Επική ανατροπή στο καμίνι της Τούμπας! (vids)

Σαν σήμερα στις 8/8/2018, ο ΠΑΟΚ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, κέρδισε στην Τούμπα την Σπαρτάκ Μόσχας με 3-2 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 ...
Επική ανατροπή στο καμίνι της Τούμπας! (vids)

Σε μια κατάμεστη Τούμπα, ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Κρέσπο, Χατσερίδη, Βαρέλα, Μάτος στην άμυνα, Κάνιας, Μαουρίτσιο αμυντικά χαφ, Πέλκας, Καντουρί, Λημνιός μεσοεπιθετικά και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Οι 30.000 θεατές είδαν ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, που σίγουρα θα το θυμούνται για πάρα πολλά χρόνια! Η Σπάρτακ στην πρώτη της τελική στο ματς, ευτύχησε στο 7ο λεπτό να ανοίξει τα σκορ με σουτ του Ποπόφ, σε μια φάση στην οποία η αμυντική μας λειτουργία ήταν κακή!

Στο 14' ο Πρίγιοβιτς πήρε την μπάλα από τον Πέλκα, βρέθηκε κοντά στο Μαξιμένκο, αλλά το χλιαρό σουτ που επιχείρησε το μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας της Σπαρτάκ.

Τρία λεπτά αργότερα έγινε το 0-2! Ο Προμές από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Χατσερίδη, άλλαξε πορεία, ο Πασχαλάκης προσπάθησε αλλά η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Χωρίς να πείθουν, οι Ρώσοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ και μάλιστα με 0-2, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε απάντηση και τι απάντηση!

Αφού αρχικά στο 27' χάθηκε τεράστια ευκαιρία με τον Πέλκα να σουτάρει και τον Μαξιμένκο να αποκρούσει σε κόρνερ, στο επόμενο λεπτό η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ζομπνίν, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Πρίγιοβιτς μείωσε σε 1-2.

Δέκα λεπτά αργότερα, η Τούμπα πήρε φωτιά, όταν ο Μάτος γύρισε την μπάλα και ο Λημνιός πέτυχε το 2-2, για να γίνει το έλα να δεις στο 44' όταν ο Πέλκας με κοντινό πλασέ στην κενή εστία, μετά από λάθος του Μαξιμένκο έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ!

Απίστευτη ανατροπή για τον Δικέφαλο που έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Στην επανάληψη ο αγώνας δεν είχε τη συναρπαστική μορφή του πρώτου μισού, χάθηκαν όμως εκατέρωθεν κάποιες πολύ σημαντικές ευκαιρίες που ίσως παίξουν σημαντικό ρόλο στην υπόθεση πρόκριση!

Αρχικά 51ο λεπτό, είχαμε μεγάλη επέμβαση του Πασχαλάκη σε σουτ του Πρόμες, ενώ στο 65ο λεπτό, ο Πέλκας σε ανεπανάληπτο τετ α τετ έστειλε την μπάλα άουτ! Στο 71ο λεπτό το κοράκι έδωσε πέναλτι ανύπαρκτο σε βάρος μας, το εκτέλεσε ο Πρόμες αλλά το απέκρουσε ο Πασχαλάκης με τη βοήθεια του δοκαριού!

Ουάρντα, Ζαμπά, Σάκχοφ ήταν οι κινήσεις του Λουτσέσκου από τον πάγκο, με τους τρεις παίκτες να βοηθούν στο διάστημα που συμμετείχαν!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Χατσερίδης, Βαρέλα, Μάτος, Κάνιας, Μαουρίτσιο (84' Σάκχοφ), Πέλκας, Ελ Καντουρί (61' Ουάρντα), Λημνιός (79' Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.

Σπαρτάκ Μόσχας: Μαξιμένκο, Ζιγκό, Πρόμες, Φερνάντο, Λουίς Αντριάνο (77' Ζε Λουίς), Μποκέτι (93' Ρασκαζόφ), Κομπάροφ, Λομοβίτσκι, Εσένκο, Ζομπνίν, Ποπόφ (64' Τιμοφέεφ).

