Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος 1953-54!

Ο Χριστόφορος – Φόρης – Γεντζής με το γκολ που σημείωσε απέναντι στον Παναθηναϊκό ανοίγοντας το σκορ στην εκτός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την αθηναϊκή ομάδα έφτασε τα 7 γκολ στην τελική φάση του πρωταθλήματος Ελλάδας και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ.
Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος 1953-54!

Ο Φόρης Γεντζής, μέλος της θρυλικής επιθετικής τριπλέτας του ΠΑΟΚ με τους Λάμπη Κουϊρουκίδη και Λευτέρη Παπαδάκη, άνοιξε το σκορ για τον Δικέφαλο στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό (1-1) στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ήταν το 7ο γκολ του για το πρωτάθλημα Ελλάδος 1953-54 με τον Δικέφαλο και με αυτό εξασφάλισε την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των έξι ομάδων που συμμετείχαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος με τον τρόπο που διεξαγόταν.

Τα 7 γκολ που σημείωσε στις 10 αναμετρήσεις που αγωνίστηκε ήταν η καλύτερη επίδοση της χρονιάς και ο Γεντζής άφησε πίσω του τον Μπάμπη Κοτρίδη του Ολυμπιακού που είχε ένα γκολ λιγότερο. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος Ελλάδος που ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ κατακτούσε αυτό τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Ο Χριστόφορος Γεντζής βρήκε δίχτυα στα έξι από τα δέκα ματς που αγωνίστηκε ανοίγοντας τον λογαριασμό των γκολ του για εκείνη την σεζόν στο εντός έδρας 5-0 επί της Παναχαϊκής στις 11 Απριλίου 1954 για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.Απέναντι στην ομάδα της Πάτρας σκόραρε δύο φορές, ενώ δίχτυα βρήκε και στα ματς με τη Νίκη Βόλου, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, την Παναχαϊκή στην Πάτρα και έκλεισε τον κύκλο απέναντι στον Παναθηναϊκό σαν σήμερα στις 4 Ιουλίου του 1954.

Το παράδοξο είναι πως ο Γεντζής πέτυχε όλα τα γκολ του εκείνης της περιόδου στην τελική φάση του πρωταθλήματος, καθώς δεν είχε βρει δίχτυα στο πρώτο μισό της σεζόν, όπου ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πρωταθλητής Θεσσαλονίκης (8 συμμετοχές) ούτε στις αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...