Πρόκριση στον τελικό με ... ντόρτι (2017)

Σαν σήμερα στις 27/4/2017, στον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο μεγάλος ΠΑΟΚ έλιωσε στο καμίνι της Τούμπας τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας με 4-0 και πέρασε στον τελικό του θεσμού...
Πρόκριση στον τελικό με ... ντόρτι (2017)

Ο Ίβιτς παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Κρέσπο, Βαρέλα, , Μάτος στην άμυνα, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, αμυντικά χαφ, Πέλκα, Ουάρντα, Κάμπος μπροστά τους και Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης σε ένα 4-2-3-1, με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να αιφνιδιάζει με κάποιες από τις επιλογές του!

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 13' για να δημιουργηθεί η πρώτη αξιόλογη φάση του ΠΑΟΚ στο ματς, όταν ο Λέοβατς έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Πρίγιοβιτς δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά από καλή θέση, μια φάση που επαναλήφθηκε κοντά στο 40' .

Στο 15' η Τούμπα σηκώθηκε στο πόδι, όταν ο Πέλκας εκτέλεσε άψογα το φάουλ που κέρδισε ο Πρίγιοβιτς από τον Μολέδο, ανοίγοντας το σκορ και κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ χάθηκε από το γήπεδο!

Στο 29', χάθηκε απίστευτη ευκαιρία ο Κάμπος που βγήκε τετ α τετ στην κόντρα και πλάσαρε άουτ! Νωρίτερα 2η βουτιά και πάλι του Κλωναρίδη, χωρίς ο Κύζας να δείξει κάτι, αναφερόμαστε σε κίτρινη για θέατρο!

Στο 34', μεγάλη επέμβαση του Γλύκου σε παραλίγο αυτογκόλ, μετά από σέντρα που βγήκε από τα δεξιά σε παρεμβολή του Βαρέλα! Ο Παναθηναϊκός είχε στο 10λεπτο 30' – 40' ουκ ολίγες επικίνδυνες κατεβασιές, που ευτυχώς δεν μεταφράστηκαν σε κάποιο γκολ, καθώς οι φιλοξενούμενοι στην τελική προσπάθεια ήταν επιπόλαιοι.

Η καλύτερή τους στιγμή ήρθε στο 36ο λεπτό, με τον Κλωναρίδη, να μπαίνει από τα δεξιά και να πλασάρει άουτ...

Ο ΠΑΟΚ άφησε την προβληματική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και μπήκε στην επανάληψη σαν πραγματικός ΠΑΟΚ, ισοπεδώνοντας την αθηναϊκή ομάδα που κυριολεκτικά δεν κατάλαβε τι ήταν αυτό που την χτύπησε! Το κλειδί της μεταμόρφωσης είχε ονοματεπώνυμο: Ντιέγκο Μπίσεσβαρ!

Ο Δικέφαλος αφού είχε στο 47ο λεπτό, δοκάρι με τον Πέλκα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο επόμενο λεπτό ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα με κεφαλιά του Λέο Μάτος μετά από σέντρα του Μπίσεσβαρ από τα δεξιά!

Ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε που δεν υπήρχε στο ματς, ήρθε και στο 72' η αποβολή του Λουντ με δεύτερη κίτρινη, ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Πρίγιοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-0. Στο 74' ο Σάκχοφ με εκπληκτικό μακρινό σουτ, έδωσε σκορ πρόκρισης, για να έρθει στο 84' ο Πρίγιοβιτς να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, σημειώνοντας το τελικό 4-0!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (79' Κάνιας), Ουάρντα (46' Μπίσεσβαρ), Κάμπος (59' Ενρίκε), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέντο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ρέις, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (88' Χατζηγιοβάνης), Εμποκού (66' Μολίνς), Κλωναρίδης (77' Λουντ), Μπεργκ.

..................................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου τοποθετήθηκε για την θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου...

Αναλυτικά ο Βλάνταν Ίβιτς τόνισε:

Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος μετά την κριτική που δέχτηκε μετά τον πρώτο ημιτελικό: «Είμαι αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, γνωρίζω την νοοτροπία εδώ, ξέρω ότι όταν χάνεις το παιχνίδι πάντα θα φταις. Ότι και αν είχα κάνει και να έβαζα άλλους παίκτες στο πρώτο ματς και να χάναμε, πάλι θα άκουγα αυτά που θα άκουγα.