......................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την ανατροπή ππου πέτυχε η ομάδα και για τη ρεβάνς της Μόσχας...

Αναλυτικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόνισε:

Για την εικόνα του ματς: "Ήταν ένα φανταστικό και ιδιαίτερο παιχνίδι υψηλού επίπεδου. Η διαφορά στα πρώτα 15 λεπτά, ήταν η ηρεμία που είχε η Σπαρτάκ, που είναι συνηθισμένη σε τέτοιες καταστάσεις και η έλλειψη της σωστής από τη μεριά μας, που δεν μας επέτρεψε να παίξουμε με σωστές αντιδράσεις.

Μετά το πρώτο γκολ που πετύχαμε, αφήσαμε στην άκρη όλα αυτά τα κομμάτια και αρχίσαμε να παίζουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Με επιθετικότητα, πηγαίνοντας πολύ πιο κοντά στον μπάλα, με καλές τοποθετήσεις, πατήσαμε στην περιοχή της Σπαρτάκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε με την ίδια επιθετικότητα, μετά υπήρχε μία πίεση για να διατηρήσουμε τη νίκη και είχαμε κάποιες ευκαιρίες για να μεγαλώσουμε τον δείκτη του σκορ. Ήμασταν τυχεροί στο πέναλτι με την φανταστική απόκρουση του Πασχαλάκη, αλλά πρέπει να πούμε ότι ήταν μία λανθασμένη απόφαση, δεν υπήρξε πέναλτι σε εκείνη τη φάση".

Για τα κέρδη του ΠΑΟΚ από αυτή την εμφάνιση: "Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, παίζοντας φανταστικά από το σημείο που αναφέραμε και πριν. Σε αυτό το επίπεδο, σε τέτοια παιχνίδια, υπάρχουν πολλές δύσκολες καταστάσεις και πρέπει πάντα να βρίσκουμε την αντίδραση. Τα παιχνίδια αυτά, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν ένα προς ένα. Κερδίσαμε τα τρία παιχνίδια μας μέχρι τώρα κι αυτό μας δίνει δύναμη και μας μαθαίνει ότι όταν έχουμε αυτοπεποίθηση, μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Για τα γκολ της Σπαρτάκ: "Είναι λογικό να αντιμετωπίζουμε παίκτες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις".

Για τον Πασχαλάκη: "Σας έχω πει ότι υπάρχουν δίπλα μου άνθρωποι που δουλεύουν πάρα πολύ, το τεχνικό επιτελείο δίνει τις σωστές συμβουλές και αυτό έγινε και σήμερα με τον Πασχαλάκη, που πρέπει να πω ότι σήμερα ήταν φανταστικός".

Για τον Λημνιό: "Μου είναι δύσκολο να μιλήσω με ποσοστά, αλλά μπορώ να μιλήσω για την νοοτροπία του, για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει. Κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Λημνιός έχει κάνει ένα βήμα μπροστά στην καριέρα του. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι διατεθειμένος να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, είτε έχεις, είτε δεν έχεις την μπάλα".

Για τη ρεβάνς της Μόσχας: "Θα επαναλάβω και πάλι το ίδιο. Σεβόμαστε απόλυτα τον αντίπαλο μας, τη δύναμη του, αλλά παρόλα αυτά θα πάμε για να κερδίσουμε στην Ρωσία. Αυτή είναι η νοοτροπία μας. Η καλύτερη απόδειξη είναι το 2-0 σήμερα και το γεγονός ότι καταφέραμε γρήγορα να αντιδράσουμε. Καταφέραμε να γυρίσουμε ένα παιχνίδι και είναι πολύ σημαντικό πριν το παιχνίδι στην Μόσχα".

Για το αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης: "Υπάρχουν παιχνίδια και παιχνίδια. Στον τελικό κάναμε ένα φανταστικό παιχνίδι, θα μπορούσε εύκολα να συγκριθεί με τα παιχνίδια που παίζουμε εδώ, σε αυτό το επίπεδο. Αλλά θα πρέπει να καταλάβετε ότι το ποδόσφαιρο σου φέρνει νέες καταστάσεις σε κάθε παιχνίδι.

