Η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο μας τη Νάπολι! (1988)

Σαν σήμερα στις 12/7/1988, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ευρωπαϊκών Κυπέλλων της περιόδου 1988-1989...
Η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο μας τη Νάπολι! (1988)

Η κληρωτίδα δεν έκανε το κέφι στον ΠΑΟΚ και έφερε στον δρόμο μας ένα πραγματικό μεγαθήριο της εποχής, την ιταλική Νάπολι, των Μαραντόνα, Καρέκα, Αλεμάο και πολλών εξαιρετικών –διεθνών- Ιταλών παικτών.

Στο άκουσμα του αντιπάλου, μια παγωμάρα έπεσε στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο, καθώς ο αντίπαλος ήταν μία από τις κορυφαίες ομάδες της ηπείρου μας, διαθέτοντας στις τάξεις του τον κορυφαίο –κατά πολλούς- ποδοσφαιριστή όλων των εποχών!

Η Νάπολι τη σεζόν 1986-1987 είχε κατακτήσει το νταμπλ στη γειτονική χώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ τη σεζόν 1987-1988, έχασαν τον τίτλο από τη Μίλαν των Γκούλιτ, Φαν Μπάστεν, Ράικαρντ, σημειώνοντας σε ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα σε 30 ματς, 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 6 ήττες με τέρματα 55-27.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Μαραντόνα με 15 γκολ, ακολουθούμενος από τον Καρέκα με 13. Στη μεταγραφική περίοδο είχε ενισχυθεί με τους Φούζι, Τζουλιάνο, Κοραντίνι, Αλεμάο, Κρίπα, ενώ είχαν αποχωρήσει από την ομάδα οι Γκαρέλα, Τζιορντάνο, Μπάνι, Τσελεστίνι, Μιάνο, Φιλάρντι, Σόλα.
Τεχνικός της ομάδας ήταν ο Οττάβιο Μπιάνκι που συνήθιζε να παίζει 4-4-2 με κινητήριους μοχλούς τους Μαραντόνα – Καρέκα, που ξεσήκωναν το Σάο Πάολο –χωρητικότητας 86.000 θεατών- με τις περίτεχνες ενέργειές τους.

Ίσως ήταν η χειρότερη κλήρωση που θα μπορούσε να είχε ο ΠΑΟΚ, με τον Ρίνους Ίσραελ να δηλώνει: «Είναι μια πολύ δύσκολη κλήρωση. Η Νάπολι είναι μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, γνωστή σε όλους. Ήμουν προετοιμασμένος για όλα.

Δεν αμφισβητούμε την ανωτερότητα της ιταλικής ομάδας, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε. Υπάρχουν δύο αγώνες και ο δεύτερος είναι στην Τούμπα. Θα επιδιώξουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Ιταλία, όλα νομίζω θα κριθούν εκεί»

Εκείνες τις μέρες αναμενόταν στη Θεσσαλονίκη ο Λουίς Φερνάντο και ο Τζόνι Αναστασιάδης, τον οποίον είχε προτείνει στον ΠΑΟΚ ο παλιός μας παίκτης Μαργαρίτης Γιαννέλος. Η ομάδα προπονούνταν καθημερινά στο δάσος του Σέιχ Σου και ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στην (τότε) Δυτική Γερμανία, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Όσον αφορά τις άλλες ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, η ΑΕΚ κληρώθηκε με την Αθλέτικο Μπιλμπάο, ο Παναθηναϊκός με την ... Ομόνοια και ο η Λάρισα με την ελβετική Ξαμάξ!

Αναλυτικά η κλήρωση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ (Παπαδάκης) με τον μάνατζερ της Νάπολι (Μότζι), λίγα λεπτά μετά την κλήρωση...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...