Κυπελλούχος για 2η συνεχόμενη φορά! (vids)

Στον τελικό της 76ης διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ νίκησε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ 2014, με 2-0 αντί για 5-0...
Κυπελλούχος για 2η συνεχόμενη φορά! (vids)

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέπο, Μάτος στην άμυνα, Κάνιας, Μαουρίσιο αμυντικά χαφ, Μπίσεσβαρ, Πέλκα, Κάμπος μεσοεπιθετικά και στην κορυφή της επίθεσης τον Πρίγιοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 45λεπτο και το 0-0 τον αδικεί κατάφωρα! Χάθηκαν ευκαιρίες που δε χάνονται από παίκτες που δε μας έχουν συνηθίσει σε τέτοια. Ευκαιρίες κλασσικές που δεν μεταφράστηκαν σε κάποιο γκολ, με την άμυνα της ΑΕΚ να μην εμπνέει καμία εμπιστοσύνη...

Μόλις στο 8', χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μαουρίσιο να σουτάρει άουτ, μετά από στρώσιμο της μπάλα από τον Πρίγιοβιτς, στο 15', ο Μπίσεσβαρ, σε τετ α τετ έστειλε την μπάλα άουτ και τρία λεπτά αργότερα νέα μεγάλη ευκαιρία από τον Μπίσεβαρ, που από καλή θέση σούταρε άουτ...

Η ΑΕΚ σε όλο αυτό το διάστημα είχε να επιδείξει όλο κι όλο δύο σουτ, ένα με τον Λιβάγια και ένα με τον Αραούχο που πέρασαν άουτ!

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας σε μεγάλα νούμερα και οι οργανωμένες επιθέσεις του τόσο από τα φτερά όσο και από τον άξονα ήταν επικίνδυνες!

Και φτάσαμε στο 23', όταν ο Πρίγιοβιτς έβγαλε την κάθετη στον Μπίσεσβαρ που τον ανέτρεψε ο Μπακάκης. Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Πρίγιοβιτς αλλά ο Μπάρκας έπεσε στην αριστερή του γωνία και το απέκρουσε ο Μπάρκας!

Οι ευκαιρίες του ΠΑΟΚ δε σταμάτησαν εκεί, καθώς στο 35', ο Μπάρκας απέκρουσε με το γόνατο το τετ α τετ του Κάμπος!!! Πολύ μεγάλες ευκαιρίες, όλες μία και μία που οι παίκτες μας δεν αξιοποίησαν!

Ο Ισπανός ρέφερι έδειξε κίτρινες στο πρώτο ημίχρονο στους Κάμπος, Μάτος, Κρέσπο! Ότι δεν είδαμε στο πρώτο ημίχρονο το είδαμε στην επανάληψη! Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να δημιουργεί φάσεις και στην επανάληψη και στο 65' ο Αντελίνο σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Ο Ισπανός ρέφερι που μοίραζε τις κάρτες σαν κουφέτα, στο 80', έδειξε απευθείας κόκκινη στον Μαουρίσιο και 2η κίτρινη στον Βράνιες! Με 10 συνέχισαν και οι δύο ομάδες, ενώ έδειξε και κίτρινη και στον Βαρέλα, ο οποίος στο 94΄είδε την 2η και αποβλήθηκε!

Νωρίτερα πάντως ο Πέλκας στο 94' μετά από ασίστ του Πρίγιοβιτς έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα της ΑΕΚ, στέλνοντας στον 7ο ουρανό τους απανταχού ΠΑΟΚτσήδες!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (52' Γκάλο), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας (73' Γιακουμάκης), Μάνταλος (67 Οικοδόμος), Λιβάγια, Αραούχο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (82' Μαλεζάς), Κάνιας, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (75' Σάκχοφ), Πέλκας, Κάμπος (51' Μακ), Πρίγιοβιτς.

...........................................

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια τα είπε έξω από τα δόντια στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του τελικού!