Κάθε ομάδα έχει διαφορετική ποιότητα και δίνει διαφορετικά πράγματα στα παιχνίδια. Παίζει ρόλο και η στιγμή που αντιμετωπίζουμε μία ομάδα. Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις θα πρέπει να έχουμε μία πολύ σωστή νοοτροπία. Πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα, μία ξεκάθαρη ταυτότητα. Ελπίζω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο".

Για το αν θεωρεί ότι οι παίκτες του θα ανταπεξέλθουν στην απαιτητική συνέχεια: "Είναι υποχρέωση μας να δίνουμε στους παίκτες τη σωστή προετοιμασία, όσον αφορά σε τακτικά στοιχεία, αλλά και στην φρεσκάδα. Κάθε παίκτης της ομάδας είναι "τρελαμένος" για να παίξει, για να συνεχίσει να προσφέρει και να συνεχίσουμε το σερί αγώνων που έχουμε.

Έχουμε ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών. Ξέρετε πολύ καλά ότι θέλω να καταλάβουν όλοι στο 100% το τι ζητάω για να αγωνιστούν κι από εκεί και πέρα να νιώθουν και κομμάτι του συνόλου από την αρχή μέχρι το τέλος. Η χρονιά μπροστά μας, θα είναι πολύ μεγάλη και πολύ δύσκολη".

Για το αν θεωρεί ότι υπάρχει φαβορί για την πρόκριση: "Παίζει ρόλο η εμπειρία που έχει στο Champions League η Σπαρτάκ. Από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση είπαμε ότι είναι το φαβορί. Είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ρωσία. Το πρωτάθλημα της Ρωσίας είναι υψηλού επιπέδου, με παίκτες με τεράστιες αμοιβές, υπάρχουν τεράστιες επενδύσεις. Η ποιότητα των ομάδων είναι πολύ μεγάλη".

.......................................

Ο Δημήτρης Λημνιός μίλησε για την τρομερή εμπειρία που βίωσε με την ανεπανάληπτη ανατροπή που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στην φλεγόμενη Τούμπα...

Αναλυτικά τόνισε:

"Ήταν μια εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Το γήπεδο ήταν γεμάτο, όλος ο κόσμος μας έδωσε ώθηση για να κάνουμε τη νίκη, ήταν μεγάλη προσπάθεια από όλα τα παιδιά, να πάμε στον επαναληπτικό να πάρουμε την πρόκριση που είναι ο στόχος μας, είδαμε όλοι ότι το όνειρο μπορεί να συνεχιστεί.

Όταν αναλύσαμε την Σπαρτάκ είδαμε ότι οι παίκτες που έχει μπροστά μπορούν να κάνουν αρκετές επικίνδυνες επιθέσεις αλλά πιστεύω ότι καταφέραμε να τους αντιμετωπίσουμε καλά. Το μπάτζετ της Σπαρτάκ είναι διπλάσιο αλλά είδαμε ότι δεν παίζουν τα λεφτά μπάλα, είμαστε μια τέλεια οικογένεια όλοι μαζί, ο κόσμος δεν σταμάτησε να μας στηρίζει και πήραμε τεράστια νίκη.

Παλιότερα είχε πικραθεί ο κόσμος μας, εμείς προσπαθούμε να προσφέρουμε θέαμα και να τους ευχαριστήσουμε που έρχονται σε όλα τα γήπεδα. Είδαμε και στην Βασιλεία ότι ήρθαν 2000 οπαδοί μας και μας βοήθησαν. Τώρα στην ρεβάνς ο κόσμος της Σπαρτάκ θα μας πιέσει αλλά εμείς θα παλέψουμε για την πρόκριση.

Μέχρι τα πρώτα 20 λεπτά δεν βρισκόμασταν στο γήπεδο από εκεί και μετά θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά στην ομάδα, βγάλαμε αντίδραση, κερδίσαμε 3-2, είναι ένα σκορ πρόκρισης, κρατάμε την θετική εμφάνιση μετά το πρώτο 20 λεπτό και θα πάμε στην Ρωσία να παίξουμε το ίδιο και να πάρουμε την πρόκριση.

