Δύο μπαλάκια στα δίχτυα του κυρ Σάββα!

Σαν σήμερα στις 31/3/1957, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1956-1957...
Δύο μπαλάκια στα δίχτυα του κυρ Σάββα!

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Βάλτερ Πφέφρερ στον πάγκο του, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, πήρε τη νίκη με 2-1, χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε ο Κουιρουκίδης και τα τσίμπησε ο γνωστός μας κυρ Σάββας.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με ενθουσιασμό στο ματς, παρατρυνόμενος με μεγάλη θέρμη από τους χιλιάδες οπαδούς του, όμως στο 4' το σουτ του Μουστακλή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μας, για να έρθει στη συνέχεια η άμεση αντίδρασή μας.

Στο 11' ο Κιουρτζής πέρασε σα σταματημένο τον Ρωσσίδη, ο Χαβανίδης βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει από μια τόσο καλή θέση, προκαλώντας απογοήτευση στην εξέδρα!

Στο 21' ο Κουιρουκίδης με σουτ κεραυνό από κοντά έστειλε τον κυρ Σάββα να μαζέψει για πρώτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του, την ώρα που οι συμπαίκτες του διαμαρτύρονταν στον διαιτητή όπως συνήθιζαν και συνηθίζουν μέχρι σήμερα να κάνουν κάθε φορά που δέχονται γκολ.

Την ίδια ώρα το γήπεδο σείσθηκε από τους έξαλλους πανηγυρισμούς και στις εξέδρες γινόταν το έλα να δεις!

Στο 34' ο Κουιρουκίδης μετά από μεγάλος λάθος του Θεοδωρίδη στέλνει για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού, ο διαιτητής Σταθάτος δείχνει σέντρα, όμως οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά, πέφτουν πάνω του και το ακυρώνει.

Αρχίζει πετροπόλεμος από οπαδούς που ήταν στο πέταλο και είδαν πεντακάθαρα τη φάση, οι παίκτες του Ολυμπιακού ανταποδίδουν τον πετροπόλεμο (!), οι δικοί μας διαμαρτύρονται εντονότατα στον ρέφερι που μέσα στο χαμό αποβάλει τον Τσίντογλου, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με «10»!

Μετά από ένα δεκάλεπτο το παιχνίδι ξανάρχισε, χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ μέχρι τη συμπλήρωση του 45λεπτου!

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός είχε φλύαρη κατοχή της μπάλα και στο 80' το γήπεδο στο Συντριβάνι απειλήθηκε με κατεδάφιση!

Ο Κουιρουκίδης με ένα σουτ φωτοβολίδα ξετίναξε τα δίχτυα του κυρ Σάββα (παρά την προσπάθειά του) γράφοντας το 2-0, μέσα σε αποθέωση, την ώρα που οι παίκτες του Ολυμπιακού κατά την προσφιλή τους συνήθεια διαμαρτύρονταν για χέρι του Χαβανίδη πριν η μπάλα φτάσει στον μετέπειτα σκόρερ!!!

Το μόνο που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 85' με τον Ιωάννου, ενώ με το σφύριγμα της λήξης παίκτες του ΠΑΟΚ και οπαδοί πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη!

Δεν υπήρχε παίκτης του ΠΑΟΚ που να υστέρησε, ξεχώρισαν όμως οι Χασιώτης, Κεμανίδης, Κουιρουκίδης, Χαβανίδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Γερούδης, Πετρίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Γιεντζής, Τσίντογλου, Κουιρουκίδης, Χαβανίδης, Κιουρτζής

Ολυμπιακός: Θεοδωρίδης, Ρωσσίδης, Τσώχος, Μπέμπης, Σούλης, Κοτρίδης, Μουστακλής, Πολυχρονίου, Υφαντής, Ιωάννου, Δαρίβας

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της περιόδου 1956-1957 (τελική φάση)

Βελλιάδης, Πρόγιος, Πετρίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Γερούδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Χαλκιάς, Γιεντζής, Κουιρουκίδης, Χαβανίδης, Λέανδρος, Παπαδάκης, Γιαννέλος, Χουρμπουλιάδης, Παπαευστρατίου, Κιουρτζής, Μουμουλίκας

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1956–57 υπήρξε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα της δεκαετίας του '50, αλλά και συζητημένα ως συνέπεια της τιμωρίας του Εθνικού Πειραιώς από την ΕΠΟ.

Αγωνιστικά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κυνήγησαν με πείσμα τον τίτλο του πρωταθλητή. Την τελευταία αγωνιστική ο δεύτερος κερδίζοντας τον πρώτο στην έδρα του με 1–0, τον έφτασε στη βαθμολογία με αποτέλεσμα να χρειαστεί αγώνας μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, μάλιστα έγιναν 2 αγώνες στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς ο πρώτος έληξε ισόπαλος. Τελικά ο Ολυμπιακός στον επαναληπτικό κέρδισε τον αντίπαλό του με σκορ 1–0 κατακτώντας τον τίτλο.

* Στα ενδιαφέροντα της χρονιάς ήταν και η για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποτυχία της ΑΕΚ να προκριθεί στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, οι ομάδες που μετείχαν στην τελική φάση αυξήθηκαν κατά 4 (10 από 6) και προέκυψαν ως εξής:

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Αθήνας: Οι 3 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Πειραιά: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Μακεδονίας: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Περιφερειακό πρωτάθλημα: Οι 2 νικήτριες (Βορείου και Νοτίου ομίλου)

* Μία επιπλέον θέση εξασφάλιζε μετά από μπαράζ μία από τις τρίτες ομάδες ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας.

* Οι αγώνες της προκριματικής φάσης διεξήχθησαν από τις 16 Σεπτεμβρίου 1956 μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 1957, ενώ της τελικής φάσης από τις 13 Ιανουαρίου μέχρι τις 18 Ιουλίου 1957. Το σύστημα βαθμολογίας ήταν: Νίκη: 3 βαθμοί - Ισοπαλία: 2 βαθμοί - Ήττα: 1 βαθμός

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Χασιώτης να επιχειρεί εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, μπροστά από τους Υφαντίδη – Πολυχρονίου, ενώ τη φάση παρακολουθεί και ο Κεμανίδης.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...