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

«Από την στιγμή που έφυγα από τον ΠΑΟΚ δεν άντεχα. Είναι αλλιώς από μέσα και αλλιώς απέξω. Προτιμώ να είμαι τα 90' στον αγωνιστικό χώρο. Οι συμπαίκτες μου έκαναν φοβερή δουλειά».

Για το τι σκέφτηκε μετά το γκολ: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Γύρισα στον ΠΑΟΚ για να πάρω τίτλο. Δείξαμε ξεκάθαρα ποια είναι η καλύτερη ομάδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το αν θα τον πάρει ο Σάντος τηλέφωνο: «Δεν έχω πάει ακόμα στα αποδυτήρια. Θα ήθελα να πάω στο Μουντιάλ αλλά θα πάνε άλλοι. Φανταζόμουν να τελειώσω την χρονιά με ένα νταμπλ. Έχω κουραστεί να λέω πως μας κλέψανε το πρωτάθλημα. Σήμερα στην έδρα του αντιπάλου ήταν ξεκάθαρο ότι η καλύτερη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ».

Για το αν πιστεύει πως υπάρχει δικαιοσύνη: «Εμείς δείξαμε όλη την σεζόν την δουλειά μας, το αίμα μας. Μέσα στο σπίτι μας, μας έκλεψαν. Και ακούμε από παίκτες της ΑΕΚ πολλά πράγματα. Αυτό είναι το 20-0; Ένας που χάρηκε για το Euro να λέει Τιναφτόρε; Nτροπή τους. Από την στιγμή που είδαν το βίντεο στο ίντερνετ εξαφανίστηκαν όλοι. Από την στιγμή που ο διαιτητής αποφάσισε όλοι δεν έβγαιναν. Ο Χιμένεθ που είναι καλός προπονητής είπε ότι φοβήθηκε, τι φοβήθηκε; Δείξαμε σήμερα».

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι υπάρχουν κανόνες, απάντησε: «Πρέπει να μιλήσουμε για αυτό που έγινε. Κανένας δεν ξέρει τι έγινε στα αποδυτήρια. Ο κύριος Μιραλάς έλεγε να προσέχετε. Τι να προσέχουμε; Ο Ίβιτς το χτύπησε το κεφάλι και έφυγε».

Για το που το αφιερώνει την κούπα εκτός του Ιβάν Σαββίδη: «Είναι αφιερωμένο στην γυναίκα μου. Στον κύριο που είναι δίπλα μου. Δεν είναι εύκολο να κάνει την δουλειά που έκανε φέτος. Πίστεψε με τα μάτια κλειστά σε εμάς. Τους φιλάθλους που ήταν δίπλα μας και όλο τον λαό του ΠΑΟΚ».

......................................

Ο Ράζβαν Λουτσέκσου στις δηλώσεις του μετά τον τελικό τόνισε για μια ακόμη φορά πως η ΑΕΚ έκλεψε από τον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα ...

Αναλυτικά όσα είπε :

«Εκείνο ήταν θέατρο που συνέβη σε εμάς. Ήρθαν να προκαλέσουν και να φύγουν. Μπορώ να καταλάβω τα πάντα αλλά όχι αυτό. Αν δεν ξέρετε μην μιλάτε. Αν θέλετε να δείτε οι εικόνες υπάρχουν στον Ίντερνετ».

Για την αξία του Κυπέλλου: «Η αξία είναι τεράστια. Αξίζαμε και το πρωτάθλημα, ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Ήρθαμε στον τελικό Κυπέλλου με πέντε φορές περισσότερη πίεση γιατί ακούγαμε πως πρέπει να κερδίσουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα.

Περάσαμε δύσκολες αποφάσεις από ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο αλλά κάνουν πολιτική. Σε όλες αυτές τις συνθήκες έπρεπε να προετοιμάσουμε τον τελικό. Θα ήταν τραγικό αν το χάναμε αλλά λόγω των ποδοσφαιριστών παραδώσαμε ένα μάθημα ποδοσφαίρου».

Για το αν πίστεψε στις χαμένες ευκαιρίες ότι θα χαθεί το ματς: «Όχι ποτέ. Πίστεψα ότι θα κερδίσουμε κάθε στιγμή».

