Κλήση σε απολογία για τον φυγά ... "φονιά"! (1985)

Σαν σήμερα στις 24/6/1985, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της κατήγγειλε τον Χρήστο Δημόπουλο και τον Παναθηναϊκό για δημιουργία κλίματος εκνευρισμού και ταραχής πριν τον πιο κρίσιμο αγώνα της περιόδου, τον τελικό Κυπέλλου με την Λάρισα στο ΟΑΚΑ...
Κλήση σε απολογία για τον φυγά ... "φονιά"! (1985)

Αναλυτικά τα όσα αναφερόταν στην ανακοίνωση, το περιεχόμενο της οποίας προκάλεσε αίσθηση στην ποδοσφαιρική Ελλάδα...

«Το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταγγέλει την ΠΑΕ ΠΑΟ για την απαράδεκτη απαγωγή του ποδοσφαιριστή μας Χρήστου Δημόπουλου το απόγευμα της Παρασκευής 21/6/1985, από το αεροδρόμιο του Ελληνικού και ενώ η αποστολή του ΠΑΟΚ προετοιμάζετο να αποσυρθεί σε ξενοδοχείο, μια μέρα πριν από τον πιο κρίσιμο αγώνα της περιόδου, τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 22/6/1985.

Ακόμη, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. καταγγέλεται η ανάρμοστη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή, ο οποίος χωρίς άδεια και τελείως αυθαίρετα απουσίασε από την πρωινή προπόνηση της Τετάρτης 19/6 και προσήλθε –χωρίς άδεια- καθυστερημένα, στη βραδινή προπόνηση της ίδιας μέρας.

Επίσης παραβαίνοντας κάθε έννοια της ιδιότητας του επαγγελματία ποδοσφαιριστή, εγκατέλειψε την αποστολή της ομάδας, παραμονή του τελικού αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος, εκδηλώνοντας την άρνησή του για συμμετοχή και προκαλώντας – πλέον των άλλων- εκνευρισμό και ταραχή στα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, με δυσάρεστες συνέπειες.

Για τους παραπάνω λόγους καλείται σε απολογία ο ποδοσφαιριστής το μεσημέρι της Τετάρτης (26/6) στις 13:00, προκειμένου να εξηγήσει τη στάση του»

Ο «φυγάς» Χρήστος Δημόπουλος σε δήλωσή του είχε αναφέρει: «Διαδόθηκε ότι αρνήθηκα να πάρω μέρος στον τελικό. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Είχα προετοιμαστεί για τον τελικό και ακολούθησαν την αποστολή από τη Θεσσαλονίκη.

Όταν φτάσαμε στην Αθήνα, οι αρμόδιοι του ΠΑΟΚ μου είπαν ότι δε θα με χρησιμοποιούσαν επειδή δε με ήθελε ο κόσμος (!!!). Με πικρία δέχθηκα αυτήν την πρόταση, γιατί κατόρθωσαν να με πείσουν ότι αυτό γινόταν για το καλό του ΠΑΟΚ»

Η ΠΑΕ λοιπόν κάλεσε τον Δημόπουλο με εξώδικο σε απολογία, την οποία ο δικαστικός επιμελητής προσπάθησε να την παραδώσει, πηγαίνοντας στο σπίτι που διέμενε ο «φυγάς - φονιάς».

Στο σπίτι που νοίκιαζε όμως, δεν υπήρχε κανείς και η σπιτονοικοκυρά ενημέρωσε πως ο ενοικιαστής είχε μετακομίσει την Κυριακή το βράδυ (τα είχε όλα κανονισμένα!).

Έτσι ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να στείλει την πρόσκληση προς τον αγνώστου διαμονής Δημόπουλο, με παραγγελία εισαγγελέως και δημοσίευση σε εφημερίδες!!!

Φυσικά -όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο- ο παίκτης δεν παρουσιάστηκε για να απολογηθεί, περισσότερα όμως για το θέμα θα ανεβάσουμε στις 26/6.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...