Αγκάλιασε τον τίτλο με τριάρα! (1985)

Σαν σήμερα στις 26/5/1985, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1984-1985...
Αγκάλιασε τον τίτλο με τριάρα! (1985)

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, μπροστά σε 18.000 θεατές (16.263 τα εισιτήρια) πήρε τη νίκη με 3-0, καθαρίζοντας το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο!

Μετά από τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα (ισοπαλίες σε Κατερίνη – Δράμα και ήττα από τον Παναθηναϊκό με 2-0 για το Κύπελλο), ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες και ενώ απέμεναν δύο αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος, διατήρησε τη διαφορά των τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό (2-1-0 το σύστημα της βαθμολογίας).

Ο ΠΑΟΚ με εξοντωτική πίεση στη μεσαία γραμμή, έπνιξε στην κυριολεξία τον ΟΦΗ, παίζοντας πολύ γρήγορο και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, με φυσικό επακόλουθο τη νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήταν μία από τις τρεις ομάδες οι οποίες μας είχαν κερδίσει εκείνη τη σεζόν (στην έδρα του)!

Ένας εκπληκτικός Βασιλάκος οδηγούσε τον ΠΑΟΚ, την ώρα που η κερκίδα κυριολεκτικά ήταν ο 12ος παίκτης μας στο ματς.

Το σκορ άνοιξε στο 25'. Ο Δαμανάκης σέντραρε από τα δεξιά, ο Κωστίκος πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα να βρει πρώτα το δοκάρι του Χοσάδα και στη συνέχεια να καταλήξει στα δίχτυα του.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Βασιλάκος εκτέλεσε κόρνερ, ο Σίγγας σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-0 μέσα σε αποθέωση!

Στο 49' ο Χάρης Μπανιώτης μετά από ασθενή απόκρουση του Χοσάδα σημείωσε από πολύ κοντά το 3-0 (αρχική εικόνα), με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να επιτίθεται και να έχει κι άλλες καλές ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα γκολ.

Η καλύτερη στιγμή του ΟΦΗ στο ματς, καταγράφηκε στο 80', όταν το σουτ του Κωνσταντινίδη, σταμάτησε στο δοκάρι του Στεργιούδα.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Βασιλάκος, Πάπριτσα, Μπανιώτης, Αλαβάντας και από τον νωθρό ΟΦΗ οι Τσινός, Κωνσταντινίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στεργιούδας, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς (54' Ιωσηφίδης), Μπανιώτης, Σίγγας (67' Αλεξανδρίδης), Δαμανάκης, Βασιλάκος, Δημόπουλος, Πάπριτσα, Κωστίκος.

ΟΦΗ: Χοσάδας, Τσινός, Γκουλής, Ανδρεανίδης, Αγιομαμίτης, Σαμαράς, Κωνσταντινίδης, Γιάνιανιν (60' Μαμάκας), Τσιριμώκος, Νιόμπλιας, Βλαστός.

Δηλώσεις Χάρη Μπανιώτη: "Πιστεύω πως μπορούμε να πάρουμε φέτος το νταμπλ! Καταρχάς στο πρωτάθλημα έχουμε τρεις βαθμούς διαφορά και υποδεχόμαστε τον αντίπαλό μας (Παναθηναϊκό) στην Τούμπα.

Ακόμη και να χάσουμε από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, θέλουμε μια ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό για να αναδειχτούμε πρωταθλητές. Αν δεν μπορούμε να μιλάμε για μια ισοπαλία στην Τούμπα που θα μας δώσει τον τίτλο, τότε δεν θα πρέπει να μιλάμε καν για τίτλο! Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα στη Νέα Σμύρνη (όπως κι έγινε!) "

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1984 αναδείχθηκε για 2η φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής Ελλάδας, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 3 ήττες, συγκέντρωσε 46 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία), με τέρματα 54-26...

* Πρώτοι σε συμμετοχές ήταν ο Ράντε Πάπριστα και ο Γιώργος Σκαρτάδος (από 29 ματς ο καθένας), ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Δημόπουλος με 12 γκολ, ακολούθησε ο Σκαρτάδος με 11 και ο Κωστίκος με 8...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...