Αδικήσαμε τους εαυτούς μας, ξέρουμε ότι είμαστε καλό σύνολο, βγάλαμε εγωισμό και με τον κόσμο να μας... σπρώχνει καταλάβαμε ότι το σκορ δεν έπρεπε να είναι αυτό.

Είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ήταν το 1ο γκολ μου στην Τούμπα, ανατρίχιασα με τον κόσμο όταν φώναξε το όνομα μου, το είπα και στην Ολλανδία στην προετοιμασία ότι θέλω να είμαι πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι μου φέτος, είμαι χαρούμενος που σκόραρα αλλά κρατάω ότι η ομάδα κέρδισε με ωραίο ποδόσφαιρο".

.......................................

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μίλησε μεταξύ άλλων, για την καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας που βοήθησε τα μέγιστα στην ανατροπή του σκορ, καθώς και για το πέναλτι που απόκρουσε...

Αναλυτικά ο γκολκίπερ του Δικεφάλου τόνισε:

Για το ξέσπασμά μετά την απόκρουση στο πέναλτι: "Το ξέσπασμα που μου βγήκε το ήθελα πάρα πολύ. Κάναμε πολύ καλή μεγάλη προσπάθεια, ήταν η πίεση και η προσπάθεια όλων των παιδιών που έδωσαν το 100% σήμερα και έπρεπε να καταφέρουμε να κερδίσουμε. Θα ήμασταν πιο ευχαριστημένοι αν δεν είχαμε δεχτεί τα δύο γκολ, παρόλα αυτά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και γι'αυτό το αγαπάμε και θα συνεχίσουμε να το αγαπάμε".

Για την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Μαγικές στιγμές, πραγματικά δεν πληρώνεται με όλα τα λεφτά του κόσμου το να φωνάζει η κερκίδα το όνομά σου. Είναι στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στην καρδιά μου μέχρι να πεθάνω. Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα είμαστε ακόμη στην αρχή.

Φέτος έχουμε έναν στόχο και πρέπει να τον εκπληρώσουμε. Αξίζει να προσπαθείς συνέχεια για το καλύτερο όταν έχεις τέτοιους καλούς παίκτες και τόσο καλά παιδιά μπροστά σου. Η ένταση που έβγαλα ήταν για αυτούς και τον κόσμο. Είναι ό,τι καλύτερο να φεύγεις από αυτό το γήπεδο με χαρά".

Για την βοήθεια που έδωσε στην ομάδα η παρουσία του κόσμου: "Είναι κάτι το μαγικό για τη συνέχεια. Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ και σήμερα. Το γεγονός ότι γέμισε η Τούμπα ήταν το σημαντικότερο για να πάρουμε τη νίκη. Ευελπιστούμε να είναι μαζί μας και στα επόμενα παιχνίδια αλλά και να δώσουν όσοι μπορούν το παρών και στα εκτός έδρας όπως κάνουν πάντα".

Για τη ρεβάνς: "Αρχικά να κρατήσουμε το μηδέν πίσω. Να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι. Από αύριο κιόλας πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να πάρουμε την πρόκριση".

........................................

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για το γκολ που σημείωσε, την ευκαιρία που απώλεσε, καθώς και για τη ρεβάνς στην Μόσχα...

Αναλυτικά τόνισε:

Για το παιχνίδι: "Ήταν ένα πολύ όμορφο ματς. Είχε πολλά γκολ, φάσεις, χαμένο πέναλτι, πέναλτι που μπήκε γκολ, πολλή ένταση. Πρώτη φορά παίζω σε τόσο μεγάλη έντασης παιχνίδι".

Για την ανατροπή που πέτυχε ο ΠΑΟΚ: "Ήταν πολύ σημαντικό που καταφέραμε να γυρίσουμε, μέσα από αυτήν τη δύσκολη στιγμή που περάσαμε. Μπορούσαμε να σκοράρουμε και περισσότερο, με τη δική μου ευκαιρία, ήμασταν όμως και τυχεροί με την απόκρουση στο πέναλτι του Πασχαλάκη. Πάμε να βελτιωθούμε από αύριο και να κερδίσουμε στην έδρα της Σπαρτάκ στη ρεβάνς".

