα εξαιρετικό κλέψιμο στην άμυνα και το μετουσίωσε σε ασσίστ στον Kenny Terrorist αλλά χρεώθηκε τελικά το 5ο φάουλ ένα και κάτι πριν τη λήξη. Τα 28 λεπτά συμμετοχής του έπεσαν βαριά στην πλάτη αφού πλην του Καλαϊτζίδη δεν είχε βοήθειες στην οργάνωση κλείνοντας τον αγώνα με 2 πόντους, 2 ρημπάουντ, 2 ασσίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Monroe: Ξεκίνησε με κεκτημένη ταχύτητα ως ο mvp της προηγούμενης αγωνιστικής έχοντας 7 πόντους στην πρώτη περίοδο και 12 στο ημίχρονο. Είχε διάθεση προσφοράς και στην άμυνα περιορίζοντας εκ περιτροπής τον παλιό μου συμπαίκτη και υπεραιωνόβιο ταλέντο Γιώργο Diamondson, τον Λούκας, και τον Μπατή από τον οποίο εκνευρίστηκε και παρασύρθηκε σε κοκορομαχίες. Μετά από ένα κλέψιμο του στη δεύτερη περίοδο, στο οποίο ο Μαύρος Πιτ έκατσε πάνω στο κεφάλι του σχίζοντας του το φρύδι, έχασε την αυτοσυγκέντρωση του προσθέτοντας μόνο ένα τρίποντο και μια βολή στο δεύτερο ημίχρονο. Χρεώθηκε με ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ στην αρχή και τελικά αποβλήθηκε πρώτος από όλους με 5 φάουλ τρία λεπτά πριν τη λήξη, παρότι ο Σούλης τον είχε προφυλάξει ρίχνοντας τον στην τελευταία περίοδο τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Βλέποντας τον από πολύ κοντά σε αρκετές φάσεις παρατήρησα ότι πάσχει από ελαφριά μυωπία καθώς συχνά-πυκνά έκανε την κλασσική κίνηση μύωπα συστέλλοντας τις κόρες των ματιών του για να δει μακριά και αυτό δυστυχώς δεν οφειλόταν στο υπερμέγεθες τσιρότο (μεγαλύτερο από του Ivic) που του κόλλησαν ανεπιτυχώς οι γιατροί στο φρύδι. O περσινός πρώτος σκόρερ του Euro Cup βοήθησε και στο κατέβασμα της μπάλας δείχνοντας στοιχεία combo guard, αλλά έπρεπε να προφυλάξει τον εαυτό του και την ομάδα και να είναι παρών στα κρίσιμα τελευταία λεπτά για να προσφέρει επιθετικές λύσεις. Έχασε 4 ελεύθερες βολές που πόνεσαν τελικά από τις 10 που εκτέλεσε και είχε 2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, συνεισφέροντας 16 πόντους, 3 ρημπάουντ,1 κλέψιμο αλλά υποπίπτοντας και σε 3 λάθη.

Gregory: Ήταν ο αρχηγός των τρομοκρατών που μας έδινε φωνή για να ραγίζουμε τα τζαμοκτίρια του Μουγγού. Ξεζουμίστηκε κυριολεκτικά με 44' συμμετοχής βάζοντας βόμβες στην σκυταλοδρομία των αμυντικών που τον ανέλαβαν και απέτυχαν να τον περιορίσουν. Πήρε διαδοχικά τα σκαλπ των Καλάθη, Πελεκάνου και Μιλόσεβιτς στην επίθεση ενώ μάζεψε και 5 σκουπίδια από τα γυαλιά. Είχε 11/17 δίποντα με γερά πατήματα και άλματα στο low post και 3 στις 4 βολές στέλνοντας και πάλι κάλεσμα στο παλατάκι με την απόδοση του. Στην πρώτη περίοδο είχε 6, στη δεύτερη 4, στην τρίτη 4, στην τέταρτη 7, και στην παράσταση 4 πόντους με σταθερή συνεισφορά στο σκοράρισμα και καλάθια που έμοιαζαν νικηφόρα στο τέλος. Είχε ένα άστοχο τρίποντο (σε έναν τομέα που η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση) και πρόσφερε και 1 ασσίστ μαζί με τους 25 πόντους (sic). Στην άμυνα εκτός από τα ρημπάουντ βοήθησε και ψηλά απέναντι σε υπεράριθμους και αθλητικούς παίκτες κατεβάζοντας και μία τάπα και η εξαιρετική του απόδοση που συνοδεύτηκε από ήττα στο τέλος μου θύμισε έναν τίγρη που είχα δει ένα βράδυ στη Nantes.