Για το ότι φώναξαν το όνομά του: «Πραγματικά δεν το άκουσα. Είμαι χαρούμενος και εκείνους, για τον πρόεδρο για όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά μας. Υπήρξε μία μεγάλη περίοδος 32 χρόνων, κερδίσαμε τον τίτλο και δεν τον απολαύσαμε».

Για το αν είναι αυτός που ο ΠΑΟΚ που ήθελε εκείνος: «Αυτή είναι μία ομάδα που έχει παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αλλά από Δευτέρα Τρίτη θα πρέπει να προετοιμάζουμε την νέα σεζόν που θα είναι δύσκολο. Το πιο σημαντικό που πετύχαμε φέτος είναι μία εξαιρετική νοοτροπία».

Για τις κακές επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι: «Σήμερα είναι φανταστική βραδιά. Ας σκεφτούμε αυτά από Δευτέρα Τρίτη. Έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο παικτών, να κρατήσουμε την υπευθυνότητα. Όπως σας είπα πριν δύο εβδομάδες, το μοναδικό που φέρνει επιτυχίες είναι η δουλειά. Δεν υπόσχομαι κάτι εκτός από το ότι θα δουλέψω».

«Είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα. Δεν θέλω να πάω στην ΑΕΚ ή στον Ολυμπιακό. Αν φύγω από τον ΠΑΟΚ θα φύγω από την Ελλάδα. Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά αλλά μας έκλεψαν. Πολλοί μου λένε ότι παίρνω ναρκωτικά αλλά εγώ θα το λέω με κάθε ευκαιρία. Πρέπει να το ακούνε και το να ξέρουν. Αυτό δεν ήταν ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο ήταν σήμερα».

Για το τι περίμενε να γίνει μετά τα συμβάντα της Τούμπας λαμβάνοντας υπόψιν την θέση της FIFA: «Πηγαίνετε απευθείας στο τέλος της ιστορίας. Για όλους τους ανθρώπους που προσπαθούν να αναλύσουν σε κάποιο συμπέρασμα το δίκαιο είναι να αναλύσεις το τι συνέβη. Γιατί φτάσαμε σε εκείνο το σημείο. Είμαστε μία ομάδα που περιμέναμε καιρό. Πήγαμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό και δεν μπορείς να πεις ότι θα είναι κάτι εύκολο. Αλλά εμείς ήμασταν σε καλή κατάσταση και εκείνοι όχι.

Εκείνοι την εβδομάδα μας επιτέθηκαν ενώ ήξεραν ότι δεν έγινε τίποτα. Δύο εβδομάδες μετά ήρθε το ματς με την ΑΕΚ. Ήταν ισορροπημένο παιχνίδι και ήρθε ένα κανονικό γκολ. Γιατί όμως ο διαιτητής μετά από τέσσερα λεπτά ακυρώνει το γκολ; Λόγω της πίεσης; Μετά ο διαιτητής είπε ότι είναι γκολ και η ΑΕΚ δεν ήθελε να γυρίσει. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τα παιχνίδια της Ευρώπης αλλά για το πρωτάθλημα το κλέψατε από εμάς».

Για το αν μίλησε με τον Σαββίδη και για το συμβόλαιό του: «Δεν έχω μιλήσει. Για το συμβόλαιο είμαι ήδη υπό συμβόλαιο».

Για το αν έγινε χειρονομία προς τον Χιμένεθ: «Υπήρξε μάχη στα λόγια αλλά καμία χειρονομία».

Για το αν συνηθίζεται στην χώρα μου να γίνονται εισβολές παραγόντων: «Το έχω εξηγήσει ήδη αυτό. Στην χώρα μου δεν θα άλλαζε ο διαιτητής μία απόφαση μετά από τέσσερα λεπτά. Υπάρχει κανονισμός ότι είναι γκολ».

.........................................

Τρελό γλέντι στον Λευκό Πύργο κατά την επιστροφή της ομάδας από την Αθήνα...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...