Το "θεμέλιο" μιας μεγάλης πρόκρισης (2010)

Σαν σήμερα στις 19/8/2010, ο "Δικέφαλος του Βορρά", κέρδισε στην Τούμπα τη Φενερμπαχτσέ και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, μια πρόκριση που ήρθε μια εβδομάδα αργότερα στην Πόλη...
Το "θεμέλιο" μιας μεγάλης πρόκρισης (2010)

Σε μια Τούμπα "ηφαίστειο", ένας ψυχωμένος και πολύ διαβασμένος ΠΑΟΚ, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο, όχι μόνο τη νίκη αλλά και να τελειώνει την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο κιόλας ματς, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πριν την έναρξη του αγώνα με βάση τους αριθμούς και τα μπάτζετ έμοιαζε μεγαθήριο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, πίεσε ψηλά, επέβαλλε το ρυθμό του, κέρδισε τη μάχη της μεσαίας γραμμής και σταδιακά άρχισε να απειλεί τη Φενερμπαχτσέ. Στην πρώτη καλή στιγμή ο «Δικέφαλος» άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό σουτ του Βιεϊρίνια στο 19ο λεπτό.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως η καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων δεν τους επέτρεψαν να πατήσουν στην περιοχή και προσπαθούσαν με μακρινά σουτ να απειλήσουν τον Κρέσιτς. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ αν ήταν περισσότερο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια οι Βιεϊρίνια και Μουσλίμοβιτς.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε καλά για το «δικέφαλο», καθώς στο 55' έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Βιτόλο ο οποίος αντίκρισε μέσα σε τέσσερα λεπτά δύο φορές την κίτρινη κάρτα. Η φάση της δεύτερης κίτρινης ελέγχεται μιας και ο Γερμανός εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα και με την απόφασή του αυτή στο σημείο εκείνο γύρισε την πλάστιγγα υπέρ των "άι σιχτίρ Φενέρμπαχτσέ".

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει για να κρατήσει μακριά από την περιοχή του Κρέσιτς τη Φενερ. Οι Τούρκοι δε μπόρεσαν ούτε με την αριθμητική τους υπεροχή να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Ο ΠΑΟΚ στο 90' έχασε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία να πετύχει ένα δεύτερο γκολ με τον Παπάζογλου (από αυτά που και να το θες ΔΕ ΧΑΝΟΝΤΑΙ) και στην αμέσως επόμενη φάση ο Κρέσιτς κράτησε όρθιο το «Δικέφαλο», αποκρούοντας σωτήρια σουτ του Τοπούζ.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι το επιθετικό σχήμα που επέλεξε ο Δερμιτζάκης. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ την τελευταία τριετία είδαμε έναν ΠΑΟΚ που έπαιζε και ωραίο ποδόσφαιρο κάνοντας πολλές ευκαιρίες και παράλληλα είχε και καλή άμυνα, και όλα αυτά απέναντι σε έναν ιδιαίτερα ποιοτικό αντίπαλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (85' Παπάζογλου), Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς (60' Σορλέν)

Φενέρμπαχτσε (Κοτσαμάν): Βολκάν, Γκονούλ, Αντρέ Σάντος, Λουγκάνο, Ιλχάν, Μπαρόνι, Σαχίν, Τοπούζ, Κανέρ, Άλεξ, Σεντούρκ (46' Νιάνγκ).

Δηλώσεις προπονητών:

Δερμιτζάκης: «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Η εμφάνισή τους ήταν συγκλονιστική», ήταν το λιτό σχόλιο του 41χρονου τεχνικού.

Κοτσαμάν: "Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία καυτή ατμόσφαιρα. Όμως, δεν ζήσαμε κάτι τέτοιο από την αρχή. Μπήκαμε καλά, μετά ήρθε το γκολ και όπως είδατε όλοι χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την μπάλα στην επίθεση, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ. Μετά την κόκκινη κάρτα πίστεψα ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ο ΠΑΟΚ κλείστηκε και αυτό μας δυσκόλεψε πολύ. Η πρόκριση είναι ανοικτή και για τις δύο ομάδες", τόνισε αρχικά, για να προσθέσει:

"Το 1-0 είναι το καλύτερο αποτέλεσμα όταν χάνεις με ένα γκολ διαφορά. Πιστεύω ότι στο δεύτερο παιχνίδι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι, αφού από τώρα έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε τα πατήματά μας".

Δείτε videos από την εκπληκτική ασπρόμαυρη κερκίδα που έκανε τους Τούρκους να παραμιλάνε εκείνο το αυγουστιάτικο βράδυ στην Τούμπα.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...