Gecevski: Έρχεται από τον πάγκο στο νέο του ρόλο για να προσθέσει όγκο στη ρακέτα και να δώσει επιθετικές λύσεις ο Teo (απλή συνωνυμία) αλλά δυστυχώς συνετέλεσε στο αποκρουστικό 47-34 στα ρημπάουντ υπέρ της Βωβούπολης. Είχε 6 πόντους και 3 ασσίστ στα double-team πάνω του ενώ έκοψε και μία τάπα πέντε λεπτά πριν το τέλος η οποία κακώς μέτρησε. Ανέλαβε την ευθύνη και είχε δύο άστοχα τρίποντα 2'20'' και 1'40'' πριν το τέλος σε φάσεις στις οποίες η απουσία play maker ήταν καθοριστική. Διεκδίκησε το ρημπάουντ αναγκάζοντας το Μαυροειδές να βγάλει τη μπάλα άουτ υπέρ μας 1'20'' αλλά οι γκρίζοι άλλαξαν την αρχική τους απόφαση φοβούμενοι κάποιους κουραδόμαγκες κάτω από το βουβό καλάθι. Στην κρισιμότερη φάση απέτυχε να πάρει το αμυντικό ρημπάουντ απέναντι στον περιφερειακό Kiss και τη νίκη σε 2 διαδοχικές φάσεις 4'' πριν το τέλος με το σκορ 64-66. Το ότι είναι ζήτημα αν μπορεί να πηδήξει στοίβα με τον ημερήσιο αθλητικό τύπο της Θεσσαλονίκης το γνωρίζαμε όταν τον πήραμε. Το ότι θα τον έπαιρνε ο ύπνος στην τελευταία φάση της παράτασης και δε θα έβγαινε για να εμποδίσει καν το σκριν του Μαυροειδή στον Καλαϊτζίδη που άφησε τον Kiss να σουτάρει ανενόχλητος 14'' πριν το τέλος με το σκορ στο 73-73 το μάθαμε εδώ. Το ότι θα παρουσιάζαμε δυόμισι ψηλούς (αυτός, ο Drobnjak και ο αδερφός της Geri Halliwell) απέναντι σε 5 αθλητικούς όπως ο Homan που έκανε διπλές φιγούρες με 10 πόντους 12 ρημπάουντ, ο Kendall, ο Καϊμακόγλου, ο Μαυροειδής, και ο Καλάθης γνωρίζαμε εξ'αρχής ότι ήταν ένα ρίσκο ανάγκης ελλείψει χρημάτων. Το ότι αυτό αποδείχτηκε καθοριστικό και στέρησε από μια εξαιρετική ομάδα την τελική ανατίναξη της Μούγκα-Σίτυ μας διδάσκει ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και συμπαραστάτες στους ψηλούς για αυτό και πρέπει να πάμε τα διαρκείας από 1800 στα 3000 ώστε να βγει η ομάδα με εξαψήφιο ποσό στην αγορά για σέντερ.