Αυτό είναι συνηθισμένο, έχω συνηθίσει με τέτοια πράγματα και για εμένα είναι φυσιολογικό. Οι παίκτες μου έδωσαν απάντηση σε όλους, κάποιοι μας είχαν σβήσει από τον τελικό, άλλοι λέγανε ότι το σημερινό ματς είναι μόνο για να γίνει, αλλά σήμερα έγινε κάτι τελείως διαφορετικό. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και είμαι περήφανος που είμαι μαζί τους».

Για την εικόνα του ματς: «Αν δούμε όλο το παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αρκετή τύχη. Ο Παναθηναϊκός είχε αρκετές κόντρα επιθέσεις που σταμάτησαν επειδή έχουμε πάρα πολύ καλό τερματοφύλακα. Δεν ήταν το ζητούμενο αυτό μετά το 1-0. Ειδικά επειδή γνωρίζαμε ότι η δύναμη του Παναθηναϊκού είναι οι γρήγοροι παίκτες μπροστά.

Μπροστά σε 30 χιλιάδες κόσμο ξεχνάς και τι θες να κάνεις και ο κόσμος σε σπρώχνει μπροστά, κι αυτό έκαναν άθελα τους και κόντρα στο σχέδιο μας οι παίκτες μου. Γνώριζα πως αν φτάσει στο δεύτερο ημίχρονο κι έχουμε καθαρό σκορ θα περάσουμε».

Για την απόδοση του Μπίσεσβαρ: «Γνωρίζω πως η ομάδα του Παναθηναϊκό έχει πρόβλημα να παίζει Κυριακή Τετάρτη στη φυσική κατάσταση. Ο Μπίσεσβαρ μας δίνει ασίστ μας δίνει γκολ είναι στους πιο ποιοτικούς παίκτες στο πρωτάθλημα, για εμένα στους 1-2 κορυφαίους».

Για την μη χρησιμοποίηση του Κάνιας στην αρχική ενδεκάδα: «Ήταν έτοιμος ο Κάνιας. Διάλεξα αυτούς που τελευταία έχουν παίξει περισσότερα παιχνίδια. Ο Κάνιας είχε κάποιες απουσίες από τις προπονήσεις τελευταία, αλλά ήταν έτοιμος να μας βοηθήσει ανά πάσα στιγμή».

Για το αν έχει προτίμηση στην έδρα του τελικού: Όταν έχεις έδρα στο γήπεδο που θα γίνει ο τελικός έχεις πλεονέκτημα κι ο αντίπαλος σου δυσκολίες. Είναι πολύ καλή ομάδα η ΑΕΚ. Με τον καινούργιο προπονητή έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Κερδίζουν συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς να δέχονται γκολ. Πιστεύω στην ομάδα μου, ότι μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο.»

Για την προοπτική της κατάκτησης ενός τίτλου: «Μακάρι να πανηγυρίσω τον τίτλο. Γνωρίζω ότι είναι η πρώτη μου χρονιά κι ότι οι παίκτες μου έχουν 12-13 νέους συμπαίκτες. Σας λέω ότι με τόσους νέους παίκτες να πας αμέσως για αυτά που κυνηγάμε αυτή τη στιγμή εμείς ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Αλλά τα καταφέραμε. Όποιος καταλαβαίνει το ποδόσφαιρο με καταλαβαίνει. Αυτή η ομάδα του χρόνου θα δείξει πολύ περισσότερα πράγματα κι είμαι σίγουρος.»

Για το πρόβλημα που έχει ο ΠΑΟΚ όταν αγωνίζεται στην Αθήνα: «Στο πρώτο παιχνίδι στο Κύπελλο δεν ήμασταν καλοί παρότι είχαμε την καλύτερη ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός τότε δεν είχε τόσο ξεκάθαρες ευκαιρίες όσο είχε σήμερα. Χάσαμε 2-0 και είχαμε προϋποθέσεις να βάλουμε ένα γκολ. Αν το βάζαμε δεν ξέρω αν θα γινόταν το σημερινό. Έπρεπε να γίνει όπως έπρεπε σήμερα. Οι λεπτομέρειες κρίνουν το αποτέλεσμα»

.................................................

