Όταν ο Πάπριτσα ντύθηκε στα ασπρόμαυρα!

Σαν σήμερα 2/6/1984 ο Ράντε Πάπριτσα υπέγραψε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο έναν χρόνο αργότερα πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ελλάδας, όντας εκ των πρωταγωνιστών στην εκπληκτική
Όταν ο Πάπριτσα ντύθηκε στα ασπρόμαυρα!

πορεία εκείνης της ομάδας.

Η μεταγραφή του Ράντε Πάτριτσα στις 2 Ιουνίου 1984 δεν ήταν από εκείνες που έκαναν ιδιαίτερο θόρυβο, αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν από τις πιο ουσιαστικές για τον Δικέφαλο.

Ο 28χρνος επιθετικός από την Ζελιέζνιτσαρ του Σεράγεβο ήταν στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ για μεγάλο διάστημα και τον είχε παρακολουθήσει σε αγώνα ακόμη και ο τότε πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Παντελάκης λίγο πριν αποχωρήσει από την θέση του.

Η μεταγραφή του κόστισε συνολικά 19 εκατομμύρια δραχμές και ο Ράντε Πάπριτσα υπέγραψε συμβόλαιο τριών χρόνων.

Σε συνέντευξη του στο PAOK TV ο ίδιος αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες για την μεταγραφή του.

"Σε έναν αγώνα που έδινε η τότε Εθνική Γιουγκοσλαβίας με την Σκωτία δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον Φορτούλα που με ρώτησε αν ήθελα να αγωνιστώ στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ.

Τότε ήμουν 26 ετών και υπήρχε απαγόρευση στο να φύγει από την χώρα ποδοσφαιριστής σε τέτοια ηλικία αν αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία.

Η απάντηση τους ήταν πως θα συνεχίσουν να με παρακολουθούν και όντως, όπως έμαθα αργότερα με είδε μέχρι και ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Παντελάκης, σε κάποια ματς. Τελικά το 1984 πραγματοποιήθηκε η μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ".

Στην πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ ήταν από τους βασικούς συντελεστές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και δεν ήταν μόνο τα 6 γκολ στις 29 συμμετοχές του, αλλά η γενικότερη συμβολή του στο παιχνίδι του Δικεφάλου...

Διαβάστε ακόμη...