Drobnjak: Ξεκίνησε άσχημα και την πρώτη περίοδο στην οποία παρέμεινε άποντος, και τη δεύτερη όπου είχε 5 πόντους συντελώντας σε ένα σερί αφλογιστίας στις αρχές των περιόδων όπου η ομάδα είχε 0/14! Στην τρίτη περίοδο πήρε μπροστά στην επίθεση και με 2 τρίποντα και ένα sky-hook από το πλάι έγινε ο τρίτος ενεργός επιθετικά από τους 4 που χρειάζονται σε μια ομάδα για να φτάσει στη νίκη. Μάζεψε 6 ρημπάουντ, έδωσε 1 ασσίστ και έκοψε 1 τάπα σε 28' τα οποία περιορίστηκαν σημαντικά εξαιτίας των 3 φάουλ που είχε από νωρίς. Κάρφωσε για το 63-63 τρία και δέκα πριν το τέλος και έπαιξε καλή άμυνα πάνω στον Oglu (γιο) του Καϊμάκη αμέσως μετά. Στις επόμενες φάσεις τον ακολούθησε στο τρίποντο φοβούμενος το καλό του σουτ αλλά αυτό άδειασε τη ρακέτα μας. Στο τελευταίο λεπτό με το σκορ ισόπαλο είχαμε 2 επιθέσεις έναντι μίας αλλά τη δική του τη σπατάλησε πατώντας τη γραμμή 4'' πριν το τέλος σε μια φάση που το μισό λάθος οφείλεται στο ότι δεν βγήκε από τα screen κάποιος guard να πάρει τη μπάλα. Στην παράταση υποχρεώθηκε σε διεισδύσεις, δείγμα κακής περιστροφής στην επίθεση, κάνοντας μια φορά βήματα και έχοντας 1/2 βολές όταν και έκανε το σκορ 70-73 1'58'' πριν το τέλος αποτυγχάνοντας να δώσει διαφορά δύο σουτ στο σκορ. Στα 59'' και μετά από άστοχη δεύτερη βολή του Kiss στο πέμπτο φάουλ του Καυκή πήρε το ρημπάουντ και η παρεμβολή του Καϊμακόπαιδου έβγαλε τη μπάλα έξω υπέρ μας αλλά οι διαιτητές σε δεύτερη συνεχόμενη φάση έδωσαν τη μπάλα στον Βωβό. Αποφάσισε να κρίνει τον αγώνα στο 73-73 και σηκώθηκε για τρίποντο από το πλάι 33'' πριν το τέλος αλλά αστόχησε σε δεύτερο match point κλείνοντας τον αγώνα με 16 πόντους, 6 ρημπάουντ, 1 ασσίστ και 1 τάπα.

Avery: Ήταν το τζούφιο φυτίλι του εκρηκτικού μηχανισμού. Εκτός από ένα εσκεμμένο που κέρδισε (σωστό σφύριγμα ήταν το ένα από τα δύο τέτοια φάουλ υπέρ μας) και 1 ασσίστ στον Gecevski που εκμεταλλεύτηκε τον κοντύτερο αντίπαλο ποστάροντας τον αλλά πέρα από αυτές τις δύο φάσεις είχε μόνο αρνητικές ενέργειες σε άμυνα και επίθεση. Παρέμεινε άποντος με 0/6 σουτ και 0/2 βολές σε 24' και είναι το ελαττωματικό γρανάζι στη μηχανή του Σούλη. Δε θα ακούσει κάλαντα αφού η υπομονή απέναντι του εξαντλήθηκε. Δεν μπορεί να παίξει τα pick and roll με τους ψηλούς στο σετ παιγνίδι, δεν μπορεί να τρέξει την ομάδα στους αιφνιδιασμούς, δεν μπορεί να σκοράρει από την περιφέρεια και είναι μετριότατος αμυντικά. Τη σήμερον ημέρα στον Π.Α.Ο.Κ. δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρώνονται παίκτες που δεν προσφέρουν τίποτα και δεν σέβονται τον κόπο συμπαικτών και οπαδών. Το μοναδικό που προσφέρει η άθλια εμφάνιση του είναι η βεβαιότητα πως η ομάδα θα μεταμορφωθεί προς το καλύτερο με έναν καλό περιφερειακό και ένα χρήσιμο ψηλό ακόμα.


Ταπούτος: Έπαιξε μόνο για 14' γιατί ο Σούλης ήξερε πως δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει απέναντι σε πιο δυνατά τεσσάρια όπως ο Μαυροειδής και ο Καϊμακόγλου. Σε αυτά τα λεπτά είχε 3 πόντους σκοράροντας ένα τρίποντο και παίρνοντας 2 ρημπάουντ.