Ο Εβγέν Σάκχοφ μίλησε μετά τη λήξη θριαμβευτικής νίκης-πρόκρισης του Δικεφάλου απέναντι στον Παναθηναϊκό...

Αναλυτικά ο Ουκρανός ποδοσφαιριστής τόνισε:

Για το γκολ που σημείωσε: «Έτσι έγινε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το χτύπησα με το αριστερό και μπήκε μέσα. Το σημαντικό είναι να είσαι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή».

Για την εικόνα του ματς: «Στο πρώτο ημίχρονο ρισκάραμε πολύ, παίξαμε πολύ ανοιχτά. Είχε πολλές ευκαιρίες ο αντίπαλος. Στο δεύτερο αλλάξαμε λίγο την τακτική μας και δεν είχαν σχεδόν καμία ευκαιρία. Παίξαμε πιο σωστά και ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Για το πόσο πίστευε στην ανατροπή: «Πρώτα από όλα, είχαμε πίστη ότι θα βάλουμε όσα γκολ χρειάζεται για να πάρουμε την πρόκριση. Παρόλο που σκοράραμε στο πρώτο ημίχρονο, η τακτική μας δεν ήταν καλή, ήταν καλύτερη στο δεύτερο. Βοήθησε και ο Μπίσεσβαρ που μπήκε και κάναμε αυτό που θέλαμε».

Για τον πανηγυρισμό του: «Δε θυμάμαι, να πω την αλήθεια. Το μόνο που θυμάμαι, ήταν ότι μετά το γκολ που πέτυχα πονούσα σε πολλά σημεία του σώματος μου και έπεφταν οι δυνάμεις μου. Μπήκε ο Κάνιας και κράτησε την ισορροπία».

Για την ατμόσφαιρα: «Δεν έχω νιώσει κάτι παρόμοιο. Μου άρεσε πολύ που όλος ο κόσμος μας υποστήριζε. Αυτοί μας έδωσαν την ώθηση να είμαστε πιο δυνατοί».

................................................

Για την πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά την ευρεία επικράτηση κόντρα στον Παναθηναϊκό, μίλησε ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά τόνισε: «Πολλοί δεν πίστεψαν σε μας μετά το 2-0. Μια ημέρα πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ήρθε ο κόσμος στην προπόνηση μας εξήγησε πόσο σημαντικός είναι ΠΑΟΚ στη ζωή τους, τι σημαίνει για εκείνους και αποκτήσαμε ένα κίνητρο παραπάνω και καταφέραμε να προκριθούμε στον τελικό».

Για την εικόνα του αγώνα και τον στόχο της κατάκτησης του τίτλου: «Ήρθα στον ΠΑΟΚ για τίτλους. Γνωρίζω πώς η ομάδα έχει λιγότερους από αυτούς που αξίζει και θέλουμε να το διορθώσουμε. Σήμερα είχαμε τρελή υποστήριξη από τους οπαδούς μας. Είχαμε ευκαιρίες μπήκαμε δυνατά. Είχε και ο αντίπαλος ευκαιρίες αλλά δεν τις αξιοποίησε και αυτό τους στοίχισε ψυχολογικά. Στο δεύτερο ημίχρονο η κυριαρχία ήταν 100-0 για εμάς».

Για την επιστροφή του σε αγωνιστικούς ρυθμούς νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν μετά τον τραυματισμό του απάντησε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γιατρό της ομάδας για την επέμβαση καθώς και τον γυμναστή ο οποίος δεν έφυγε με άδεια και έμεινε μαζί μου προκειμένου να δουλέψουμε παρέα και να επιστρέψω νωρίτερα από αυτό που υπολογίζαμε».

Όσον αφορά τον τελικό και το αν είναι σημαντικό για τον ίδιο να σκοράρει δήλωσε: «Το σημαντικό είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο και όχι τόσο το να σκοράρω εγώ. Φυσικά και θα ήθελα να συνδυαστούν αυτά τα δύο. Πέρσι είχα την τύχη να σκοράρω στον τελικό με την Λέγκια στην οποία αγωνιζόμουν και να κερδίσω τον τίτλο».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...