Διέλυσε την Αϊντχόφεν σε φιλικό στην Τούμπα!

Σαν σήμερα στις 27/7/1999, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ολλανδική Αϊντχόφεν, σε ένα ενδιαφέρον φιλικό παιχνίδι...
Διέλυσε την Αϊντχόφεν σε φιλικό στην Τούμπα!

Ο Δικέφαλος με το Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 20.000 θεατές, πήρε μια εντυπωσιακή νίκη, επικρατώντας με 3-0, γεμίζοντας με ελπίδες τον κόσμο που παρακολούθησε την αναμέτρηση.

Η ομάδα έπαιξε κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, πρεσάροντας διαρκώς, με τους μέσους να ανοίγουν διαδρόμους και η ομάδα να απειλεί από την αρχή του παιχνιδιού.

Στο 9ο λεπτό η κεφαλιά του Ντόλμπεργκ μετά από κόρνερ του Βενετίδη πέρασε μόλις άουτ και στο 31' το κοντινό πλασέ του Βρύζα πέρασε άουτ.

Το σκορ άνοιξε στο 43ο λεπτό, όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ, το εκτέλεσε ο κορυφαίος παίκτης μας στο παιχνίδι, Σπύρος Μαραγκός, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του Λόντεβικς.

Ευκαιρία για να γίνει το 2-0 χάθηκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν και πάλι μετά από κόρνερ του Βενετίδη, η μπάλα πέρασε άουτ...

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 53ο λεπτό, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Τουρσουνίδη, ο Φρούσος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και αφού απέφυγε τον τερματοφύλακα, δε δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0. Ο ίδιος παίκτης στο 68ο λεπτό, εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας των Ολλανδών και σημείωσε το τελικό 3-0.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Κωνσταντινίδης (82' Σαλπιγγίδης), Κατσιαμπής, Βενετίδης, Μαχαιρίδης (90' Ζαφειρίου), Ντόλμπεργκ, Μαραγκός, Τουρσουνίδης (70' Βοσκαρίδης), Βρύζας, Φρούσος (70' Καραδήμος)

Δηλώσεις Άρι Χάαν: «Ο αγώνας μας έδωσε αυτοπεποίθηση, ήταν ένα πολύ καλό τεστ για εμάς, αλλά και μια ευκαιρία για τον κόσμο του ΠΑΟΚ να παρακολουθήσει καλό ποδόσφαιρο και όμορφο θέαμα. Ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή, σίγουρα δεν παίξαμε σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητές μας.

Όμως ήταν ένα καλό και ισορροπημένο ματς κόντρα σε μια ομάδα η οποία είχε ελλείψεις όπως και εμείς. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Αποδείξαμε ότι αυτή η ομάδα παρά τις απουσίες της μπορεί να παίξει οργανωμένα. Περιμένω και τους υπόλοιπους παίκτες»

Πριν τη σέντρα του παιχνιδιού, τιμήθηκε ο διαιτητής Αγγελάκης (ρέφερι της αναμέτρησης), που αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, μετά από πολυετή παρουσία του στα γήπεδα. Την αναμνηστική πλακέτα, του την έδωσε ο Γιώργος Τουρσουνίδης.

Την ίδια μέρα ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Πέρσι Ολιβάρες στον Παναθηναϊκό, με τον παίκτη να αποχαιρετά με λυγμούς τον Δικέφαλο...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...