Τσιάρας: Είχε 6 πόντους με 4/6 βολές και 2 ρημπάουντ σε 9' συμμετοχής χρησιμοποιούμενος μόνο στην τρίτη περίοδο και στην παράταση. Στην τεχνική ποινή της τρίτης περιόδου επιλέχθηκε (;) για να εκτελέσει αυτός τις βολές έχοντας 1/2 και το ίδιο σενάριο επανέλαβε στην παράταση στα 13'' πριν το τέλος κάνοντας το σκορ 76-74 όπου και ρώτησε τον Μαρκόπουλο αν πρέπει να χάσει τη δεύτερη για να διεκδικήσουμε το ρημπάουντ. Ο Σούλης του είπε να τη βάλει, αυτός την έχασε καθώς τον πούλησε η μπάλα και το αναγκαστικό γρήγορο φάουλ του kenny terrorist σφράγισε το ματς. Το καλό μακρινό σουτ λείπει από την ομάδα (6/19 τρίποντα) μιας που έχει εξαφανιστεί και από το δικό του βιογραφικό.

Καλαϊτζίδης: Αγωνίστηκε για 11 λεπτά και έδωσε 3 εξαιρετικές ασσίστ βγάζοντας αιφνιδιασμούς και mismatch. Στην άμυνα παρότι είχε ιδιαίτερο πάθος έφαγε το screen του Μαυροειδή στο τέλος σε μια φάση όπου είχε εξ'ημισείας με τον Gecevski την ευθύνη. Μάζεψε και 3 ρημπάουντ αποδεικνύοντας πως είναι χρησιμότατη επιλογή από τον πάγκο με πολυδιάστατη προσφορά σε άλλους τομείς και ας μένει άποντος.

Helliwell: Ο Σούλης τον ξεκινάει πάντα στο πρώτο δεκάλεπτο χρησιμοποιώντας τον ως καμικάζι για να προκαλέσει δολιοφθορές από την αρχή και να βοηθήσει στα ρημπάουντ. Στην επίθεση έχει μικρότερη σχέση με το άθλημα από ότι στην κατασκευή και εκτόξευση ιπτάμενων δίσκων πράγμα που γνωρίζει για αυτό και για το καλό της ομάδας δεν παίρνει ούτε μια προσπάθεια. Έχασε τις περισσότερες μονομαχίες από τον Homan αλλά κατάφερε να πάρει 5 ρημπάουντ σε 15' περιφοράς του στο παρκέ και να δικαιολογήσει μέρος του μισθού του.

Γιαννακίδης: Αγωνίστηκε για κάποια δευτερόλεπτα στο τέλος της πρώτης περιόδου γεγονός που δε μας δίνει την ευκαιρία να καταλάβουμε αν αξίζει παραπάνω χρόνο.

Μαρκόπουλος: Έδωσε δεύτερο συνεχόμενο ρεσιτάλ coaching προσπαθώντας να τους κλείσει το σπίτι ενώ αυτοί του έδωσαν λουλούδια και φιλιά μπας και τον εξευμενίσουν. Και τι δεν δοκίμασε: έκανε αλλαγές βόλεϊ για να έχει το πλεονέκτημα από άμυνα στην επίθεση, σχεδίαζε επιθετικά συστήματα που όταν τα έβγαζε η ομάδα απέδιδαν, έστησε αμυντικές τανάλιες σε παγίδες, μοίρασε το χρόνο αρμονικά και ενορχήστρωνε την ομάδα αλά Φον Κάραγιαν με τις κινήσεις του. Στο τέλος όταν χάθηκε η νίκη στις λεπτομέρειες εκτός έδρας από την ομάδα που έβγαλε ο ίδιος στην Euroleague τραβούσε το σακάκι του από τα νεύρα του δείχνοντας νοοτροπία μεγάλου νικητή.

Λαός: Έδωσε τα πάντα κάνοντας αλλαγή έδρας μόνο με τη φωνή λέγοντάς το μέσα στην ιερόδουλη χαβούζα. Κρατούσε την ομάδα όρθια στα δύσκολα δίνοντας ψυχολογική ώθηση και ενέργεια και στην άμυνα σφυρίζοντας τους βουβούς γηπεδούχους. Άξιζε να πανηγυρίσει δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη νίκη σε ντέρμπι και ανανέωσε το ραντεβού για sold out στο παλάτι με τον gay την άλλη Κυριακή που δεν έχει και μπάλα.

 

Διαβάστε ακόμη...