Φιλική ήττα στην απονομή του τίτλου (1976)

Σαν σήμερα στις 2/6/1976, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, συνδυάζοντάς το με την απονομή του πρωταθλήματος το οποίο είχε κατακτήσει εκείνη τη σεζόν, για πρώτη φορά στην ιστορία του...
Φιλική ήττα στην απονομή του τίτλου (1976)

Η απονομή έγινε πριν την έναρξη του παιχνιδιού από τον τότε αντιπρόεδρος της ΕΠΟ (Νάστος), ενώ το παρόν έδωσαν οι Θεσσαλονικείς σύμβουλοι της ΕΠΟ, Κοσμόπουλος – Νικολαΐδης, καθώς και άλλοι επίσημοι.

Η αναμέτρηση παρουσίαζε κάποιο ενδιαφέρον για τους φιλοξενούμενους, καθώς σε λίγες μέρες επρόκειτο να αντιμετωπίσουν στον τελικό του Κυπέλλου τον Ηρακλή, ενώ για τον ΠΑΟΚ ήταν ένας αγώνας γοήτρου.

Η ομάδα του Πειραιά πήρε τη νίκη με 1-2, ανατρέποντας το σκορ με το οποίο ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί στο 19' σε μια περιπετειώδη φάση!

Στο λεπτό εκείνο ο Γούναρης σούταρε από τα πλάγια, ο Πουπάκης απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήξει κόρνερ.

Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Τερζανίδη, ο Πουπάκης έχασε την έξοδο με τον Σαράφη να παίρνει μια πρώτη κεφαλιά και στη συνέχεια της φάσης ο Κερμανίδης με νέα κεφαλιά ψαράκι, έγραψε το 1-0 (εικόνα που ακολουθεί).

Στο 31' τοι σουτ του Συνετόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι μας, όμως στο 59' ο Γαλάκος από μακρινή απόσταση αιφνιδίασε τον Φούρτουλα κάνοντας το 1-1.

Λίγο νωρίτερα ο Κελεσίδης που είχε μπει σαν αλλαγή στη θέση του Πουπάκη στο 46', σταμάτησε δύσκολα το βολέ του Κούδα, για να έρθει στο 69' το 1-2 με σουτ του Συνετόπουλου...

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Φουντουκίδης, Καπουσούζης, Κερμανίδης, Κούδας και από τον Ολυμπιακό οι Γαλάκος, Γκαϊτατζής, Βιέρα, Σιώκος

Για την ιστορία διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ζλατάνος, με βοηθούς τους Σαπατακίδη και Τσανακλίδη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Καπουσούδης, Τερζανίδης, Αποστολίδης, Σαράφης, Κερμανίδης, Κούδας, Γκουερίνο

Ολυμπιακός: Πουπάκης (46' Κελεσίδης), Γκαϊτατζής, Γκλέζος, Σιώκος, Αγγελής, Συνετόπουλος, Βιέρα (46' Βασιλόπουλος), Δαβουρλής (46΄Κρητικόπουλος), Λοσάντα (46' Καραβίτης), Γαλάκος, Σταυρόπουλος (46' Παμπουλής)

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...