Για τον τρόπο που αγωνίστηκε σήμερα σε σχέση με το ματς στη Βασιλεία: "Αγώνα με τον αγώνα, είχα πει και στην προετοιμασία, θα βρίσκουμε ρυθμό. Η Βασιλεία έκανε μεγαλύτερο build-up οπότε έπρεπε να δώσω μεγαλύτερη έμφαση στο πρεσάρισμα. Σήμερα με τη Σπαρτάκ, ήταν διαφορετικά. Ήθελα να βοηθήσω περισσότερο επιθετικά, γιατί η ομάδα μου ήταν πίσω στο σκορ και έπρεπε να το γυρίσουμε".

Για τη ρεβάνς στη Μόσχα: "Έχουμε πετύχει πολλά και τίποτα. Όλα ξεκινούν τώρα. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ παραπάνω από σήμερα για να κερδίσουμε και να προκριθούμε. Από εκείνο το σερί που ξεκίνησε πέρσι στην Ξάνθη, τα είχαμε βάλει κάτω και τα είχαμε πει, ότι έπρεπε να φτιάξουμε ένα γκρουπ νικητών και να κερδίζουμε τους πάντες. Να είμαστε πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι που είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία. Είμαστε μέσα στο όνειρο μας που είναι να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει ο καθένας μας να υπερβάλλει εαυτόν για να περάσει η ομάδα".

Για την γενικότερη εικόνα της ομάδας: "Υπάρχει ένα πλάνο που λειτουργεί από πέρσι, όταν ήρθε αυτός ο προπονητής. Έχει μείνει ο κορμός της ομάδας, ξέρουμε το παιχνίδι ο ένας τους άλλους και έτσι και ο καινούργιος παίκτης, μπαίνει πιο εύκολα. Προσπαθούμε να βάλουμε τους παίκτες να καταλάβουν τη φιλοσοφία της ομάδας. Με τον καιρό, με τη δουλειά που γίνεται όλοι θα βοηθήσουν, αλλά το βλέπετε όλοι, ότι η ομάδα έχει και πολύ μεγάλη ποιότητα. Με υπομονή, θα βοηθήσουν όλοι, γιατί η χρονιά είναι μεγάλη".

Για το αν μπήκε αγχωμένα η ομάδα η ομάδα στο ματς και δέχτηκε δύο γκολ: "Δε μπήκαμε καθόλου καλά και δεχτήκαμε δύο γκολ. Βρήκαμε τα αποθέματα και κυρίως το μυαλό για να το πιστέψουμε και να το γυρίσουμε. Μέσα από τις δυσκολίες, δείχνεις χαρακτήρα. Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα. Έχουμε έναν «τελικό» στη Μόσχα να κερδίσουμε. Παντού, πρέπει να προσπαθούμε να νικάμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε".

Για το ότι ήταν αρχηγός του ΠΑΟK στο ματς και φόρεσε την φανέλα με το 10: "Είναι το αγαπημένο μου νούμερο. Ήταν όνειρο μου να φοράω το περιβραχιόνιο και να αποδεικνύω κάθε μέρα με τη δουλειά μου πράγματα. Δεν έχω πετύχει τίποτα, κάθε μέρα βάζω νέους στόχους. Ζω για το ποδόσφαιρο, όταν κερδίζω είμαι χαρούμενος, αν χάνω ακόμα και στην προπόνηση, στεναχωριέμαι. Θέλω να δουλεύω κάθε μέρα για να βλέπετε κάθε φορά καλύτερο Πέλκα στο γήπεδο".

Για την αγκαλιά στον Πασχαλάκη: "Αυτό που έκανε ήταν πολύ καλό για την ομάδα. Μας κράτησε μπροστά, πιάνοντας το πέναλτι. Έχουμε γίνει μια καλή παρέα, ωραία ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, προσπαθούμε να μη μας το χαλάσει κανένας, Μέσα από το σύνολο μπορείς να πετύχεις πράγματα".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...